Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vize XIL. Bylo to podivné ráno...

15. 03. 2002
3
2
2528
Autor
Armand

Printovi, Drakkanovi, Ghatovi.... a jiným

 

Bylo to zvláštní ráno, podivný úsvit. V zádech chřestily mi holemi starců písně pro otroky. V trhaném rytmu kroků lámavých plašili vzpomínky na hořící obrazy. Tanec byl jim bolestí v kostech, a tak křepčili. Korektně a úsporně. Vnímal jsem, kromě fantastické vitríny s jedy všeho druhu, i dunění kopyt mocných koní, kteří, navzdory váze svých otěží, stále dokázali pohnout zemí. Byla mi hudbou jejich unavená síla. Vzal jsem džbery z chrámu v Antiochu a  napojil je krví, jež teď proudí jim v žilách.

Bylo to zvláštní ráno, krvavý úsvit. Prorok bouří. Mozolnaté ruce uvyklé práci vzepřely se nebi bez mráčků a hladíce vítr, jaly se sít. Vědomí smrti blízkých, dunění kopyt a chorály vichrů donutily mne zavolat svou duši. Na chladné dlažbě pod oltářem bez svatých, váben sonátou nesmrtelných, probudil jsem po mnoha letech nehybného ležení vnitřní zrak. To ráno hrála Appassionata. Vím, že večer uslyším sonátu Měsíční. Tou dobou budou koně spát. Již nebudou tížit je postroje a zdát budou se jim divukrásné sny.



2 názory

Armand
16. 11. 2010
Dát tip
a Měsíční sonáta:

Armand
16. 11. 2010
Dát tip
Appassionata

ikarka
11. 08. 2002
Dát tip

Lyryk
13. 07. 2002
Dát tip
**

Print
03. 07. 2002
Dát tip
*!

la_bete
24. 05. 2002
Dát tip
... ... ...(ne to není morseovka-jen přemýšlím jak nejlépe vyjádřit mé dojmy)Hodně,hodně,hodně.........

Krel
15. 03. 2002
Dát tip
hezké...atmosferické...

Print
15. 03. 2002
Dát tip
A mně tam, Pino, sedí!:-) A je to obdivuhodně napsáno! *!

pino15
15. 03. 2002
Dát tip
Print: a mně nesedí, ve spojitosti s tou diskusí, je to jako: vy, co mě serete, tak to není pro vás..na můj vkus mohl chvilku s tím věnováním posečkat :o)) doufám, že sem tě svým úsměvem odzbrojil od chuti začít novou diskusi :o)) vím, že je to individi....ální, jak to chápem :o)))

Print
15. 03. 2002
Dát tip
Pino: A mně to právě sedí!!! Není na co čekat, když není třeba čekat! To nebyla a není žádná úlitba! To bylo spočinutí!:-) *!

Armand
15. 03. 2002
Dát tip
pino: na prolog se vykašli, každý si může co chce vyložit po svém. Pro ty jmenované jsem tím konkrétně něco myslel. Ale ani pro ně to není tak průhledné. Je tam spousta ze mě. A to je to, v čem se může každý vzhlédnout po různu. Nechám na ostatních jestli si z toho něco vemou. :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru