Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Gramatické cvičení

20. 01. 2016
2
3
286
Autor
spickovka

Gramatické cvičení

Translate

I can:

Rodit děti. Jít na pivo s dětmi svých spolužáků. Milovat svého muže. Snít o ženě. Nevyužívat. Používat manželovu kreditní kartu. Být mámou. Být můzou. Být čůzou. Plácat blbosti. Být moudrá. Milovat se. Být milována. Zamilovat se. Hrát si. Pohrávat si. Roztéct se ti v náručí. Ztuhnout úžasem. Vpít se ti do očí. Opít se. Psát básně. Číst mezi řádky. Dávat rady. Přijímat obdiv. Být tajemná. Být trapná. Nosit krátkou sukni. Nosit dlouhé vlasy.  Chápat svoji matku. Říct, že něčemu nerozumím. Smát se sama sobě. Rozplakat jinou ženu. Utěšit muže. Potěšit sebe. Vážit si života. Nevážit se.  Rozpálit oheň. Uhasit touhu. Mít chladnou hlavu. Mít vřelé srdce. Řídit auto. Improvizovat. Držet řád. Nedělat, co nechci. Neříkat, co nemusím. Vědět, co chci. Mít kočku. Být věrná jako pes. Odrazit se ode dna. Plavat v emocích. Být nevěrná. Věřit na  strážného anděla. Věřít sama sobě. Nevěřit kecům. Respektovat. Porušovat pravidla. Vymýšlet si. Snít. Utíkat do fantazie. Běhat. Nehledat smysl života. Řídit se smysly. Být přízemní. Mít hlavu v oblacích. Zastavit se. Vzpomínat. Dívat se dopředu. Vidět duhu.

Use your personal dictionary.

 


3 názory

Díky  za zpětnou vazbu.


Lakrov
25. 01. 2016
Dát tip

Dobrý souhrn jakýchsi předsevzení, poskládaných do zajímavého řetězce, v němž dva vedle sebe ležící články často mají zvláštní slovně-hříčkovou souvislost. Jen ten ůvod a závěr v cizím jazyce mi trochu vadí, ale někomu bude naopak vyhovovat. Tip.

 


Prosecký
24. 01. 2016
Dát tip

To není povídka, spíše prozaická miniatura. Ale jinak je originální, že je tam jedno jediné sloveso v určitém tvaru.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru