Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Román V některém z příštích žraloků

24. 01. 2016
0
0
526
Autor
fluidum1

Josef Prouza

V NĚKTERÉM Z PŘÍŠTÍCH ŽRALOKŮ

ISBN 978-80-972045-3-2

Ke koupi pouze v internetovém obchodě na adrese www.josefprouza.cz a v Praze v obchodě mARTina, Šaldova ul., Praha 8 (vedle hotelu Penta).

 

 Rozsáhlý román o 360 stranách zachycuje tři různé postavy: malého Chouďu z jihočeských Čimelic v dobách, kdy tam sídlila slavná filmová škola, studenta Vysoké školy ekonomické a taneční konzervatoře Ondru a marketingového manažera ing. Remeše z farmaceutického koncernu Genesis. Trojgenerační román mapuje jejich osudy v 60., 70. a 90. letech na pozadí socialismu s lidskou tváří, socialismu s opět nelidskou tváří a raného, spíše však velmi divokého kapitalismu v Čechách. Nese silně autobiografické prvky a všichni tři hlavní hrdinové postupně spějí k osobní katastrofě, každý jiným, ale jakoby zákonitým způsobem. Propletenec lásek dětských, teenagerských i zralých, v nichž se ústřední postavy orientují jen s nejvyšším úsilím a neosvědčují zrovna prozíravost rutinních donchuánů, míří neomylně ke karambolům a selháním, k nimž dějinné kulisy jen s potěšením přispívají.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru