Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Thieri Bibi II

13. 07. 2015
0
1
178
Autor
Ianuss

Toho poledne hruď Thieri Bibi jal temný cit. V její sestře Cha Bibi se pohnula dospělost, pohnula se jako celý svět v čínských mudroslovích. Cha Bibi přišla zavěšena do mužné paže muže. Jaké je vaše ctěné jméno? zeptala se Thieri Bibi. Pavel Rohlík.

Pavel, muskulaturní jako opičák pongo, si poručil hrnek kávy a měšec piškotů. Thieri Bibi s očima přilepenýma k pongovu tělu připravila kávu pro všechny tři. A měšec piškotů k tomu.

A pak sesedli k rodinnému stolku na způsob Artušových rytířů, usrkávali kávu až na dřeň hrnků, Pavel si namáčel do tekutiny piškotky a jednali o všech věcech světa. Otáčeli řeči jako šašlik nad ohněm, pálili se slovy do duší, ženy hleděly do plamenů mužových vět, hypnotizovány, očarovány.

Za oknem se chýlilo k večeru. Z oblohy ještě visely tučné barokní mraky, prohýbané svou tíhou, ale za nimi už chladlo slunce. Hojnost a nutný úpadek, vhodila kostku myšlenky do prostoru Thieri Bibi. Pavel i Cha Bibi, již značně podroušení kávou, nechali tu kostku ležet jedničkou navrch. A pak náhle oba zmizeli.

Lucké sídliště mezitím dokolotalo a to byl čas pro obvyklé večerní laudátum. Thieri Bibi vzala do ruky megafon, otevřela okno a spustila tónem muezzinů:  To všechno si zas neseš pryč v prázdný bagáži. A že je toho tolik, mě vlastně zaráží. Tak zatímco teď šlapeš snad někam k nádraží, já jsem plonk a tvůj song hryžu jako kost. Tak dost.

Pokojem se pomalu rozeznívala píseň pana Michala.


1 názor

Lakrov
20. 07. 2015
Dát tip

Text obsahuje zajímavé obrazy popsané zajímavým jazykem, ale čím dál čtu, tím víc mi dochází, že tenhle "seriál" je pro mě zřejmě nepřístupný. Omlouvám se.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru