Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

sólo pro cirkulárku

25. 05. 2015
0
2
791

Jde o písničku, která se stala velmi populární na youtube a možná ji budete znát. Není náročná na posluchače a snadno ji naučíme většinu menších dětí. Poslechnout si ji můžete zde https://www.youtube.com/watch?v=boIiAQ2mg3o

Řežu, řežu dříví, nesmí to bejt křivý. Nejsem žádnej šťoura, vodkopnu kocoura. Řežu, řežu polínka, ráda bude maminka. Složím ho u kamen, se zimou je ámen. Řežu, řežu špalíčky, složím je do bedničky. Máma peče kachnu, dám pivo, pak si dáchnu. To je ale fuška.

2 názory

Za zmínku stojí že tato moje skladba má na youtube bezmála 353 000 shlédnutí.

 

Jsem výhradním vlastníkem autorských práv.Nahráno v domácím studiu.Písnička vznikla zajímavým způsobem. Jsem taky kutil, jak je vidět i na mých vyrobených nástrojích. Jednou jsem si usmyslel, že si vyrobím cirkulárku. Motorek ze šicího stroje a hřídelku jsem dostal od svého kamaráda Pepy. Kostra je z odřezků desek kuchyňské linky a vrchní deska z pertinaxu, protože je slabá a neubírá řeznou výšku. Taky jsem se chtěl pochlubit, že jsem zručný a její fotku jsem dal na facebook.Dva fanoušci Michael Borůvka a Jana Nová ji chtěli slyšet. Zdálo se mi hloupé tam pustit jen zvuk cirkulárky, tak jsem k ní vymyslel dadaistický text. Když jsem to nahrával, tak se mi nevedlo. Nastavit mikrofon a mít pilu náležitě vysoko. V jedné chvíli je vidět na nahrávce, jak mi pila padá z kufru, kterým je podložená. Řek jsem si, že udělám poslední pokus o nahrávku a pak se na to vykašlu. Původně jsem myslel, že ta píseň upadne v zapomnění jako totální blbost. 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru