Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Povídka měsíce - Prosinec 2015 - DEMOKRATICKÉ Hlasování

18. 01. 2016
0
51
538

Hlasujte do 24.1.2016 a hlasování označte jako vážnou kritiku + nezapomeňte vyjádřit důvody pro své hlasování.

Vzhledem k tomu, že uživatel StvN upírá v rámci hlasování o Povídku měsíce prosince roku 2015 konkrétním uživatelům možnost hlasovat, takříkajíc za běhu mění pravidla soutěže tak, aby vyhovovala jemu samotnému, považujeme my, příslušníci podzemího revolučního hnutí lit. serveru Písmák, za svou povinnost založit k tomuto hlasování své paralelní - demokratické a spravedlivé.

Založení této události nerozporuje pravidla literárního serveru písmák, tudíž doufáme ve vstřícný postoj adminů a v jejich nezasahování do přirozeného průběhu událostí!

POZOR!

Vítěz demokratického hlasování o povídku měsíce prosince roku 2015 od nás obdrží výhru 100 Kč!

(Víme, není to mnoho, ale stále lepší než nic.)

 

 

 

 


Hanzi

Gora

2015-12-05

0-Nominace - 015_12

 

Kolektiv vs. Jarmila

Herr_Jaroslav

2015-12-05

0-Nominace - 015_12

 

Kouzlo vánoční noci

Jesse H.

2015-12-01

0-Nominace - 015_12

 

Nekorektní noir

careful

2015-12-09

0-Nominace - 015_12

 

Než přijede tramvaj

Ronie Gray

2015-12-14

0-Nominace - 015_12

 

Notorek

Miluna Vošková

2015-12-16

0-Nominace - 015_12

 

Panička na hlídání

Marking Machine

2015-12-01

0-Nominace - 015_12

 

Poznání hudebního skladatele Štěcha 2

StvN

2015-12-01

0-Nominace - 015_12
 

Rodinná záležitost

Gerty2

2015-12-01

0-Nominace - 015_12

 

Správnej chlap

PseudoXY

2015-12-29

0-Nominace - 015_12

51 názorů

StvN
19. 01. 2016
Dát tip

Assurbalit - uznavam, ze jsem nevypsal vyslovne vse. Nepovazuji za nutne psat do pravidel clanek o slusnosti. 

Jinak tady k tomu dilu. Autor okopiroval seznam nominovanych povidek z PM, coz by se dalo povazovat jako prisvojovani si cehosi nepravem. Mel si udelat vlastni seznam nominaci. 


careful
19. 01. 2016
Dát tip

..jinak bych chtěla požádat autora, aby tohle smazal..tenhle topic...protože špatná jsem kvůli tomu jen já a fakt mě nebaví se tu hádat s týmem kamarádek a vazalek Stvk...pokud to není rovnou jeho altr...dík:)


careful
19. 01. 2016
Dát tip

...no, kdybych byla Stvn, tak ti řeknu, že pomlouváš... ale tvůj názor ti neberu...

..jinak je fajn, že všude kam jdeš nic nekritizuješ, a jsi za to jen vděčná, že to někdo vypiplal, takoví jsou všude potřeba, aby všechno zůstalo při starém a hlavně se proboha nic nikdy k lepšímu nezmělilo... jů

 


Citera_Mor
19. 01. 2016
Dát tip

Nesmazala, opravila překlepy.

Víš, na Písmáku se pohybuji již cca 12 let. PM sleduji posledních cca 5 let, poslední rok/dva spíše pasivně, anžto ne vždy mám čas číst (pokud vůbec). Tvůj problém jsem prozkoumala. Stojím si za tím, co jsem napsala. (Co se týče demokracie, uznávám, že jsem přisypala sůl do jogurtu, tedy své výroky pomyslně anuluji. Ale vlastně... Co kecám. Sama jsi volala po tom, aby se všichni brali stejně vážně, co se týče hlasování apod.)

Já ti nevím, ty asi moc neovládáš autocenzuru, co? Argumentovat sportkou a tím, že nedostanu výhru proto, že se jim nebudu líbit... Tak ať! Nesázím... Víš, že pořadatel kulturní akce může akci na poslední chvíli zrušit bez nároku na náradu? To je taky celkem zajímavé ne? A že zítra ráno vyjde sluníčko? Jů.

To, že máš se StvNem problém, je tvůj problém, abych byla konkrétní. Já s ním souhlasím, už jenom proto, že sama bych nenechala nikoho dělat bordel v mé soutěží, kterou si vypiplávám od základů. Jestliže mi vlezeš na autorské čtení, budeš chtít číst a pokud ti to nebude umožněno např. z časových důvodů (dejme tomu) a ty pak začneš pomlouvat celý organizační tým, pak tě taky vyhodím a budeš na blacklistu. Bez milosti. A taky můžeš nadávat, že vedu autorská čtení vedená jako "otevřené večery, kam si může přijít každý", ale přitom to není pravda a ať teda nelžu... Mno, ale co, když ti to udělá radost.


careful
19. 01. 2016
Dát tip

...jinak nevím, co máš s tím trucem...já tenhle topic nezaložila..jen mi ta osoba napsala, že ho zakládá... a naštvaní jsou i jiní, ale bojí se mluvit...a pak to tu od nějakých pomerančových a nějakých citer, co tu nemají ani dílo a o problému nic neví a nevidí do toho schytávám já... a proč...protože já jediná jsem vidět... zbytek se tu bojí!


careful
19. 01. 2016
Dát tip

...a zadavatel soutěže sva pravidla porušuje... pokud ti to připadá normální, tak ti účast v podobných soutěžích jen přeju..a hlavně nikdy nenadávej..třeba až vyhraješ ve sportce a oni se rozhodnou ti nedat výhru, páč se jim nebudeš líbit...


careful
19. 01. 2016
Dát tip

..jinak já tu nic o demokracii nikdy nekvákala..o své představě o demokracii tu plácali jen jiní...já ne a s názvem topicu nemám nic společného...


careful
19. 01. 2016
Dát tip

No, hádala bych že nic...dobře žes to smazala..příště si nejdřív celý problém zjisti, než se budeš k něčemu vyjadřovat . Dík..jinak vím, že mé vystupování se lidemnelíbí a to zvlášť na první pohled, když o mě a daném problému nic moc neví.


Citera_Mor
19. 01. 2016
Dát tip

Drahá careful, zjevně ve všem, co se namane, máš další důvod se vztekat a vířit prach a rozohňovat se a tak (Protože o to ti zjevně jde). Ale raději k těm důležitým věcem:

"Ani tě neznám, tvé názory mi jsou tak nějak lhostejné." - Tento výrok má tak velkou výpovědní hodnotu, že si toho možná ani sama nejsi vědoma. Při takovém demokratickém hlasování znáš každého hlasujícího? Vysoce nepravděpodobné. Aha... Tak nic, neznáme je, proč bychom jejich hlasy započítávali. Hm.

"Pokud se ti to zdá špatné, tak si trhni nohou, zdar." - Tvá úroveň projevu v kostce. Neznám tě, nicméně to, jak se vyjadřuješ, mě přesvědčuje o tom, že nedokážeš smysluplně argumentovat, tvým koníčkem je vyvolávání konfliktů a pravděpodobně ve chvíli, kdy není po tvém, je všechno špatně... Ale ne, zakladatel soutěže si stanovil VLASTNÍ pravidla. Skandál! Na hranici s ním! Čarodějnictví! Upalte ho! ... Jo, aha, tak ne, ono to vlastně je úplně jedno, protože mě jenom irituje, že soused si postavil bazén a nepozval mě. Jo a víš, co je na tomhle tvém výroku nejvtipnější? Že je to geniální oxymóron. Fakt. A jen tak mezi námi děvčaty, jsi si vědoma, že tento tvůj výrok taky odporuje idee demokracie? Jo?

Jak ti již řekla Janina6, pokud tě to tak vytáčí a jsi přesvědčena, že přesně víš, jak stvořit dokonalou soutěž, založ si ji. A nech tam hlasovat jen ty, které znáš. Aby sis byla jistá, že jejich názor má váhu. Víš co, tak prostě na protest. Soused má ten bazén a tebe to vytáčí, takže všechno je špatně. Co se dá dělat. Postav si udírnu. Natruc.


careful
19. 01. 2016
Dát tip

Co o tomto problému víš, kromě toho že sis přečetla/přečetl tuhle diskuzi?


Fruhling
19. 01. 2016
Dát tip
Na priglu meli pravdu: internet roku 2016 bude ve znameni debility.

careful
19. 01. 2016
Dát tip

Aššur: Ne, já to udělám jednoduše. Prostě si té "jeho" soutěže nebudu všímat..nebudu nominovat...takže tam zase brzo (až přestane poprask kolem) budou v nominacích tak čtyři stále hvězdy + jeden náhodně objevený ... a prostě budu dělat to z čeho mě Stvn obviňuje...budu svůj názor na něj a na celou tu šarádu, co jí říká soutěž, říkat je za rohem :D (a pro ostatní budu rázem hodňoučká)...ostatně tak velký zájem, i v hlasování, o ni tenhle měsíc je akorát tak díky kontroverzi a většinu tipů tam jsem navrhla já.


careful
19. 01. 2016
Dát tip

..a ještě jedna věc, když někdo poškozuje mě, pak nemám žádný morální problém poškozovat já stejně jeho.:)

Stvn mě uráží už jen tím, že o mně tvrdí, že pomlouvám. Což považuju za lež! Když mi někdo řekne, že jsem třeba kráva, tak je to vulgární vyjádření názoru..buď dlouhodobého, nebo třeba jen chvilkového, ale furt je to názor...pomlouvat mě bude, až to o mně bude tvrdit za rohem a na mě se usmívat.


careful
19. 01. 2016
Dát tip

Janina6: Jo brání...brání nám v tom fakt, že to tu lidi jako Stvn zvládli nádherně umrtvit...ale vám to, zdá se vyhovuje.


car: co tak protest pred uradom vlady za pravo hlasovat v stvnovej sutazi?


careful
19. 01. 2016
Dát tip

Pomerančová: Ani tě neznám, tvé názory mi jsou tak nějak lhostejné. Pan Stvn je demagog jak stehno a to, že tobě náhodou nic nezakázal ještě neznamená, že je jeho chování ok.

ano, útočila jsem na některé věci na PM a budu na ně útočit stále, protože když mi něco vadí,a připadá špatné, tak se s tím holt snažím narozdíl od jiných, co drží hubu a krok, i něco udělat. Pokud se ti to zdá špatné, tak si trhni nohou, zdar.


stvn: povinnost akceptovat nemas. ruku podavat nemusis. --- ale je fajn respektoval pravidla sutaze ktore si si sam spisal.:-)

 

pomerancova: no boze tak sa vytvorilo paralelne priam disidentske hlasovanie.  nikto stvnovi sutaz nebere. --- rozmyslal som ze spravim este jedno hlasovanie. ---- naozaj diktatorske --- mohol by som hlasovat len ja a r.l. /teda ak ho dovtedy nezablokujem/--- kazdopadne som na to prilis lenivy. no.


Antoncek
19. 01. 2016
Dát tip

stejná Pomerančová jako na Totemu?


Janina6
19. 01. 2016
Dát tip

Hlase, chci tvoji aktivitu považovat raději za vtip, než za útok, protože se nevyžívám v dramatizování a virtuálním „válčení“. Ze stejného důvodu ani nepátrám, kdo jsi (které další alternicky už sis tady vytvořil), už tak mám málo času na to, věnovat se zdejší próze, nechci ho ztrácet nesmyslnými spory, které nemají žádnou reálnou hodnotu. Pár lidí, kteří měli někdy problémy se StvNem, samozřejmě znám, ale to jsou vesměs inteligentní lidi, kteří by přišli s něčím originálnějším, než je tohle okopírované „vzdorohlasování“.

Hlase a careful, nikdo vám nebrání něco nového a skvělého tady vytvořit, zakládat kluby, pořádat soutěže a získávat pro ně lidi. To poslední, zjistíte, je nejtěžší. Vyžaduje to hodně času – nejen na vymýšlení upoutávek a sčítání hlasů, ale hlavně času na to, abyste autory zaujali, motivovali je ke spolupráci, udrželi jejich zájem. Mnozí tady stráví nějakou dobu a odejdou, a vy začínáte zase znovu. Zkuste si to, nikdo vám nebrání. Tenhle server určitě potřebuje oživení. Ohrazuju se jen proti tomu, abyste se snažili poškozovat něco, co už vytvořil někdo jiný. Ono je to sice jednodušší, než přijít s něčím vlastním, ale taky je to hodně nefér.


careful, ty jsi bud hodne rozmazleny spratek nebo de..  (foneticky anglicky ucet, bankovka, navrh zakona atd) .. 

nemohu se zbavit dojmu, ze demokracie pro tebe znamena mit stejny nazor jako ty a chvalit te :-)

v pm jsi urazela a pomlouvala nominovane i hlasujici, utocila jsi na celou pm a ted jsi nadsena, ze te nekdo podporil

mozna autor tohohle hlasovani neni alternick careful,. mozna je to jen nejlepsi kamarad nebo troll

 

autore, nemas dojem , ze bys cokoliv zneuzil? hm. tak nam pomalejsim vysvetli prosim, co jsi chtel rict tim, ze jsi v nazvu tohohle dila pouzil kombinaci nazvu jine souteze (tedy si vyuzil jmeno nekym vymselne) + s privlastkem opravdu demokraticke hlasovani  a zkopiroval jsi nominace z te souteze (tedy jsi vyuzil test vytvoreny nekym jinym) - tim zamezis dohadum a bude :-)

 

Jesse H. - to s tim vymazavanim souperova dila pro zvyseni vlastnich sanci to zni zajimave - to by mohla byt taky hezka soutez :-)

 

hezky vecer vsem :-)

 


careful
18. 01. 2016
Dát tip

..jo, to se nedivím, ty totiž ani neznáš význam slova pomlouvat, ale opakuješ ho v každém druhém postu:)...možná bys měl se sebou začít něco dělat... 


StvN
18. 01. 2016
Dát tip

careful, obavam se, ze ti nerozumim. 


careful
18. 01. 2016
Dát tip

Stvn: Jenže tohle není tvoje zahrada, je to veřejný prostor, pokud to nevidíš! ...který ty jiným zabíraš a blokuješ!..moc dobře víš, že dvě soutěže by na tohlé fórum byly moc a zuby nehty se držíš svého diktátorsví... 

takže bys měl vzít svou trapnou pergolu a odtáhnout si ji z dálnice, sobče!


Antoncek
18. 01. 2016
Dát tip

.....no třeba o svědomí takovýho PK mám svý pochyby.....


Careful, buď v klidu, oni už dávno vědí, kdo jsem. V redakčním zákulisí, kam oko běžného uživatele nedohlédne, za pár tipů a pochvalných kritik admini hledají a porovnávají IP logy na počkání :)  No a já byl natolik slušný mladý pán, že jsem svou identitu neskryl za Tor, jak to tady bývá ve zvyku...


StvN
18. 01. 2016
Dát tip

kvůli takovým vznikl nacizmus a čtyřicet let se držel komunismus?

Bravo :)

Asi jako kdyz si na zahrade postavim pergolu. Nemam povinnost akceptovat kazdeho, kdo pujde kolem. To je jeden z nejvetsich omylu dnesni doby. Demokracie neni o tom, ze si muze kazdy delat, co se mu zlibi. A ja jsem na tohle prisny. Nemuzes si myslet, ze se necham urazet a jeste v ramci jakesi falesne korektnosti ti podam ruku. Nepodam. Trhni si nohou :)


careful
18. 01. 2016
Dát tip

...já myslím, že jeden jiný altr autora znám, ale samozřejmě ho nebudu udávat...mohu jen odpřísáhnout, že já to nejsem a žádné altry nevedu. 


Janino, nejedná se o vtip. A nemám dojem, že bych cokoliv zneužil. Pokud máš problém, tak jak již bylo řečeno: braň se právně. Založení této diskuze je, dle mého skromného názoru, potřebným krokem.


Antoncek
18. 01. 2016
Dát tip

Jojo, kolikrát máme k dispozici pouze analogie...a každé přirovnání kulhá.

Ale ještě jedna analogie tu je: sektaření. V rámci "prohnilé církve" sa urobí "zdravé jádro"....no, všichni se tu o to v diskuzi už otřeli, takže to nebudu rozmazávat. "Historie tradičních amlit. serverů" to jenom potvrzuje. Protestní projekty zacházejí na různé úbytě...

Jeden aspekt bych ale bral smrtelně vážně: individuální svědomí. Pokud takto nějak opravdu vznikla skutečná reformace...pak bych chtěl vědět, kdo opravdu "Hlas.." je. O StýVNovi jakous takous představu mám.

Ale mrtvolnost Písmáka mne sere neskutečně.


careful
18. 01. 2016
Dát tip

:D... jo, spalme jeho obrazy, schoďme z piedestalů jeho sochy... revoluce!!!


je to netvor! 


careful
18. 01. 2016
Dát tip

..no, já bych se ani nedivila..kdyby mohl, tak už mám možná minimálně vyražený zuby a on pocit, že jsem si to zasloužila...


carful: jasne stvn je diktator. zacal zabavovat majetky. nepohodlnych pismakov. co chvila zacne s popravami!


careful
18. 01. 2016
Dát tip

...no, tak třeba zkus Stvn přesvědčit, aby se vzdal svého vedení, vem to sama a je to...dyť takhle jsi za beznázorového šaška, i díky němuž vesele kvete bezpráví... chápeš že kvůli takovým vznikl nacizmus a čtyřicet let se držel komunismus?


on to ale nie je az tak vtip ako forma /aj ked mozno kus smiesna/ protestu k tomu ze stvn povie ze tak tvoj hlas nebereme lebo si pokrytec alebo si na nas pindal. --- ma na to samozrejme pravo lebo je to jeho "projekt". aj ked aj to je dost komicke 

 


Janina6
18. 01. 2016
Dát tip

Pucování kohokoli nechám s radostí na těch, kteří mají chuť se takové činnosti věnovat. Já bych chtěla jen, aby si jméno soutěže, kterou tu dělám už pár let, nevypůjčoval nikdo pro svoje nejapné vtipy. Dík za pochopení.


janina: zazaluj ho! 


careful
18. 01. 2016
Dát tip

A co kdybys místo pucování někoho (ať už to je kdokoli), kdo se snaží tenhle dost ohavný systém nějakým způsobem napravit, raději šla pořádně zpucovat Stvn? 

...jsi pod PM podepsaná i ty a on svým chovaním poškozuje i tebe... je tvoje spoluzodpovědnost, že je to tak v loji a pak vzniká tohle.


Janina6
18. 01. 2016
Dát tip

Milý Hlase, pro název svého "díla" jsi zneužil název soutěže a klubu Povídka měsíce, takže tě žádám, aby sis pro své žertíky vymyslel vlastní originální název a nemátl tak uživatele Písmáka. Kromě toho pochybuju, že jsi požádal autory o souhlas, abys mohl ve svém "díle" použít odkazy na jejich povídky.


careful
18. 01. 2016
Dát tip

Ještě by se chtělo zeptat Zordona, jestli se nechce účastnit s tím svým Spamem... ale možná že má už soutěžená znechuceno na věky.:(


Ha! Metodou pokus/omyl se mito podařilo vyřešit!


Ačkoliv... je to asi zbytečnost, no.


To se omlouvám, jen jsem překopíroval tu část html, kterou měl StvN v tom svém původním díle... Nevím, jak to řešit. Posílám avízo Adminovi A.


careful
18. 01. 2016
Dát tip

Nevím, jestli tohle výjde a taky doufám, že autor není ve skrytu duše ještě větší zlo něž Stvn...každopádně fandím kopíruju komentář s hlasováním...

1. Kolektiv Vs. Jarmila

2. Notorek

Připadají mi nejzajímavější nápadem a nejvíc mě bavily... z toho zbytku už nevím, co bych nad ostatní vytáhla...tu cítím víc snahy a profesionálnějšího přístupu, tu víc nápadů nebo atmosféry, ale na třetí místo nevím co z toho vybrat.


Ronie Gray
18. 01. 2016
Dát tip

Mně nabízí vymazat Správnýho chlapa ! A správný chlapy bych mazala nerada :)


Jesse H.
18. 01. 2016
Dát tip

Nevím, jak moc je to demokratické nebo spravedlivé, ale váš formulář mi nabízí vymazat z výše uvedeného seznamu StvNovu povídku Poznání hudebního skladatele a naopak nenabízí vymazání mé vlatní povídky Kouzlo vánoční noci.

Takže pro zvýšení vlastních šancí mám vymazávat soupeřovo dílo? :-)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru