Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pro Tebe...

14. 03. 2002
0
0
759
Autor
kdovi

 

Ahoj miláčku…

Jsou to dva roky. Pamatuješ, jak jsem Ti říkala, že když se mnou cloumají jakékoli emoce, musím psát? Já vím. Je to jako nějaká úchylka. Když jsem hrozně šťastná nebo moc smutná, potřebuju papír a tužku. Je to, jako si povykládat s někým, koho máš moc rád… Podělíš se o svoje pocity. Když je to radost, zdvojnásobí se, trápí-li Tě něco, ta bolest se rozpůlí.

Pro mě je to stejně důležité, jako pro Tebe tvá motorka. Nedokázal bys žít bez jízdy na ní. Skoro každý den jsi vyrážel a vracel se pozdě v noci, někdy i druhý den. Zimy pro Tebe byly k nevydržení. Sotva začal tát sníh a objevovaly se první sněženky, vyjel jsi vstříc lákavým dálkám. Připadalo mi, že jsi s tou motorkou spojený. Taky jsem občas žárlila. Vím, že zbytečně. Měla jsem ji přece taky ráda, stejně jako ten pocit, když jsme spolu jezdili pryč odtud – od všeho a od všech a spávali v přírodě pod širákem.

Byli jsme ještě docela mladí na to, abych věděla, že nepotřebuju dál hledat ani poznávat. Ale já to věděla! Mívala jsem pocit, že jsem se pro Tebe narodila, že pro Tebe žiju. A pamatuješ, cos mi řekl, tenkrát pod tím vodopádem? Do smrti na to nezapomenu, lásko…

A nezapomenu ani na ten den, který udělal tečku za vším krásným, co jsme spolu prožili :-( Proč jsem jen nejela s Tebou?! Naši mě nechtěli po té chřipce pustit. Teprve první den vysvitlo slunce a jaro bylo ještě v nedohlednu. Ale kdybych jela… Třeba bych Ti mohla pomoct! Nebo bych aspoň zemřela s Tebou…

Chybí mi kus duše, který už mi nikdo nevrátí…Bolí to. Moc. Jenže vím, co bys mi teď řekl. A to jediné mě drží při životě.

Scházíš mi. Miluji Tě…Tvá Jana


smudlinka
16. 08. 2002
Dát tip
zažít tak to bych nepřála ani nejhoršímu nepříteli. každá ztráta bolí, některá min jiná víc. ale bolí. :o)

kdovi
20. 03. 2002
Dát tip
Je to fikce, ale mela bych ti k tomu rict neco vic... Zdal se mi dost zivy sen o tom, ze se muj nynejsi pritel zabil na motorce...Porad sem se nemohla zbavit hnusneho pocitu z toho snu, proto jsem o nem napsala. A hned je to lepsi. Bylo mi jasne, ze nekdo vsimavejsi zaregistruje, ze tahle uvaha neobsahuje tolik bolesti kolik by si "zaslouzila". Ale rozhodne bych si neprala neco takoveho zazit, kdyz si na ten sen vzpomenu... Tak co? Muzem diskutovat dale? :o)

horák
15. 03. 2002
Dát tip
Nechci se dotknout, ale docela by mě zajímalo, jestli je to zpověď či fikce. Pak dyžtak můžeme diskutovat dále. Ještě se kouknu na tvé "nacionále".

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru