Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Závislost

04. 03. 2002
1
0
3592
Autor
Knihovník

| V

Chtěl bych se Vás zeptat, co soudíte o závislosti - NA ČEMKOLIV

 

Dle mého soudu je závislost na čemkoliv špatná a i nebezpečná.

 

Závislost na drogách se odsuzuje a považuje za špatnou. Ovšem, drogou se může stát cokoliv i zdánlivě nenávykové.

 

 

Já sám se snažím všem závislostem vyhýbat - možná je to špatná volba ...


tenos
28. 11. 2004
Dát tip
Nezávislost je bonmot, anebo zavádění - argument pro odvedení pozornosti. Jsme součástí přírody a vývoje, jsme součásti universa, které je tvořené vzájemnou závislostí.......tenos_:-)

Je to špatná volba... Ne je to kravina!!! Protože závislý jsi!!!! Kyslík, voda, život atd.....

nevim...já jsem třeba závislý na životě...a to není zas tak špatné...Nebo snad ANO?

Junkie_23
03. 03. 2004
Dát tip
závislosti ako takej sa už nevyhneš keď robíš nejaké veci ... je to o príčine a dosledku... a preto je dobré vedieť čo by sa mi mohlo prípadne stať keď budem robiť to a to... niekedy medzi tie vecičky čo by mohli sa mi prihodiť patrí aj "nebezpečná závislosť" ..... prajem vám pekný deň :)

Yorick
29. 02. 2004
Dát tip
nezávislost je druhá strana tvojí mince (odpověď šalamounská ale vydalo by to na další diskusi) Ještě k závsilosti ty potřeby:(Jsi závislý na %kyslíku v krvi která ti proudí z plic do mozku. Jsi závislý na vodě a na živinách, čili na jídle.) Když se narodíš jsi (jako člověk!!!) závislý na pomoci rodičky - a to dost dlouho! Jsi závislý na kultuře ve které jsi vyrostl/ve které žiješ. Jsi závislý na MNOHA ostatních lidech kolem sebe (některé z nich si můžeš vybrat nebo ovlivnit jejich volbu). A rád si to obhájím...:-) A jinak správně, je dobré se sanžit nadbytečným - dlouhodobě nepříznivým - nebezpečným závislostem vyhýbat.

Junkie_23
06. 05. 2002
Dát tip
a co soudite o nezavislosti???

fuckie
08. 03. 2002
Dát tip
závislost na něčem je nutná, bez závislosti je člověk chodící mrtvola druhá věc je závislost která tě stáhne na dno jako třeba chlast...

Knihovník
07. 03. 2002
Dát tip
Matyjustin - nojo :))

Merle
06. 03. 2002
Dát tip
knihovník: nemluvil jsem konkrétně. ptal jsi se na pozitivní závislost. ale ano, víra v boha je běžných podmínek cosi jako symbióza (z hlediska člověka).

Spvrivs
06. 03. 2002
Dát tip
Závislosti se nevyhneš. Když to vezmem do důsledku, tak jsme závislí na takových trivialitách jako je jídlo (aspoň jednou denně), zubní pasta (případně její substitut), Slunce (drtivá většina z nás), pití... Problém je, když předmět závislosti není nutný k životu nebo jej přímo ohrožuje, ale taky pokud člověka svazuje. Tak např. podle mě není dobré dodržovat pravidelný denní režim typu "7.00-vstávání, 7.02-vykonání velké ranní potřeby, 7.10-čištění zubů, 7.13-vaření kafe...", protože když náhodou nastane mimořádná situace, tak se ti může právě v 7.02 ozvat velká potřeba, a to na tom nejnevhodnějším místě. Z toho plyne závěr: Před závislostí neutečeme. Ale vyhýbejme se pravidelnosti. Ta je katalyzátorem závislosti.

Knihovník
06. 03. 2002
Dát tip
Matyjustin - myslím, že jen hlupák může říct "vím to jistě" . ale to je na nic ... No právě, já neberu ani závislost na matce za "pozitivní". Neboď když matka zamře (nebo se jí něco nepříjemného stane) tak tan samý osud čeká patrně i mě, i když za její problémy nemohu - čili, i závislost na matce je spíš "negativní" . A když se z této závislosti nedá vyléčit, pak ji klidně mohu označit za špatnou, ale už s tím nic nenadělám a nezábývám se tím.

Matyjustin
06. 03. 2002
Dát tip
s prvním souhlasím a jak to tedy chceš udělat, když chceš být za každou cenu nezávislý? ještě jednou:"Dle mého soudu je závislost na čemkoliv špatná a i nebezpečná." to také znamená, že" dle mého soudu je závislost na matce špatná a i nebezpečná? ( s tím nesouhlasím) K čemu tedy je tvoje debata o absolutní nezávislosti, když neexistje? Byl jsi závislý na matce - to je pozitivní, dala ti lásku, péči atd...(tedy alespoň tak soudím) a teď je z tebe zdravej klučina - to je normální průběh jako normu nemůžu brát úmrtí matky - kdyby to tak bylo - byla by ta závislost špatná... proč se léčit z něčeho, když ti to dá základy do života? Teď ale plkáme oba - Myslím, že jsi chtěl asi napsat závislost na drogách (heroin, pervitin, - dejme tomu nikotin, alkohol) ať už jde o psychickou nebo fyzickou závislost -nebo na věcech, které člověku přinášejí problémy v sociální, vztahové atd. sféře atd.atd. nezávislost na matce, na vzduchu, na Zemi, na vodě...je prostě blbost (leda bychom se bavili co by bylo kdyby...)

Knihovník
06. 03. 2002
Dát tip
Matyjustin - to nevim, ale alespoň se snažim . | | Nezávislost na Zemi, vodě,jídlu neni blbost, ale je to věc nedosažitelná, což už nemůžu říct o nezávislosti na matce - ta je možná. Těžko ovšem v dnešní době vybudovat nějakej system kdy by to fungovalo. - je teda pravda že je zbytečný se o tom bavit. Ovšem, nic to němění na tom, že závislost je na něčem, co když není - psichyckou ránu udělí - a jestli tohle je dobrý ...

Matyjustin
06. 03. 2002
Dát tip
závislost na matce může být od určitého věku škodlivá -na tom se shodnem poslední větě nerozumím - formuluj ji jinak - prosím

Knihovník
06. 03. 2002
Dát tip
Závislost znamená, že je člověk na "něčem" závislý a podle mne když to "něco" "zmizí"(např. droga) tak určitě utrpí psychickou (někdy i fyzickou) újmu, a jestli-že ne, tak nebyl závislí. Je to jasnější ? Mě se takovýhle věci dost blbě formulujou. Ale řekni, skusím to znovu.

Matyjustin
06. 03. 2002
Dát tip
pokud se bavíme o drogách, tak by se to jistě dalo vsadit pod psych. a fyz. závislost - souhlasím u ostatních závislostí či "potřeb" je to o něco složitější bavme se tedy o drogách (tak jak slovo běžně chápem) ano, pak je skvělé, že na nich nechceš být závislý slovo droga bych já osobně nepoužíval třeba ve smyslu rodiny...

Knihovník
06. 03. 2002
Dát tip
ano, ale nemyslíš, že - jak jsem napsal o té závislosti - se dá použít i na závislosti na rodině ? Když tak mluvím o "nezávislosti" na rodině, tak tím samozřejmě nemyslím to, že bych nechtěl být součástí rodiny, ovšem že chci být, ale nechci na ni být závislý - víš co myslím ?

Matyjustin
06. 03. 2002
Dát tip
no a to, k čemu jsme se dobrali mohlo být už na začátku :-)

Snezenka
05. 03. 2002
Dát tip
A co taková láska? Na lásce je závislý každý!!! A je jedno na jaké!

Merle
05. 03. 2002
Dát tip
nesnesu závislost. žádnou co nemusím. bojím se jí.

JRR
05. 03. 2002
Dát tip
Je blbý bejt závislej, ale... neni těžký stát se závislym, a... když to člověk projde, tak mu to změní pohled na svět a na právě závislý. Nebo možná kecam, prošel jsem jen nikotinovou závislostí, nevim jak je to jinde. Ale samozřejmě jsou i ty pozitivní- viz. Snezenka (:@>)... Pro mě je to Láska a Bůh...

Matyjustin
05. 03. 2002
Dát tip
Láska jako závislost není přece ale také nic dobrého - respektive zamilovanost nebo láska? -respektive jaká tedy láska...

Knihovník
05. 03. 2002
Dát tip
Matyjustin - o závislosti ;) Na čemkoliv se staneš závislý, tak je to pro tebe patrně droga. Ne, čokoláda pro mne není drogou, jelikož už sem jí asi 14 dní neměl a žádný abstinenční příznak se na mne neukázal - s chutí si ji dám, ale to neznamená, že bych bez ní nevydržel. Spíš bych se měl ptát já - víš vůbec o čem píšu ? Myslím že vím co je závislost a droga, ptám se, co si o tom myslíš ty. Podle mne je závislost špatná a co soudíš o tom ty ? (jestli si to z mé formulece nepochopil, pak se omlouvám - možná že jsem to napsal zmateně - ale většina to pochopila, (myslim) tak nevim )

Knihovník
05. 03. 2002
Dát tip
JRR - jo, projít nějakou silnou závislostí musí být velká zkušenost, ovšem radši se jí vyhnu ;) Takže podle tebe je závislost na Bohu a na lásce právě ta "pozitivní" závislost ? Zajímá mne totiž (mimojiné) jestli vůbec může existovat "pozitivní" závislost.

Merle
05. 03. 2002
Dát tip
knihovnik: vím co myslíš. to už není závislost, ale symbióza

Knihovník
05. 03. 2002
Dát tip
Merle - co myslíš? víru v boha ?

Matyjustin
05. 03. 2002
Dát tip
pokud soudíš, že závislost (jakákoliv) je špatná, pak myslím že přesně nevíš, co je závislost - piš tedy : "Myslím si, že mé závislosti jsou špatné"- pak není co řešit Větou :"Dle mého soudu je závislost na čemkoliv špatná a i nebezpečná." Nás chtě nechtě vtahuješ "jen" do svého světa... Slovo droga má určité pejorativum (ačkoliv slovo závislost také...) bude to jistě tím, že jdou ruku v ruce s indiv. -problémy- určitého jedince (velmi individuální) Bavme se možná o tom do jaké míry - závislost má dvě strany dobrou i špatnou... tak to vidím nezobecňujme, pokud se bavíme o slovech, která mají širší záběr - proto mi to přišlo fádní

Knihovník
05. 03. 2002
Dát tip
Matyjustin - ty myslíš, že přesně nevím, takže to taky nevíš určitě, takže mi zase neříkej co mám psát - tohle je debilita o ničem a nesouvisí s "jádrem" věci . Neřeklbych. Jakou tedy má závislost dobrou stránku ? Když nevezmu v potaz že když se z ní vyléčím tak je to cenná zkušenost ( ačkoliv to může být třeba i ta jediná světlá stránka ) . No, hlavně k věci.

Matyjustin
05. 03. 2002
Dát tip
nenapsal jsem :"nevíš o čem mluvíš" ani "tohle je debilita o ničem..." "myslím" a "přišlo mi" jsou čarovná slůvka, která vyjadřují můj pocit (netroufl bych si je nenapsat, to bych byl hlupák...) když třeba napíšeš konkrétní závislost - mohu se rozepsat- takhle lze jen obecně plkat...(nenapadám-prosím) závislost na matce v určitém vývojovém stadiu je dobrou závislostí nelze se z ní vyléčit... (kdo by to taky dělal?)

Prokletí
04. 03. 2002
Dát tip
Amen! No jéžiš.... :(((((((((( m.

Knihovník
04. 03. 2002
Dát tip
Aha, takže to znamená, že se mnou souhalsíš ?

Cavalera
04. 03. 2002
Dát tip
Není absolutní snaha se všem závislostem vyhýbat rovněž závislostí?:-))))

Leata
04. 03. 2002
Dát tip
ááá...nezávislý Knihovník (?). Samozřejmě, že drogou může být cokoli, a je nutný ten moralizující tón ? ...závislost na čemkoli je ŠPATNÁ :o((( - a ty nejsi závislý třeba na vzduchu ? A pamatuj, že absolutní pravda neexistuje...

Knihovník
04. 03. 2002
Dát tip
Cavalera - jo, to mě taky napadlo - musim si dávat bacha :)

Knihovník
04. 03. 2002
Dát tip
Leata - pokud ti to přišlo jako moralizující tón, tak věř, že na morálku sem nemyslel ... Závislí na vzduchu ? Samozřejmě, ale kdybych se snažil na vzduchu nebýt závislý, tak bych s největší pravděpodobností zemřel, neboď tuto závislost není mé tělo schopno odstranit. Věř, že bych MOC rád nebyl závislý na vzduchu, patrně bych se pak při běhu nikdy nezadýchal - tobě to nepříde jako výhoda ? Absolutní pravda neexistuje - jinýmy slovy, nic není 100% a 100% věřit se nedá ani tomuto tvrzení ;) Takže, co soudíš o závislostech -> jsou podle tebe opravdu špatné ?

Leata
04. 03. 2002
Dát tip
Knihovník: tak na cos myslel, když jsi psal ...JÁ sám se snažím všem závislostem vyhýbat-možná je to špatná volba... ? tvrdíš, že závislost na ČEMKOLI je špatná a i nebezpečná...tedy i na vzduchu. A je vzduch návykový ?? Nutnost ? Možná... ...aneb "Jediné o čem nelze pochybovat je pochybování." mmch - nic o tom, že by byly závislosti "opravdu špatné" jsem neřekla...myslím, že závislosti se od sebe rapidně liší...některé jsou podle mého názoru užitečné. Amen.

Knihovník
04. 03. 2002
Dát tip
Leata - přesně to co sem řek, prostě sem řek co dělám já a ne aby jste to dělali i VY ... Ano, závislost na vzduchu může být nebezpečná, neboď když vzduch nebude začneš se dusit a zemřeš, ovšem kdyby si ho nepotřebovala a on by najednou nebyl - tak by ti to ani nevadilo. jo, tak nějak :) Taky neříkám, že si říkala - jaká závislost je užitečná ? Já osobně mám tušení, že nějaká závislost asi na něco bude, ale je to jen má domněnka - skutečně jí nevidím.

Matyjustin
04. 03. 2002
Dát tip
Ne, neodpustím si poznámku - O čem to proboha je?!!!! Myslíš tím závislost obecně? Nebo na drogách? Co všechno považuješ za drogu? Čemu všemu se tedy chceš vyhýbat? Čokoládě? Je snad pro tebe drogou? Pro někoho být nemusí... Nutí mě to napsat - Víš vůbec o čem píšeš nebo tě to jen tak napadlo?Nebo se chceš dozvědět :Co je droga, co je závislost...atd?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru