Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vzkaz mému mladšímu já

02. 03. 2015
1
5
564

Konec Hadrové panenky, jako takové ...


Kdyby jste mohli - co by jste vzkázali svému šestnáctiletému já?

  Mé šestnáctileté já, by mě stejně neposlouchalo a dál by poslouchalo punk, pogovalo na kocertech a užívalo si svobody a žádných starostí. Nezajímalo by ho, že s tolulem nebude taková sranda, až se to provalí a trávu by kouřilo nejspíš i tak dál.
Zkrátka by si tím vším chtělo projít znova, protože ho ta zkušenost posunula dál a našla v té době přátele, se kterýma se bude kamarádit i v budoucnu. A v dospělosti nebude ani kouřit, natož hulit trávu.
Pro mě by bylo ale zajímavěší vzkázat něco svému o pět let mladšímu já.
Sladkých jednadvacet. Ale už tehdy nešťastná s první láskou, i přesto s ním byla pět let.
 " Děvče, tohle blbý období potrvá ještě nějakou chvíli. Ty sama to v hloubi duše víš, že tohle není člověk se kterým chceš zestárnout. Moc dobře víš, že jak se k tobě chová není správný. Že partner by ti měl být oporou. Neměl by tě ponižovat před společnými přáteli. Neměl by tě psychicky vidírat a vůbec by do tebe neměl nikdy žduchat! Ještě se to nestalo, ale stane. Ne jednou. Nejraději bych ti řekla ať od něj odejdeš hned teď, protože ještě dva dlouhý roky nebudeš štastná. Ale musíš si tímhle projít, zkrátka tě to posune dál a ty budeš vědět co od chlapa chceš.
  Ano, rozejdete se. Bude tě to bolet, budeš hodně brečet, ale přebolí to. Budeš hodně pařit, budeš mít pocit, že musíš něco dohnat.
Prosím tě, nejdi s každým. Bude jich hodně. Budou jich mraky. Znej svoji cenu a měj hrdost. Ale ano, užívej si jejich náklonosti. Máš strašně nízký sebevědomí, věř jim a věř hlavně sobě!
Dva roky budeš ale sama. Sice na každým prstě budeš mít nějakýho "kamaráda", ale budeš se cítít strašně sama. A časem toho prince budeš hledat. A budeš se bát, že jsi ho prošvihla.
     Až jednou v létě se objeví. Znáš ho už roky, ve snu by tě to nenapadlo, že právě s tímhlem chlapem budeš žít.
Budeš s ním opravdu šťastná. Bude ti oporou, bude ti dávat najevo lásku, bude tvůj vysněný princ - jen na motoroce.
A dokonce tě má milá požádá o ruku. Klečet nebude, je trošku drsňák, ale zeptá se, koupí prstýnek a ty budeš skutečně štastná.
Prošla sis peklem, užila sis svobody a teď se ti píše další kapitola tvého života. Ale už v ní jste dva."


5 názorů

agáta5
08. 06. 2016
Dát tip

já bych mladší já pozvala na pivo :)


Kyna
08. 06. 2016
Dát tip

Vzkázal bych mu, že trávu je nejmoudřejší kouřit až při plném rozvinutí předního mozku, tj. až kolem 20 let! Ale viz Evženie, projeď to korektorem worldu.

Poslání tohoto se mi jinak moc nelíbí... Budem 2... Ok... :D


Pravda nejspíš by se nic nezměnilo, spíš to bylo jen pro mě. Že mám prstýnek na ruce a nemůžu tomu věřit, že to všechno je za mnou.A já jsem fakt šťastná ženská.Díky za náštěvu písmáci :)


srozumeni
02. 03. 2015
Dát tip
Je dobře, že si potkala někoho, kdo Ti ukázal tvou cenu...***

Takové úvahy jsou spíše vzpomínkami. Stejně se nic nezmění.

Jen si to, prosím tě, znovu přečti. Drobné chybičky se vloudily.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru