Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

"Srdeční turistika"

11. 03. 2002
3
3
1035
Autor
Stepca

Nóóóóóó - úvaha:-).

 

        \"Srdeční turistika\"

 

        Po srdeční krajině se chodí pomalu a pssssssssst - velmi tiše. Zouvají se lehké běžecké tenisky zn. Ambice stejně tak, jako lomozící škrpále zn. Sobec and Bezohlednost. Ba dokonce, ani v nablýskaných lakýrkách firmy Absolutní soběstačnost, ošetřených krémem antispolečenské impregnace, člověk v srdeční krajině příliš nepochodí.

       Naboso! Pouze po špičkách a naboso se můžeme vydat na “srdeční turistiku”. V chlebníku přes rameno jen pár krajíců trpělivosti a doušek štěstěny přistupujeme opatrně k této přírodní zvláštnosti a nasloucháme. V legendě průvodce srdečního turisty totiž stojí: “Každé srdce má svůj hlas - tedy krok a tempo…”. Nerespektujeme-li ho, podobně jako plachý hlemýžď, vždy znovu a znovu couvá zpět do své ulity právě ve chvíli, když už to málem vypadá na společný výlet. Pokus se získat důvěru hlemýždě; možná získáš důvěru některého srdce…

         Nejspíš se však ani získat nedá! Vždyť už slovo ZÍSKAT ti opět zavazuje tkaničky na tvých “ambickách”.

Takže jinak… Zkus někdy pohladit opatrné růžky hlemýždě......,že necouvnul? Jaká vzácnost vidět jeho málo opálené a elegantní tělo v důvěřivé kráse – jaká vzácnost vidět elegantní a důvěřující lidské srdce.

 

 

 


3 názory

Stepca
28. 03. 2009
Dát tip
Ahoj Omegáči. Díky za komentář. Já už tady teď moc nechodím, přestože stále něco píšu. Jsou to ale většinou písně pro moji kapelu. Zrovna jsme dotočili CD, tak pak něco šoupnem i na náš kapelní web. Zatím si tam můžeš poslechnout jen pár starých kousků nahraných ve stresu kdesi v rádiu:-) Hezký den

Stepca
16. 03. 2002
Dát tip
díkes hezký den

Amanda
13. 03. 2002
Dát tip
Kraaaasne moc libi !*** opet pohlazeni pro mou dusi snad jako by ona mluvila v tomto dilku...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru