Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Oddanost

Výběr: Monty_Python
26. 02. 2002
8
0
2171
Autor
Kami

   Seděla pohodlně zabořená v křesle, nohy na taburetce. Dolévala si další sklenku vodky. Nenáviděla tvrdý alkohol, ale ne všechno v životě je příjemné. V popelníku dokuřovala cigareta, dlouhý oharek prozrazoval, že na ni ani nesáhla. Zapálila od žhavého zbytečku nový kus a odložila ho do popelníku – nechala ho dožít vlastním životem. Napila se, odprskla a vzala do ruky platíčko s prášky.

   Tak on mě chce a prý mě moc miluje... Ale jeho maminka! Nedokáže zkousnout, že mám mozek, že mi prázdná hlava nekývá samočinně zepředu dozadu... Vyloupla z plata čtyři prášky. Žbluňkly do vodky.

Proč jí, sakra, není schopný odporovat? Asi by taky chtěl, abych mu visela na rtech a plnila každé jeho přání se sladkým úsměvem... brrr... Ve vodce skončilo několik dalších tabletek.

Bože, proč ho tolik miluju. Chtěla bych mu splnit každé přání. Chtěla bych být taková, jakou mě chce mít. Ale prostě to nejde – neumím to... Vhodila zbylé prášky do alkoholu, zmačkala platíčko a hodila ho na zem.

Ne, ne, nejsem zbabělec ani nějaká naivka, která nechce žít kvůli lásce – to je ale blbost! Uzavřela jsem smlouvu s tím někým nahoře, že mi pomůže, abych byla podle jeho představ. Zruším sebe a on mi dá jinou – lepší – podobu. Zamíchala prstem obsah skleničky, přilila ještě trošku vodky a naráz to vypila.

   Probudila se. Seděla u něj, měl ústa natočená k ní a něco jí říkal. Nerozuměla – zakroutila hlavou. Pohladil ji po čele.

No, ty jsi ale krásná holka! Řekni: Lóra... Lóóórrra, řekl.

Lóóra, zopakovala, Lóra, Lórrra, Lóóórra, krákala nadšeně a očima mu visela na rtech.

Ty jsi ale šikovná kráska!, zajásal, pohladil ji a dal jí pusu na zobáček. Radostně se načepýřila, projela zobáčkem barevná brka, aby se mu líbila, sedla si na jeho rameno a něžně mu okusovala ucho.


m11
17. 10. 2002
Dát tip
tyjo........super.......sklanim poklonu!

Toxman
03. 04. 2002
Dát tip
Přestože tato povídečka začíná velmi podobně jako i mnoho jiných, konec a pointa je výstižná, trefná, přesná... píp :-)

Ladyannn
11. 03. 2002
Dát tip
Nejprve mi to připadalo jako skvělej styl s klasickým dějem ale pak,no prostě super!

Kami
06. 03. 2002
Dát tip
Jsem úžasně nad věcí, horáku. Chlap by mě k ničemu takovému nedonutil (tak maximálně k pláči). :o)

Armand
05. 03. 2002
Dát tip
hezké :) Ten úvod moc dobře znám ze svého okolí. Velmi trefné. Maminčini mazlíčci by se měli podle mě jíst pouze vykuchaní. A děvčátka co po nich touží by si měla přečíst Valerii Solanas :))) na tuhle povídečku si típnu i bez cigára. :)

horák
04. 03. 2002
Dát tip
Dík za avízo, snad bych to časem objevil i sám. Moc líbí, má to korespondovat s mým Čekáním na Světlanu? Má to hodně podobný náboj, aspoň na první přečtení. Snad v tom není nic osobně prožitého, vždy si mi připadla docela nad věcí.*

Kami
02. 03. 2002
Dát tip
aví - horáku, tohle se zi taky zdá "měkké"?

Moje babička, a to je sakramentsky moudrá paní, vždycky říkala, že chlap musí stát při své partnerce, i proti rodičům, protože rodiče si na rozdíl od partnerky nevybírá. Je to moc hezky napsaný, ale já bych se teda do papouška převtělit nechtěla... on ten zobáček přece jenom není to, co by mohly být rty.:o) Líbí se mi to docela dost, takže šup s tím tam, kam to patří. :o)

pino15
26. 02. 2002
Dát tip
šouplas to nakonec správným směrem :o)) pěkný, nechceš se seznámit s mou ještěrkou ? :o))

Kami
26. 02. 2002
Dát tip
Ještěrky nejím :o)

pino15
26. 02. 2002
Dát tip
nemusíš, stačí si přečíst "opakování z biologie" :o)

Danny
26. 02. 2002
Dát tip
reinkarnace rulez dobrá povídka [tip]

Kastel
26. 02. 2002
Dát tip
Jo líbí a i pobavilo T

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru