Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Limerick Znojemský

23. 02. 2002
2
0
1531
Autor
P_S_Ediot

Profesor matiky ze Znojma
chtěl mít vše, co správný kovboj má.
\"Prašivý skunku!\" děl mocným hlasem,
v hodině algebry zakroužil lasem.
V Bohnickým saloonu teď sedí s dalšíma kovbojma.
čtyřicet
25. 02. 2002
Dát tip
Jakožto absolvent znojemského gymnázia k tomu podotýkám: to má matykářka ze znojma - bůh dopřej ji ať věčný pokoj má - vyhlédši na ulici odmocnila pěnici letící nad střechami znojma A to je čistočistá pravda.

Bodlak
24. 02. 2002
Dát tip
Přesně tohle jsem chtěla napsat. Pročetla jsem si tě a myslím, že dokážeš vymyslet originální věc, ale trošku dotáhni formu. Čte se to dobře,i když se občas zaseknu na nesprávném rytmu. Dám si na tebe pozor a ještě se k tobě vrátím. Jen k tomu papouchovu výčtu bych dodala...ještě Žáček. Toho já můžu! A vyšla mu nedávno krásná knížka limeriků: 99 děděčků a 1 babička. Je to asi 100 limeriků k poctě Edwarda Leara.V češtině Learovy limeriky zdomácněly jako Kniha třesků a plesků (přebásnil Antonín Přidal).Limerik by měl být výbuch smíchu. Myslím, že bys na to měl.

P_S_Ediot
24. 02. 2002
Dát tip
Problém, je, že já ty limericky rytmicky cítím asi nějak jinak - vždycky mi přijde, že ten poslední verš MUSÍ být delší. Když to udělám "čistě" (5. rytmicky stejně jako 1. a 2.), tak mi to většinou nějak nesedí... Ale takhle to zas nesedne všem ostatním :)

Astalavista
23. 02. 2002
Dát tip
Závěr je dost dobrej :))

ty kraaavoooo ;-)))

Beata
23. 02. 2002
Dát tip
:o) pěkné

papouch
23. 02. 2002
Dát tip
hmm.. co říct.. čéče, nápad tam je, ale... nemá to švih a náboj ..o rytmu nemluvě kurňa, máš dobrý nápady, ale je to zpracovaný tak.. dřevorubecky.. chtělo by to asi víc číst třeba Morgensterna, Nezvala, Havlíčka-Borovskýho, nevim.. neuraž se plííz :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru