Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

...a vydal sa na cestu

21. 08. 2014
1
4
511
Autor
Nadiusha

        Ruchy mesta rozochvievali jeho mäkké telo. Bol sám. Pustý bojovník v zbroji s celým svojím majetkom na chrbte. Zanechal lesné tône, kde bol pánom seba aj svojho života aby prišiel sem. Tu, kde je jeho život ohrozený a veľké ružové a zelené a červené a čierne obludy porastené riedkymi chlpmi stúpajú kde im príde. Sú si vedomé svojej veľkosti a svojej nedobytnosti. Čo by im už len tento pustý lesný rytier mohol urobiť?    

        Malý rytier sa plazivo, obozretne posúval dopredu. Vyhýbal sa prúdu láb, kopýtiek, kopýt aj ihličiek. A že ich bolo hojne! No po chvíli pochopil, že nebezpečenstvo je ešte väčšie pokiaľ tie obludá, ako ich v mysli nazval, sedeli na iných obludách. Takých s kruhmi. Neboli hlučné ako laby, boli tiché a ich príchod sa často niesol v dunení zeme. Malého rytiera tie čudá zrazili takmer trikrát a stále im unikol iba o vlások. Zakaždým ho zachránila jeho rýchla reakcia. Dupot láb tých tvorov ho opakovane rušil v jeho opatrnom pochode. Musel sa skrývať aby ho nezabili svojou nevšímavosťou. No jeho cieľ bol jasný- to zelené na druhej strane toho širokého sivého. Vedel, že v tom zelenom si nájde miesto, kde sa unavene zloží do ticha trávy a zapustí korene. Udomácni sa. Len to sivé...to sivé bol problém. Videl tie železné svištiace tvory, rachotiace tak silno, že až sa mu vnútro obracalo. Oceľové draky. Ale on to zvládne. Je predsa rytier.

        „Život v meste je ťažký,“ vzdychol slimák...


4 názory

Nadiusha
22. 08. 2014
Dát tip

Uz viem co to je, ale nepoznam to- necitala som.


Lakrov
22. 08. 2014
Dát tip

Don Quijote


Nadiusha
22. 08. 2014
Dát tip

Neviem co je D.Q. :DDDD


Lakrov
22. 08. 2014
Dát tip

Po celou, naštěstí krátkou, dobu čtení mě to nebaví, protože se domnívám, že se jedná o další z "fantasy výkřiků". Ve chvíli, kdy s poslední větou zjistím, že počáteční mylný dojem byl autorovým záměrem, si uvědomuji, že je to příběh, který docela zapadá do postřehů, z nichž se dá poskládat svět tak, jak se mi líbí jej vnímat. Takže ti přeju, ať ať to tímhle dojmem zapůsobí na co nejvíc čtenářů.

P.S. Jistou paralelu s D.Q. tomu nelze upřít, jen nevím, jestli to víš nebo nevíš :-)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru