Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Amulet zvukové vlny

17. 04. 2015
0
0
234
Autor
Erefu

Nedávno jsem našla začátek jednoho příběhu, který jsem psala když jsem byla malá a hrozně se mi líbil. Tak jsem se rozhodla, že ho sem dám.

Je to úplně stejný jako originál, akorát jsem se pokusila odstranit chyby. :)

Berte na vědomí, že jsem to psala, když jsem byla malá, takže se nedivte, že to občas hodně postrádá logiku. :)

Dobře se bavte! :D

Tento příběh začíná na trzích, kde se objevila jedna zvláštní osoba, která prodávala zvláštní věci. A ta osoba nabídla jednomu pánovi náhrdelník s korálky na provázku a uprostřed byly zrezivělé kruhy od největšího po nejmenší pověšené na provázku. Říkal, že ty kruhy mají naznačovat zvukovou vlnu, že to je Amulet zvukové vlny. „Když se tento amulet dostane ke správnému člověku, může pomoct i v té největší a nejhorší situaci.“ Ten pán si to od té osoby koupí s tím, že to dá někomu, až se vrátí domů, ale ještě před odjezdem se šel podívat na poušť a vypadl mu ten amulet z kapsy.

O 100. Let později byl náhrdelník díky písku a větru na úplně jiném místě. Na tom místě někdo vykopal díru a dal do ní vodu. Voda nikdy nevyschla a nikdo nevěděl proč.

O dalších pár let později se kolem té vody postavila malá vesnička. Jednou se jedna rodina z daleké země rozhodla toto místo navštívit. Byli to rodiče 5. Leté holčičky, která šla s nimi, když procházeli kolem vody, průvodčí jim vyprávěl jednu legendu o tomto jezeru, vyprávěl legendu o jiskře toho jezera a říkal. (tak teď se to stane) „ Legenda vypráví o jiskře toho jezera. Někdo by to nazval odraz světla ze slunce, ale jaký odraz slunce, nikdy nezmizí, je malí, stojí pořád na tom samém místě a udržuje vodu nekonečně čistou a průzračnou. Legenda říká, že na dně této vody je nějaký dar od Boha, nějaký poklad.

Nikdy se na tu věc nekoukli, protože se báli, že se něco stane, když se budou chtít na tu věc podívat. Nevěděli, co mají od té věci čekat a tak se rozhodli, že odsud budou brát jen vodu na pití, vaření a umívání. Voda nikdy neubila. I kdybyste se snažili vyprázdnit všechnu vodu, tak by té vody tam zůstalo pořád stejně. „Dořekl průvodčí a jeho skupina pokračovala dál.

Malá pětiletá holčička tam ještě chvíli stála a když se nikdo nekoukal, pokusila se si tu věc přitáhnout dlouhým klackem a vytáhla tu věc z vody. Byl to krásný náhrdelník, 4 lesklá kolečka se houpala ve větru a to nejmenší spadlo zpátky do vody.

Pětiletá holčička běžela za rodiči, nikdo ji nepodezíral, že ten náhrdelník ukradla z vody, protože nevěděli, že ta kolečka na tom náhrdelníku pročisťovaly a udržovaly tu vodu, po celou to dobu.

To be continued...

no continued. :P

(Never)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru