Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Katolický virus

06. 03. 2014
0
0
599
Autor
Britrik

„...i s vámi,“ stačil už jen říci kardinál Mueller a s žuchnutí se sesul k zemi. Řeholní sestra zpod svého až vulgárně odhrnutého závoje vydala strašlivé zaječení a lidé se začali sbíhat. I z těch nejposlednějších lavic v Kolínské katedrále. Jen muž v černém kabátě s výraznými brýlemi v kostěných obroučkách a výrazně protáhlým, nordickým obličejem přerušil modlitbu růžence a napřímil skloněnou hlavu. Bleskurychle vytáhl černý notýsek a něco si zapsal plnícím perem, které vypustilo modrou kapku své šlechtické krve na bílý kožíšek dámy v lavici před ním. Muž se ušklíbl pod svůj zanedbaný knír a pomalu se zvedal. Nezamířil však k obětnímu stolu, kde s posledními záchvěvy levé nohy opouštěla duše tělo kardinála svaté římské církve. Rychlým krokem odcházel ke gotickému portálu, kterým byla lemována hlavní brána nádherné katedrály nad Rýnem.

Střih.

„Musíme si uvědomit, že teologie svatého otce Františka je tak odlišná od jeho předchůdců, že nesnese srovnání. A právě proto musíme každé jeho slovo meditovat, rozjímat,“ rozvášnil se u pultíku kardinál Duka, v katedrále, která stále ještě říkala pane státu, ne jemu. V půlce věty, zrovna v okamžiku, kdy se chtěl nadechnout, poklesla mu levice a milý kardinál se poroučel k zemi stejně rychle, jako jeho německý kolega ve stovky kilometrů vzdáleném Kolíně. Dřevěná berla břinkla dominikána do čela, ale tomu už bylo všechno jedno. Pěna u úst dávala tušit, že Jaroslav Dominik Duka mele z posledního. Stejně, jako v Německu, i zde se okamžitě seběhli ministranti a aktivní laici. Bylo slyšet dusot blížícího se varhaníka. Ale ani zde lékaři přítomní na biskupově mši, nemohli než konstatovat smrt. Životní příběh bývalého provinciála se uzavřel.

Novinové titulky v celém světě řvali do mrtvých uší senzační zprávu „Miliardy lidí po celém světě náhle kolabují,“ a „Medicína bezmocná“. Možná by je doplnila i zpráva o tom, že „Papež František náhle mrtev“, ale už nebylo nikoho, kdo by je napsal.

Jen hrstka mužů a žen v odlehlém klášteře daleko na severu věděla, co se stalo. Zdálo se to být snad sto let, co jejich vědci vyvíjeli speciální virus, který zahubí každého, kdo není katolíkem. Fantasmagorická myšlenka, která se stala skutkem. Katolická víra totiž v mozku způsobuje zvláštní chemickou reakci, kterou nelze zaměnit s žádnou jinou. Dlouhá léta bádání se vyplatila. Virus měl být uložen hluboko ve skále a použit pouze v případě nejzazší nouze. Jeden z kněží však po prohlášení papeže Františka, v němž stálo, že Kristus, Budha a Mohamed jsou jednou osobou, pronikl do skladu a dřív, než ho hlídka stačila zastavit, rozbil ampuli se smrtící látkou. V klášteře zemřel jen jeden ministrant, který pochyboval o reálné přítomnosti. Vítr a déšť se poté postarali o zbytek. 99% světové populace v několika dnech zmizelo. Nastal nový počátek. 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru