Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Proměny

09. 03. 2002
0
0
569
Autor
Mirča

 

Proměny

 

Byla jsi led, ale v tobě se prolomilo srdce a ty jsi roztála. Byla jsi sněhová vločka, obdivující, nestárnoucí, ale v tobě se prolomila touha a ty jsi  roztála. Byla jsi pára vtištěná do oblouků mraku, ale v tobě se prolomil stesk a ty jsi se vrátila. Byla jsi sůl nashromážděná  v očích, ale v tobě se prolomila lítost a ty jsi ukápla. Byla jsi déšť, ale v tobě se prolomila povinnost a ty jsi zůstala deštěm. Svůj zdroj kapek jsi přesunula na toto místo, na oblast, která tuhle tvou podobu neznala a při tom tolik potřebovala.

               

Byl jsi sirka, kousek dřívka, ale v tobě se prolomila chamtivost a ty jsi se proměnil v plamen. Byl jsi záře, světlý bod signálů, ale v tobě se prolomila síla a ty jsi se proměnil v obří oheň. Svoji teplotu si předal člověku, který ji nepotřeboval.

 

Byl jsi velký, silný, veselý, ale v tobě se prolomil nedostatek vzduchu a ty jsi se proměnil v slabého a úsměv ti zanikl. Byl jsi plný něžného dotyku, ale v tobě se prolomil led a ty jsi se proměnil v chladného. Byl jsi překypující slovy miluji tě, ale v tobě se prolomila mlčenlivost a ty jsi se proměnil v němého. Svoji ruku si odevzdal ostře pálícímu plameni, který tě chtěl odnést do svých spárů.

 

Byla jsem na vrcholku hory a oči se chystaly zhlédnout můj pád, ale ve mně se prolomil pocit, že padá déšť a já jsem se proměnila v šťastnou, která ví, že voda ji miluje.

 

Ano, byla jsi v několika svých podobách, vodo, ale ty jsi zůstala jen  v jedné, v dešťové a tím jsi uhasila pekelnou teplotu chamtivé sirky. Ty jsi se spálila, ale díky tomu se oheň proměnil opět jen v kousek dřívka, který teď společně s velkým, silným a veselým člověkem spouštím z vrcholku hory do tajemné budoucnosti. Děkuji, můj živle. Ne nadarmo se ti tak říká. Těším se z toho, že jsem měla důvod vynalézt v těchto místech deštník, já ho však nepoužívám  a ani nebudu používat, jelikož mám ráda tvůj mokrý projev  lásky.

                                                          

                                                             

                                                                                                                         Děkuji


Amanda
13. 03. 2002
Dát tip
Moc se mi libilo bylo to kraaaasne nezne dobre prosycene citem jen ten zacatek byl pro me takovy tezko proniknutelny... zvlastni

Proč ne?(:-))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru