Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

pozn. nejen k Afghanistánu

14. 07. 2014
3
5
919
Autor
Josephina

 

 

V Afghanistánu i jinde

zastaví extrémismus mocichtivých starců

jen kosmopolitní konzumní touhy mlaďochů.

 

 


5 názorů

Dodola
02. 01. 2017
Dát tip

Nepodceňovala bych konzum. Je to uspávač terorismu. Tuto miniaturu by si měli přečíst politici a státníci. Pohrdat konzumem lze jen v demokracii. Tip za myšlenku.


Antoncek
05. 08. 2014
Dát tip

Koment vyvážit zlatem, díky za něj!


snake_01
18. 07. 2014
Dát tip

Tahle úvaha mi přijde logická - v zemi, kde není možné, přes veškeré snahy USA, zřídit demokracii ani nic jí podobného, zvítězí konzum, to je vcelku uvěřitelná ironie...


Josephina
15. 07. 2014
Dát tip

Ale jdi ty, rozumbrado. To jsem jen převzala pragmatický názor kluka, kterej pracuje v Afghanistánu už několik let ... pomáhá stavět studny ve vesnicích a vidí, co tam věci mění - k rozumějšímu. Extremističtí kmenoví staří vůdci jsou konzervativní máčové, vrhli Afghanistán po odchodu Rusů zpátky do středověku, a ženy do burek, zas zakázali zpěv a tanec - jak by řekl Egon Bondy, jsou to dobrý surrealisti. Žádní vojáci to tam nevytrhnou, pro Amíky je Afghanistán jen dobrá střelnice a odbytiště zbraní ... a naši kluci - zbytečná smrt, škoda, ale that´s war.


exi.
15. 07. 2014
Dát tip

Přesně kvůli takovýmto názorům spoluobčanů se stydím, že jsem Čech.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru