Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Hotel Oblivio

28. 03. 2014
0
6
472
Autor
Tomciik

Kapky horké vody mi dopadají na kůži a v nekonečných proudech mizí do zapomnění. Sedím schoulená ve sprchovém koutě luxusního pražského hotelu a jediné co si z toho luxusu opravdu vychutnávám, je jen ta voda, co odplavuje všechny mé vzpomínky. Potkali jsme se právě tady v tomhle hotelu. On byl inteligentní, šarmantní se smyslem pro humor. Já krásná, mladá a odvážná. On byl ženatý, já hloupá. Scházeli jsme se pravidelně na tomto místě, v tomhle hotelu, na tomto světě. Já blbá si myslela, že kvůli mně snad opustí rodinu. Chtěla jsem mít všechno a nakonec, po tom všem nebudu mít nic. Jen vzpomínky, které se snažím odplavit.

Dnes je to naposled co budeme spolu, tak ať si mě pamatuje co nejlíp, doufám, že mě nikdy nebude moct vymazat z hlavy a já snad zapomenu.

Stojím nahá před zrcadlem v koupelně, z rozpálené pokožky se ještě vypařují poslední, společné okamžiky. Vidím odlétat snídani na pláži, polibek na dobrou noc a všechny ty úsměvy. Koukám na sebe a vím, že jsem krásná a budu se mu líbit, musím se mu líbit. Jsem celá holá až na proužek jemných chloupků v podbříšku, takhle jsem se mu líbila nejvíc. Navoním se jeho oblíbeným parfémem a obleču do prádla, které mi dal, ale ve kterém jsem se vždycky styděla. Dnes se nezastydím.

Tak sakra kde vězí, už tu měl být. Ručičky neúprosně tikají, chodím sem a tam a minuty se zdají jako hodiny. Tohle mi přece nemůže udělat, měla to být naše společná chvíle, naše rozloučení. Říkal, že jeho žena začíná něco tušit, ale slíbil…..musí přece dojít!

Ozve se zaklepání na dveře a já jdu otevřít, nahodím nejsvůdnější pohled a zatáhnu za kliku. Čekám jako vždy, elegantního muže, ale stojí přede mnou žena. Prohlíží si mě zkoumavým pohledem, nic však neříká a vstoupí do pokoje, ten prolítne stejným zkoumavým pohledem. „ Koukám, že jste si dopřávali, já nebyla v podobném pokoji ani o svatební cestě.“

Snažím se něco říct, ale nedokážu přijít na žádná slova, jen skousnu ret a dál mlčím. Chvíli stojíme naproti sobě a hledíme si do očí. Prohlížím si ji, je celkem pěkná, o něco starší, ale přesto pěkná. Proč mi ji nikdy neukázal? Čím déle si sebe navzájem prohlížíme, tím je napětí nesnesitelnější. Tak už sakra něco řekni, křič, nadávej mi, vraž mi pár facek, hlavně ať už je to za námi. Nikdo však dál nic neříká. Jen ona se začne svlékat. „Co, co to děláte?“  Stojím jako zkamenělá a jen bezmocně sleduju, jak z ženy přede mnou postupně padá všechno její oblečení. „Proč to děláte?“ zeptám se a snažím se dívat jinam.

„Co by, jsem tu místo mého muže.“  Řekne a hodí na mě svou podprsenku. „Takhle to tu přece děláte, nebo ne?“ Začne se pomalu procházet kolem konferenčního stolku a prsty přejíždět po jeho okrajích. Já jen dál neschopna žádného slova, couvám, až narazím na kraj postele, kam nechám klesnout své malé tělo.

„Vím, že vám slíbil poslední setkání, tak jsem tu místo něho. Ráda bych také zjistila, co na vás viděl.“  Pomalu se ke mně blíží jako puma ke své kořisti, nohu klade před nohu, jde pomalu a ladně pohupuje boky. Já pořád odevzdaně sedím a nemůžu se už ani hnout, nevím co mě svazuje, možná pocit viny, jsem prostě v jakémsi nepopsatelném šoku. Blíží se, je blíž a blíž až nakonec stojí nade mnou. „Svlékneš se, nebo to mám udělat já?“ pohladí mě. „Tak jak jste to s mužem dělali?“

„Já….. já nevím.“

„Ale víš! Hladil tě takto po tvářích?“ Začne mi přejíždět prsty přes pusu a druhou rukou zajíždět pod košilku. „Mě to dělá taky, ukaž co ti ještě dělá.“ Vezme mé ruce a položí si je na prsa. „Tak dělej, přece dobře víš, jak je hladívá, musel ti je taky takhle hladit nebo ne?“ Mám ruce na jejích prsou, ale nedokážu se pohnout. Začne ze mě sundávat oblečení, když mi sundá podprsenku, zakryju si prsa rukama, a jakmile jsem úplně nahá, jen stáhnu nohy k tělu. Sedím schoulená na posteli a ona stojí hrdě napřímená nade mnou. „Lehni si, ať si tě můžu celou prohlédnout“ zazní vlídně.

Pořád sedím s koleny u brady. „Tak si lehni!“ zařve. Pomalu se natáhnu na postel. „Koukám, že jsi pěkně připravená.“ Zkoumavě si prohlíží můj klín. „Cos chtěla dneska dělat? Měl tě líbat po celém těle?“ Klekne si nade mě a začne mi přejíždět prsty kolem bradavek. „Takhle je vždycky hladí!“ Zmáčkne mi prsa, až to zabolí a vrazí mi jazyk do pusy.  Začne mě zuřivě líbat, připadám si zneužívaná, ale nemůžu s tím nic dělat. Cítím se strašně odhalená, ne jen před ní, ale před celým světem, jako by mě teď všichni viděli.

Stěny pokoje se rozestoupí a naše postel vjíždí na pódium před plný sál lidí. Obrovský reflektor osvětluje jen naší postel, všichni v publiku mlčí, každý sleduje se zatajeným dechem představení, které se mu naskýtá. Housle při každém dotyku úst na mé tělo zahrají tón. Tóny se z pomalých táhlých mění ve více dynamické, přidávají se další nástroje, vzniká melodie, hudba graduje, až ve velkém finále zní celý orchestr. Celé divadlo stojí na nohou a tleská, všichni hlasitě řvou, jen já sama schoulená v klubíčku mlčím.

Ještě pořád sedím na posteli, když vidím ženu odcházet z pokoje. Nakonec vstanu a zavřu se ve sprše, doufám, že voda všechno odnese, přeji si, aby se všechno ztratilo v odtokovém kanálku, kromě vody, tam však nic nemizí. 


6 názorů

DavidPetrik
31. 03. 2014
Dát tip

Ackoliv je text introspektivni, prospel by mu solidnejsi syzet. Napriklad retrospektiva klicoveho vztahu mezi muzem a zenou mohla dodat dalsi rozmer. Spolehani se na jeden, navic neuplny, akt v podobe setkani milenky a manzelky redukuje text na crtu. Bohuzel tato ctrta nezaujme, protoze ji potapi nekolik vyraznych slabin. Zaostruje na detail, kde to neni nosne - jako by tim zaplnoval stranku, aby text vypadal mohutneji. Tezkopadny jazyk - opakovani tehoz (napriklad luxusni hotel...uzivani luxusu) - unavuje. Treskute setkani milenky s manzelkou vyzniva nepresvedcive: misto prozaickeho rozuzleni autor nabidne nijake, jinotajne lyricno.

Jestlize chcete psat povidky, zacnete s kostrou pribehu, piste ze zkusenosti, vnimejte postavy jako zive lidi - tak budete mozna schopen/a psat uveritelne.


StvN
30. 03. 2014
Dát tip

Hrozna slatanina. Sorry. Postavy se chovaji neprirozene, strojene, vypraveni je plne klise, jak v onbsahu, tak ve slohu. Chce to nehrat si na neco, co nejsi a psat vic ze sebe.


Tomciik
28. 03. 2014
Dát tip

Určitě jsem to nikde neopsal. Jaký to byl film?


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru