Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Cermaque, Zpět, Walker, Stehlíková a Kunze

17. 09. 2015
2
10
462
Autor
Jidáš

klidně mi napište, jestli má takováhle pozvánka smysl. jako jestli nějaký poetický koncerty a čtení můžou někoho zajímat. dík :)

Cafe Prostoru_ vás v nejbližších dnech zve na:

 

pátek 18. září, 20 hodin

koncert Jakuba Čermáka (Circus Cermaque)

Básník, hudebník a příležitostný filmař Jakub Čermák toho před dovršením třetí dekády života stihl mnoho: publikoval básnické sbírky, vydal několik autorských alb, založil kapelu i hudební spolek, natočil videoklipy ceněných kapel, studuje, maluje, miluje.

 

sobota 19. záři, 18 hodin

koncert děčínské kapely Zpět

http://bandzone.cz/zpet

 

pondělí 21. září, 18 hodin

Letem audioknižním světem

Všechno co byste mohli chtít vědět o audioknihách, o jejich tvorbě, včetně ukázek z audioknih žánrů hororu, fantasy, sci-fi nebo detektivky. Audiotrh u nás a v zahraničí, distribuce na CD a on-line. Báječní muži a půvabné ženy za mikrofonem. Ukázky obsahují hlasy našich předních narátorů - Jiřího Klema, Otakara Brouska ml., Ludvíka Krále, Zdeňka Velena či Kateřiny Janečkové nebo Perly Kotmelové.
Večerem provede český spisovatel sci-fi a fantasy, Jiří Walker Procházka.

 

A to nejlepší na konec: pondělí 28. září, 18 hodin

Přátelský literární duel Stehlíková-Kunze

"pro jistotu jsme legalizovali náš vztah jako přátelství
hned ze začátku
říkáme si věci tak napůl upřímně
nejasně
korektně..."

Tentokrát se u nás potkají dva mimořádně výrazné talenty. Držitelku letošní Magnesie Litery za poezii Olgu Stehlíkovou doplní opavský básník, zpěvák a performer Jan Kunze. Prozaický charakter, reminiscence krutých ironií všedních dní a hořké pozorovatelství prosté apelu je rysem, který je společný textům obou autorů. A jaké perspektivy nepodařených milostných vztahů nabízejí femme fatale české poezie a nočním životem protřelý bonviván? Přijďte si je poslechnout už 28.9. Večerem provede Ondřej Hanus.

 

Cafe Prostoru_
budova Národní technické knihovny
Technická 6, Praha 6

 


10 názorů

Josephina
28. 09. 2015
Dát tip

promiň (ale nepoužívej ten bezpředložkový tvar, moc tě prosím!)


Jidáš
25. 09. 2015
Dát tip

A co mně je s prominutím do toho? Tak sis z celýho odstavce vytrhla to, co se ti nejvíc hodilo, no. Kdyby sis to přečetla než jsi napsala svůj první komentář, nemusela bys takový věci dělat.


Josephina
20. 09. 2015
Dát tip

Cit. - Zamýšlíme-li se nad příčinou rozšiřování těchto vazeb v běžně mluveném jazyce, nemůžeme sice angličtinu zcela vyloučit ...konec cit. myslím si, že tady do obnovování bezpředložkových tvarů angličtina zasáhla (pro mě je to až bolestné, v písemné i ústní podobě, také záležitost lenosti a soudobý blbý nápodoby of English ... ;-)



Josephina
19. 09. 2015
Dát tip

že ses O tom zmínil!


papouch
18. 09. 2015
Dát tip

všiml si :-)

 


Jidáš
18. 09. 2015
Dát tip

No... to píšeš za pět minut dvanáct!


papouch
17. 09. 2015
Dát tip

chybí tam nějaká free.., ale opravdu freejazzová kapela .. tyhle věci, co tam máš, jsou sice dobré, ale nikdo na ně nepřijde, takže nevyděláš.. ..kdybys pozval tamtu vynikající freejazzovou kapelu, která tam už jednou byla, tak by byl ten pajzlík naplněn lidmi až po strop a měl bys tržbu za večer větší, než za celý rok ... ba dokonce i já bych přijel ...


Jidáš
17. 09. 2015
Dát tip

Vidíš, ona je to sranda, ale není to žádná sranda. Tak dík žes to zmínil :)Chá, ještě umím posílat avíza!


Zbora
17. 09. 2015
Dát tip

Tak já Ti to teda napíšu: Nejhorší prohřešek proti tržnímu kapitalismu je, když někdo dělá něco zadarmo a ještě k tomu s nadšením. Fuj! Nepřemýšlel jsi spíš raději o akci Za každý třetí panák triko nebo klíčenka!?

Mimochodem, že to je zadarmo tam nikde nemáš zmíněno, což vnímám jako neodpustitelnou marketingovou chybu.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru