Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Když přijde na lámání housky

19. 08. 2014
3
7
508
Autor
kanybalka

Nikdo mě na nic nepřipravil a všechny hrozivé věci jsem musela prožít. Ale Vám se to nestane! Stačí se držet pravidel, které jsem pro Vás sepsala.

Když přijde na lámání housky, může dojít ke zranění. A teď to myslím doslova. O víkendu jsem lámala housky a rohlíky (no nějak tu strouhanku udělat musím, že) a dnes je čtvrtek a stále mám zraněný prsteníček pravé ruky. Nevím, proč mi nikdo neřekl, abych si pečivo natrhala předem, dokud bylo "živé". Stejně tak mi nikdo neřekl, že než povleču nově postel, musím nejdřív vyprat psa a vyhnat kočku.

Proč se ke mně nedostal nějaký seznam pouček pro „šikovné“, aby se zabránilo katastrofě? To mi opravdu nikdo nepomůže v mém boji s obyčejným životem? To si opravdu musím vším projít sama, abych příště tušila, co mě čeká?

No dobrá. Tak já si tím vším projdu (buďme realisté, já už si téměř vším, co se mi kdy mohlo hrozného, neuvěřitelně směšného, zničujícího nebo úderně přesného stát, prošla) a dám okolnímu světu náskok a výhodu (dary a chvalozpěvy uvítám).

Začněme hned.

1. Nevěřte ledabyle napsanému seznamu pouček od nešťastně nešikovné existence (ano, mluvím o sobě) – předejdete všemu.


2. Nakrájejte si housky a rohlíky před jejich ztvrdnutím – předejdete zraněním.


3. Vyperte domácí zvěř (všechnu, která se nechá) – rybičky nemusíte a ostatní zvěřenu (tu, která se nenechá) vyžeňte z místnosti nebo nejlépe z domu – předejdete praní další pračky čerstvě vypraného povlečení.


4. Neotáčejte se k mokrému zvířeti zády – předejdete šoku a promočení.


5. Nespoléhejte, že když se neotočíte k mokrému zvířeti zády, že předejdete šoku a promočení – předejdete překvapení.


6. Po vykoupání zvěře vytřete louže v koupelně – předejdete pádu.


7. Po odchodu vlhké zvěře z koupelny vytřete mokrou cestičku, kterou za sebou nechává – předejdete pádu.


8. Nehlaďte v létě mokrého psa – předejdete vysávání vylínalé srsti z celé místnosti.


9. Mějte mokrého psa stále na očích, případně kašlete na poučku č. 8. a neustále ho hlaďte – předejdete tak jeho snaze usušit se v novém povlečení.


10. Nepouštějte navoněného psa na zahradu – předejdete tak druhému kolečku praní psa i povlečení.


11. Nepouštějte mokré zvíře do kuchyně – předejdete tak vysypání veškeré pracně vyrobené strouhanky.


12. Nepouštějte mokrého psa do kuchyně, ve které se rozsypala strouhanka – předejdete obalení psa.


13. Pokud máte obaleného psa ve strouhance, doufám, že už víte, co nesmíte dopustit….ano, správně – nepouštějte mokrého psa obaleného ve strouhance k čerstvě povlečené posteli! – předejdete mrákotám.


14. Nepouštějte k takto vyhrocené situaci Vaši kočku – předejdete jejímu škodolibému pohledu a pozvání dalších kočičích kamarádů na představení.


15. Nepořizujte si kočku ani psa – předejdete spoustě práce, budete spát sami ve voňavém povlečení a radost Vám udělá kopa strouhanky, kterou můžete cpát do jídla den co den.

 


7 názorů

Silene
23. 08. 2014
Dát tip

Tak jest :), toto byl můj privátní výhonek, nikoli řízené usměrňování hlavní větve.


kanybalka
22. 08. 2014
Dát tip

Děkuji Silene za moudré doplnění...;) Myslím, že za pomoci dalších přitahovačů neštěstí a kalamit by šel návod rozvětvit ještě mnoha směry. Dle mých zkušeností lze každý den přivolat pohromu nekonečně mnoha způsoby. :)


Kočkodan
22. 08. 2014
Dát tip
Napadla me stejná vec jako srozumeni a také to, ze u komentáre Silene se jedná o vtipné doplnení. (To je muj osobní názor, tchýne by pravdepodobne mela ponekud odlisný.)

Silene
21. 08. 2014
Dát tip

16. Kupte si prefabrikovanou strouhanku z krudonů, housky nechte někoho JINÉHO z bezpečné vzdálenosti naházet labutím či kachnám a místo řízku jezte předkrájený chleba.

17. Chybějící kopu strouhanky ve vaší kuchyni nahradí obdobně malebná kopa ne/vypraného prádla.

18. Protivně remcající tchyni, že nejste schopna ani obalit řízky, ať hrobník profesionálně zakope.

19. Příslušně hluboko v nepřímé úměře vašemu mělkému žalu.

 

Také jsem se usmála, kanybalko, vždycky mě utěší, že nejsem v klubu výkonných katastrofiků sama. 


srozumeni
20. 08. 2014
Dát tip
A mě dost cynicky napadlo, že po bodě 13 pokud máte obaleného psa ve strouhance, nezapalujte hořák pod pánvičkou s olejem...Sice to ztrácí návaznost, to uznávám, ale úplně jsem se vyděsila, že to tam takhle nějak bude napsáno. Jinak pěkný návod a vtipně napsané...***

kanybalka
19. 08. 2014
Dát tip

Ještě tak nade mnou už lámat hole! Vždyť se teprve rozehřívám ;-) Každopádně děkuji a doufám, že úsměv vydrží... 


Kočkodan
19. 08. 2014
Dát tip
Po doctení dílka "Kdyz prijde na lámání housky" jsem nad tebou jako autorkou nezlomil hul. Dokonce jsem se pristihl, ze se na mé tvári objevil úsmev. :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru