Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Obraz

06. 03. 2002
0
0
713
Autor
Snezenka

Berte moje dílečko s rezervou. V poslední době jsem ovlivněná Stephenem Kingem a chytají mě takové docela maličké schízy(SCHÝZY)

Obraz

 

Místnost, ve které jsem se právě octl, působila dojmem, že ji před chvílí někdo opustil. Postel byla rozestlaná a na nočním stolku ležela nedotčená snídaně.

       Začal jsem systematicky prohledávat zásuvky v psacím stole. Nic. Rozhlédl jsem se po pokoji: ,,Kde to sakra může být?" řekl jsem si a můj pohled upoutala velmi stará almara. Okamžitě jsem se k ní roběhl a jako šílený ji začal prohledávat. Náhle jsem cítil v zádech něčí pohled. Strnul jsem a zeptal se: ,,Je tady někdo?" Odpovědí mi bylo jenom hrobové ticho. Asi se mi to jenom zdálo, řekl jsem si a pokračoval v hledání. Teď! Teď jsem to zase cítil. Znáte ten pocit, když cítíte, že se na vás někdo dívá, ale okolo nikdo není?

Tak přesně tan pocit jsem měl i já. Začal jsem se rozhlížet po místnosti.

       To je krása... Jak to, že  jsem si ho hned nevšiml?

¨Na protější stěně visel obraz nádherné ženy. Podél překrásné tváře jí vlály vlasy, štíhlou postavu lemoval průsvitný šat.  Nejzvláštnější na ní byly oči. Tmavé a hluboké. Když se do nich člověk zadíval nemohl se už odtrhnout.

          Nevím jak dlouho jsem tam jen tak stál a pozoroval ji, ale jistě několik hodin. Koutkem oka jsem totiž zahlédl, jak se snáší soumrak a slunce pomalu zapadá. Když jsem ji pozoroval nemyslel jsem vůbec na nic. Nemyslel jsem na to, proč jsem tady, ani nato, že dům, ve kterém se právě nacházím, leží v Transilvánii. Nemyslel jsem vůbec na nic.

         Náhle jsem si všiml, že se dívka na obraze slabě zasmála. Nevím jestli je to sen, ale zdá se mi, že vystupuje z obrazu. Blíží se ke mně a já vidím jak se jí mezi překrásnými rudými rty blýsknou dva lesklé špičáky.

Nemyslím na nic. Je mi krásně. Nemyslím na nic.  Slunce právě zapadlo....


PiR
06. 03. 2002
Dát tip
Hmmmm.... tak trosku strohé....

Snezenka
06. 03. 2002
Dát tip
PiR: chtělo by to víc krve?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru