Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Dům z trní

26. 06. 2015
1
1
287
Autor
britanica

...na chvilku se narovnala, aby ji nebolely záda, když se shýbala nad provizorními lůžky s pacienty. Prohnula se v ramenou a zastrčila spadlý pramen vlnitých vlasů pod čepec. Zraněných a krvácejících bylo tolik, že už je přestávala vnímat jako jednotlivce a slévaly se do zelenošedé, fáči ovázané masy, do které každou hodinu přibývaly další a další. 

Vtom sovětský vojenský doktor krátce zavolal a ona s cuknutím k němu popoběhla. V tu chvíli si zase uvědomila své místo a poslání a cestou jen koutkem oka zahlédla otvorem sanitárního stanu jak se nad Dukelským průsmykem rozednívá. Ale to už se celá její pozornost obracela k nosítkám, z kterých na lůžko přenášeli schoulenou mužskou postavu. Pohlédla mu do očí a zaplavila ji vlna hrůzy i štěstí. Ty oči patřily jejímu staršímu bratrovi...


1 názor

Lakrov
30. 06. 2015
Dát tip

Čte se to dobře, už v průběhu čtení se zamýšlím nad záměrem toho textíku (není snad nějaké výročí K-D operace apod.?) Konec mírně zamrazí, ale na otázku po celkovém smyslu neodpoví.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru