Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

TVAR ze sítí - druhé kolo

15. 02. 2014
0
2
325
Autor
egil

jak bude vypadat TVOR ze sítí tentokrát....(?)

uzávěrka v úterý.

viz http://www.pismak.cz/index.php?data=club&id=69405

 

___________

V obtýdeníku Tvar je rubrika Poezie ze sítí. Doposud fungovala způsobem, že arbitr dle svého vkusu vybral z internetu dva příspěvky, které nějak duchaplně rozebral. Takový způsob hodnocení mi přijde svým způsobem povýšenecký. "Sítí" v takovém případě totiž není Písmák, ale zmínený arbitr - a vybrané příspěvky nevypovídají ani tak o literárním prostředí na webech, jako spíš o editorově vkusu.

Nové pojetí je plánované tak, aby oka sítě tvořili Písmáci. Žádný arbitr, pouze editor, který díla, vítězně vzešlá ze soutěže (na základě Vašich hlasů), dá spolu s vybranými reakcemi pod nimi do uceleného, publikovatelného tvaru.

Cíl celého projektu:

tištěnou formou prezentovat Písmák takový, jaký skutečně je, totiž jako litero-sociální prostředí, kde literatura žije, komunikuje, organicky roste....

Nikoli vytrhnout kytku z hlíny, ale podebrat ji i s kořínky, přesadit do květináče; a nechat ji růst na smyslupném místě....

Postupně bych do projektu rád zapojil ještě třetí stranu - totiž k názorům Písmáků připojit jedno- či dvouvětý komentář k dílu od autora zvenčí... Mám pocit, že výsledná konfrontace by mohla být zajímavá.


2 názory

Kolik by stálo, když bych nechtěl soutěžit, a to vítězství si rovnou koupil? Radovan

egil
15. 02. 2014
Dát tip

pozn.: příspěvky opublikované po vyhlášení 1. kola zahrnu do tohoto - tedy 2. kola.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru