Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tvar ze sítí (soutěž)

29. 01. 2014
4
14
689
Autor
egil

viz http://www.pismak.cz/index.php?data=club&id=69405

 

___________

V obtýdeníku Tvar je rubrika Poezie ze sítí. Doposud fungovala způsobem, že arbitr dle svého vkusu vybral z internetu dva příspěvky, které nějak duchaplně rozebral. Takový způsob hodnocení mi přijde svým způsobem povýšenecký. "Sítí" v takovém případě totiž není Písmák, ale zmínený arbitr - a vybrané příspěvky nevypovídají ani tak o literárním prostředí na webech, jako spíš o editorově vkusu.

Nové pojetí je plánované tak, aby oka sítě tvořili Písmáci. Žádný arbitr, pouze editor, který díla, vítězně vzešlá ze soutěže (na základě Vašich hlasů), dá spolu s vybranými reakcemi pod nimi do uceleného, publikovatelného tvaru.

Cíl celého projektu:

tištěnou formou prezentovat Písmák takový, jaký skutečně je, totiž jako litero-sociální prostředí, kde literatura žije, komunikuje, organicky roste....

Nikoli vytrhnout kytku z hlíny, ale podebrat ji i s kořínky, přesadit do květináče; a nechat ji růst na smyslupném místě....

Postupně bych do projektu rád zapojil ještě třetí stranu - totiž k názorům Písmáků připojit jedno- či dvouvětý komentář k dílu od autora zvenčí... Mám pocit, že výsledná konfrontace by mohla být zajímavá.


14 názorů

Whitesnake
03. 02. 2014
Dát tip

co to znamená, že bude soutěž pokračovat příští týden, když jsi ještě neuzavřel týden probíhající anžto minulý (viz proEgilzice?¨:--)))


jaza
31. 01. 2014
Dát tip

Tvar je fajn, no a hodně literárně-sociální síly přeju, egile..


Narvah
30. 01. 2014
Dát tip
já se cítím taky přiškrcenej.. svojí existencí.. kdybych znovu vyšel ve tvaru, určitě by mi bylo chvíli lehčeji.. stejně jako rouquentinovi v la nausea, když ho napadlo při poslouchání písně nějaké zpěvačky z gramofonu, že tohle /být tím, koho si lidé pouští na desce/ by mu stačilo.. tvar sice nemá takovej potenciál jako gramofonová deska, avšak je to papír a inkoust a odběratelé jsou jisté užší publikum.. to se o sípáčku říct nedá, že.. o sípáčku se dá říct, že to co na něm je publikováno, je.. a vlastně není.. není to vůbec jistý..

egil
29. 01. 2014
Dát tip

Co z toho budeš mít ty jako autor? Na to si musíš odpovědět sám.

Co máš z toho, že publikuješ tady na Písmáku? (V době, kdy - jak ty říkáš - "kultura nenese plody klamu a estetického hypnotizérství, v době hladomorů a rostoucí sociální krize světového měřítka"...)


Narvah
29. 01. 2014
Dát tip
je to tak

Narvah
29. 01. 2014
Dát tip
čím to je, zdendo?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru