Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Remake: Jak nevychovat psa

05. 07. 2014
3
4
434
Autor
Verujenveru

   V každé příručce se dozvíte, že máte být při výchově svého psa důslední, pečliví a trpěliví, ale nikde se nedočtete, co dělat, když důsledný, pečlivý a trpělivý není váš pes.

Náš pes není důsledný, pečlivý ani trpělivý. Ani my nejsme. Přesto jsme se rozhodli ho nějak vychovat. Původní usilovná snaha se postupně rozmělnila do systému až nápadně podobnému růstu dříví v lese, ale to neznamená, že by ta výchova probíhala bez pravidel. Naopak.

1) Pořiďte si chytrou rasu. Spoustu věcí bude dělat správně ještě dřív, než ho stihnete zkazit.
2) S výchovou začněte pozvolna hned odmalička. Výraz ‚odmalička‘ si definujte sami. My máme například stále pocit, že náš Sammy je ještě malý, takže se držíme ve fázi pozvolna, a to už je mu rok.
3) Raději se smiřte se s tím, že na cvičáku budete vždy jen ve skupině falešných začátečníků, a chápejte to jako úspěch. V každém kroužku bude určitě nějaký pes ještě horší, než je ten váš. Klidně se jeho majitelům smějte a říkejte si, jaké vy máte vlastně štěstí. Oni se nejspíš podobně vysmívají vám.
4) Rozhodně neučte psa spát s vámi v jedné posteli. Naučí se to sám.
5) Ani ho neučte spát tak, jak potřebujete, aby vám v posteli zůstal aspoň kousek místa. Nikdy se to nenaučí.
6) Uvědomte si, že se psem je to jako s dítětem, na vycházkách s ním budete mluvit, a když budete mluvit s ostatními, pak zásadně v množném čísle. Z vašich úst budou neplánovaně vycházet věty typu: Pokousal nás vlčák. Máme kašel. Už je nám rok a půl. Pozor, háráme!
7) Svého psa venku nepřivolávejte, pokud není aspoň 99% šance, že vás poslechne. V opačném případě budete před ostatními 100% za vola.
8) Pokud váš pes přijde hned, pochvalte ho. Pochvalte ho, i když přijde až později, interval tohoto příchodu ale zbytečně neprodlužujte. Prostě ho pochvalte, když nakonec přijde.
9) Chcete-li psa venku potrestat tím, že se mu schováte za strom, počítejte s tím, že příště už vás taky nemusí vůbec hledat.
10) Jste-li s hledáním na řadě vy, hledejte ho v místech, kde se obvykle zdržuje. Svoje boty pak vyneste rovnou na balkon.
11) Chcete-li svého psa vyděsit, dejte si na hlavu krabici.
12) Chcete-li nasrat svoji ženu, dělejte tuhle kravinu opakovaně.
13) Pokud vám doma pes něco rozkouše, zvažte nejprve svůj podíl viny na celé záležitosti. Pak se pokuste věc složit. Není-li to možné, vyhoďte ji do koše a vezměte si z toho ponaučení pro příště.
14) Máte-li dojem, že na výše uvedeném má svůj podíl viny i pes, pokárejte ho a zavřete ho do místnosti, kde bude úplně sám. Buďte tvrdí a vydržte to aspoň třicet vteřin. Klíčovou dírku nebo dětskou chůvičku využijte k tomu, abyste se ujistili, že se netrápí příliš.
15) Pokud si váš pes hodí tenisák pod gauč, podejte mu ho. Pokud si ho posté hodí pod gauč, podejte mu ho. Pokud tam nedosáhnete, odsuňte gauč. Plazte se. Natahujte. Vezměte si smeták. Prostě sakra něco udělejte. Je životně důležité vytáhnout ten tenisák ven, aby ho tam váš pes mohl vzápětí zas hodit.
16) Naučte psa nosit si při venčení svou oblíbenou hračku v tlamě. Má-li něco ve vlastní tlamě, není pro něj tak jednoduché vzít něco jiného z cizí tlamy.
17) Podaří-li se mu přesto vzít jinému psovi jeho hračku, odsuňte svoje naplánované pracovní schůzky minimálně o půl hodiny.
18) S majiteli psů se bavte zásadně o psech. To je zákon parku.
19) S majiteli nepřizpůsobivých psů se nebavte vůbec. Zbystřete svoje smysly a zorganizujte svůj čas tak, abyste se vůbec nepotkali. To je taky zákon parku.
20) Hrozí-li přes všechna opatření některé z nebezpečných setkání, dopředu hlasitě volejte jméno svého psa. Ostatní už vás nejspíš dobře znají.
Máte-li pocit, že je váš pes pořád ještě zkažený málo, půjčte ho na pár dní své matce!


4 názory

Kočkodan
19. 07. 2014
Dát tip
Tvé dílko rozhodne nebylo pro psa. Pardon, pod psa. :-)

Glomma
05. 07. 2014
Dát tip

Povedené :D a jak známé... Pobavilo mě to a rozhodně si to zaslouží  *


7:-):-):-):-)...to znám.....celé super T***


BigBivoj
05. 07. 2014
Dát tip

chehe, dobře jsem se bavil :)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru