Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Padá vězda, něco si přej

12. 03. 2002
0
0
667
Autor
Noldor

Krátká, z kategorie \\\" splněná přání na počkání\\\" , ani ne moc dobrá, doufám že ani ne moc špatná...

Psal se rok 2522. Karen a Joshua Rossovi, toho dne oddáni, seděli na odpočívadle na vrcholku kopce Vyhlídka. Ruku v ruce, dívali se na spoře osvětlenou vesnici pod nimi, na kostel, v němž si před šesti hodinami řekli své ano. Kdyby se podívali dál, uviděli by na obzoru záři megapole New York-Philadelphia-Boston. Nepodívali se.

     Ruku v ruce, vychutnávali krásu ticha, samoty, krásu noci v jednom z posledních \" volných \" koutů světa.

     Ruku v ruce pozorovali hvězdnou oblohu, jež dnes byla nezvykle čistá a jasná. Zcela výjímečně myriády hvězd nehalila těžká mračna.

     \" Podívej, padá hvězda, něco si přej, \" stiskl Joshua ruku své ženě.

     Karen si přála. Přála si, aby Země byla čistší, tak jako jí vyprávěla prababička jako malému děvčátku. Aby byly na zemi zase lesy. A tohle, přála si s pohledem upřeným k obzoru, tohle aby tady nebylo.

     Přitiskla se blíže k Joshuovi, který ji objal okolo ramen.

 

O dvacet pět let později byla posádka dvou kosmických stanic, Churchil a Antarktida, svědkem události, později nazývané \" Pád hvězdy. \" Roj meteoritů, jenž měl původně projít mimo gravitační pole Země zcela nečekaně změnil směr a dopadl na povrch planety, který zahalil v kouř.

     Když se kouřová mračna konečně rozplynula, mohlo 200 členů posádky obou stanic pozorovat pouze obraz zkázy bez jakýchkoliv známek života.

     Výsadek, který vyslali v jednom z modulů, potvrdil očividné. Záznamy tvrdí, že jeden z členů výsadku k Pádu hvězdy poznamenal: \" Přáli jste si někdo něco ? \"


Dodo
14. 03. 2002
Dát tip
Dobrej nápad.....

Merle
13. 03. 2002
Dát tip
pointa je dobrá, ale ta delší úvodní část je skoro zbytečná. měl sis spíš vyhrát s obrazností té druhé... ale docela zajímavé by bylo, jak by tuhle myšlenku sepsal třeba regis, nebo yenn... co to vyhlásit jako společný téma v cechu?

Seregil
12. 03. 2002
Dát tip
Špatná rozhodně ne. Tak trochu mi to připadá až příliš jednoduché. Ale myslím, že to mi nepřísluší rozebírat. (Myslím téma ne povídku)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru