Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Deník kurvičky

24. 04. 2014
0
19
5155
Autor
Azriel

Dost bylo romantických hrdinek s citlivou duší, které hledají svého osudového prince a pořád se jenom litují. Přišel čas kurviček.

Páteční noc. Uplé džíny, botky na podpatku, černé tričko s výstřihem, vestička, vlasy do copu, trochu šminek, kabelka a jedem si. Najdu místečko u baru, víno, cuba libre, pár úsměvů na chlapy a nějaké tanečky. Mám málo peněz, tak bude třeba využít kluky okolo.    

Deme s kámoškou. Teda s mojí dočasnou kámoškou. Je to o čtyři roky mladší blondýnka, se kterou sem se seznámila přes bývalého. Pořád se mi snaží v něčem vyrovnat, nebo spíš vyhrát nade mnou. Panáky, flirtování s klukama, hezký přítel, víc peněz, lepší hadry - chce být lepší než já. Je to prostě holčička, ale nevyčítám jí to. Hlavní je jít s někým do baru, abych nevypadala uboze. Pár měsíců nám to naše přátelství vydrží, než se rozhádáme.                                    

Vešli sme. Náš, spíš teda můj, oblíbený klub. Dlouhý bar, boxy na sezení a podium na tancování. Kvalitní hudba a pití, a jen škoda že místní osazenstvo s kvalitou někdy pokulhává. Ovšem dnes to bylo jinak- jen sem rozhodila vlasy a už sem registrovala pohledy pěti kluků. Mňau.                                                                      

Objednali sme si a hned u nás byl nějaký známý mojí kmošky. Dobrý vlasy střižené na krátko, dobře oblečený, dobrý zadek. Pěkně voněl a měl takový drsný obličej. Mám ráda na chlapech drsné obličeje, takové přísné, že z nich září ta brutalita. Na šamponky s vyhlazenými ksichty sem nikdy nebyla.        

S kámoškou se pobavil, ale pak se zaměřil na mě. Byla sem pro něj nová kořist. Tak sem ho nechala lovit. Mám ráda, když si chlapi myslí, že loví holky. Přitom dneska už je to jinak. Chlapi svoji dávnou vládu lovců ztratili, nyní to vedou jenom holky. Ale já ho v jeho omylu nechala, usmívala sem se na něj a nechala si objednat víno a kolu.                                                                                    

Konverzaci uměl. Vyprávěla sem mu, co dělám a jak se mi líbí zdejší klub. Stále se mě na něco ptal a vyzvídal. Vypadal, že mě poslouchá, což bylo dobře. Jen kámošce se naše konverzace nelíbila, a pořád se dívala po okolních klukách. My dva šli tancovat. Pár slastných pohledů, lehký dotyk a už byl chycený.                     

„Mám rád divoký holky, co za to umí vzít!“ křičel na mě přes hudbu, když sem se kolem něj točila. Usmála sem se - možná si myslel, že je má takové holky rád, jenže nevěděl, co divoký holky umí.                                                                          

Vrátili sme se na bar a objednal mě a kámošce panáky. V tom mi můj flirt přerušil známý, který se opřel o bar a začal do mě něco valit jako největší frajer na zemi. Debil. Když sme se spolu kdysi vyspali, tak si myslel, že se se mnou může kdykoliv bavit. Můj hrdina se otočil na kámošku a já musela toho otravu odpálkovat. Vyřešila sem to tím, že sem nemluvila a po chvíli šla na záchod.   

Příchod na hajzlík. Fronta až do nekonečna. Čekám na kabinku a v zrcadle si upravuju vlasy a mažu si rtíky voskem. Místo se uvolňuje a já se můžu konečně vyčůrat. Džíny mi nejdou vysvléct, sou fakt hrozně těsné. Sem musela na tom zadku zas přibrat, kurva. Mohla bych si koupit větší džíny, ale v těhle  mi zadek vypadá víc sexy. Musím to přetrpět.                                                                      

Vracím se na bar a co nevidím. Na mýho hrdinu se sápe moje kámoška. Šmátrá mu rukama kolem zad a břicha, směje se na něj, mrká po něm očima. Dají si panáky a zakončí to pusou. Hrdina se na ni jen směje a nechává se balit. Kretén jeden! No já vám dám!

Postavím se k nim, jako by se nic nedělo. Ihned se na mě smějí, jako by se taky mezi nima nic nedělo. Pokrytci zasraní. Přetvářka je všude. Kámoška se na mě falešně směje. Vidím v těch jejich zmalovaných očích potěšení nad tím, jak nade mnou vyhrává. Kudlu jí ale dnes do zad zabodnu já. Objednávám rundu panáků za moje poslední peníze. Směju se a pomalu posouvám kámošku blíže k hrdinovi.                                                                                                                         

„Napijeme se tak, jak se to dělá ve filmu!“ křičím na ně vesele.                     

Zlatá tequilla. Skořice na krček, pomeranč do pusy. Hrdina je spokojený, když na něj kámoška kulí očičkama s pomerančem v hubě. Je to malý kluk, chce si s holkama hrát. Ale já nejsem už hračka, sem zkurvená pistole, kterou si natočil k sobě. Vyplazuje na kámošku jazýček a já žhavím mobil. Olizuje jí krček. První fotka. Smích. Druhá fotka. Kousá do pomeranče, tak až jí skoro ukusuje polovinu obličeje, romantická scéna jak z filmu. Třetí fotka. Potom to úplně stejně opakuje kámoška. Udělala sem tak deset fotek.             

Napiju se, objednám si kolu a nechám ty hrdličky chvíli o samotě. Kámoška neumí kalit. Neumí se bavit. A hlavně se nemůže bavit jako já, když je okroužkována ve vztahu jako holubička.                                                                  

Takže fejs, její profil, zadaná s ….., klikám na jeho profil, je online, zpráva - -Mam te rada, takze nechci abys se trapil. Na tohle se divam celou noc- Posílám mu zprávu i s čerstvě vyfocenýma fotkama. Odesláno. Přečteno. Úsměv. Du tancovat.                                               

Na parketu se točím kolem dvou kluků. Vůbec neumí tancovat. Ale jen za to, že jim ukážu kozy a otřu se o ně zadkem, mě pozvou na tři panáky, se mi oba líbí. Ach, kluci se dají tak snadno koupit.                                                                                

Do čtyřiceti minut přichází do baru přítel mojí kamarádky. Hned si to míří k baru, kde nachází svoji milovanou zastrčenou v hubě mého vyhlídnutého hrdiny. Mračí se a zatíná pěsti. Když ho uvidí kámoška, dá se do pláče a odsouvá se od amanta, který se zmůže jen na to blbě čumět kolem sebe. Padnou nějaké nadávky a hoch odchází z baru, za zády svoji ubrečenou přítelkyni - tedy už asi ex. Doufala sem že jí dá aspoň facku nebo jejímu milenci nabombí. Žádná sranda se nestala, ach jo.                                                                          

Dva odešli a já se vrátila ke svému hrdinovi. Tvářil se úplně zlomeně. Svědomí je hold svině.                                               

„Kámoška už šla?“ zeptala sem se, jako bych nic neviděla. Zatvářila sem se na něj tak, aby si myslel, že mě má po celou noc už pro sebe a že mu ho na nejbližším rohu vykouřím. Nevím, jak ten pohled víc popsat, jen vím, že ho umím dost dobře. A on se hned chytil.

„Ona… šla domů… Měla dost,“ zalhal mi po chlapsku. Pašák.                           

Nějakou dobu sem si s ním zase hrála. Zval mě na panáky a falešně se usmíval, i když v hlavě mu to šrotovalo. Otírala sem se o něj a smála se na celé kolo jeho nevtipným vtipům. Dávala sem mu naději. A když už myslel, že budu jeho, otočila sem se na své dva tanečníky a vykousla se s nimi. Jeho pohled sem neviděla. Ale muselo ho to úplně sejmout. Vzal bundu a odešel.          

S tanečníky sem tancovala až do tří do rána a pak se jimi nechala vyprovodit domů. Celou dobu se jen vychvalovali a jeden se snažil přemachrovat druhého, abych mu dala. Škaredí nebyli, ale neuměli tancovat, byli moc nadraní a pořád jen machrovali. Takže trojka s nimi nepřipadala v úvahu. Poslala sem jim pusu a šla domů.                                                                        

Byla sem mírně opilá, ale na ranní kocovinu to nevypadalo. Super noc. Tancovačka, chlastačka, líbačka, pomsta. Utratila sem 130 korun a propila tak 590. A setřela sem tak sedm lidí.                                                                 

Když sem si lehala do postele, přišla mi esemeska: „Ty jedna zkurvena kurvo!!!!“                                                                                                                                     

Myslela sem si, že mi nynější kámoška vydrží trošku dýl. No co už, neměla se chovat jako kráva a lézt mi do zelí. Vymstila se sama sobě. Ale když tam přišel ten její ex, tak její ksicht stál za všechny podrazy světa.                                   

Budu muset napsat spolužačkám ze školy a nějakou dobu se vozit s nimi.


19 názorů

StvN
27. 04. 2014
Dát tip

Ok, chápu.


Azriel
27. 04. 2014
Dát tip

má to být pokřivené


StvN
26. 04. 2014
Dát tip

Viz Skarabea. Vadí mi dvě věci. Za prvé nespisovnost. Za druhé jednoduchost. Víceméně to vypadá jako na rychlo spíchnutej text, kterej se má opírat do určitého typu dívek, ale text postrádá nadhled, postrádá opravdovost a přirozenost. Vykresluješ nějaký charakter, který je ale smyšlený podle toho, jak ty si představuješ, že takové dívky uvažují, ale ve výsledku je ta postava pouhý konstrukt. Říkám to proto, že celkově to na mě dělá dojem, že by mělo být cílem cosi jako "sonda do duše", ale bohužel to tak není. Je to hodně pokřivené.


Azriel
26. 04. 2014
Dát tip

Povídka je prozaický epický útvar kratšího rozsahu než román. Od románu se liší také tím, že zachycuje pouze jeden aspekt života, ne život jako celek. Hlavními rysy povídky jsou jednoduchý děj a neměnnost charakteru hlavní postavy. Povídka končí pointou. (oficiální popis povídky)

S Lakrovem asi máme hold jiné pohledy na to, jak má vypadat povídka. A taky nechápu, proč plete filmový žánr - dokument - do literatury. V literatuře je dokument vlastně všechno nebo nic.


Lakrov
26. 04. 2014
Dát tip

Připomíná mi to spíš dokument, jakési převyprávění událostí, než skutečnou povídku. Úvod trochu zaujme tím spontánně-popisným stylem, který se ale postupně vytrácí v množství podávaných (místy banálních) informací. Závěr je nevýrazný.


Marlita
25. 04. 2014
Dát tip

Když už pitváme výraz "kurvička", tak bych "kurvičky" spíš definovala jako laciné atrapy opravdových kurev. jJedná se o zjemnělou verzi normálních prostitutek, proto ta zdrobnělina. Kurvičky sice posléze možná taky rozdávají na potkání, nicméně to, co si z toho odnesou, nejsou peníze, ale jakýsi pocit moci a sebevědomí, protože zase jednou velmi jednoduše dostala chlapa na nevinný triky jako je úsměv a krátká sukně.Zdendova poznámka na kyselé hrozny je možná trefná, nicméně to osobně v mých očích nemění odpor kurviček, které zneužívají něčeho, co jim spadlo do klína (ať už je tim myšleno hezké poprsí nebo obecně úděl ženy) a především pak těch, kteří se na ty laciné triky nechají nachytat.Ale tak co.. ve výsledku jde asi fakt jen o jedno a třeba to tak má být. Stop tedy moralizování.


Marlita
25. 04. 2014
Dát tip

Nebudu se zapojovat do debaty o Břeclavi, chci jen pochválit tuhle povídku! Skvěle jsi vystihl prototyp kurvičky, která se každý pátek v klubu prodává za laciné úsměvy, umělý smích a vystrčené poprsí i pozadí.Líbí se mi teze, že chlapi už dávno nejsou ti lovci, že to jsou právě "kurvičky", co je loví. Taky jsem totiž došla k podobnému závěru.Jedinou výtku bych snad měla k pravopisu (pokud to ovšem není záměr  přiblížit se nedbalým písemným projevem hlavní hrdince). Našla jsem jednu chybičku v mně/mě a také mě osobně trochu bilo do očí to "sme" a "deme", ale jestliže to byl záměr, tak ok.Ale jinak super, velmi výstižné :)


Azriel
25. 04. 2014
Dát tip

asi... možná si blbě pochopil, že holčina z textu je z Brna... takže to chce jít víc na jih - směr Břeclav ;-)


Azriel
25. 04. 2014
Dát tip

Cokoliv s exotickým názvem by mělo v Brně splnit tvé požadavky ;-)


Skarabea
25. 04. 2014
Dát tip

o nič lepšie ako tie  prózy s romantickými hrdinkami...nedokázala som to dočítať


Azriel
24. 04. 2014
Dát tip

Myslíš podnik s dobrou muzikou a pitím nebo s výběrem takových kurviček? :-D


Josephina
24. 04. 2014
Dát tip

kurvičky ne, jen běžný mrchy a "skvělý kámošky"


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru