Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nic pro malý holky - 5 básníků v kavárně klubu Cross

28. 01. 2016
2
7
642
Autor
jH

https://www.facebook.com/events/1690321611250722/

https://www.facebook.com/events/1690321611250722/

 

Dne 16. února 2016 se od 19.00 uskuteční v kavárně klubu Cross (horní patro) v pražských Holešovicích autorské čtení pěti básníků na kterém zazní poesie:

 

Davida Molnára - Působícího na webu pismak.cz pod nickem vindal_drámo (autorovy básně bude číst Norsko), autor doufejme bude přítomen.

 

Riwy Nerony - "Poezie je pro mne možností vyjádřit pocit slovy. Kombinace slov a jejich libozvučnosti mne vždy dokáže unést do tajných zákoutí lidské mysli. Své první verše jsem napsala ve dvanácti letech, tedy ještě jako dítě. Poté následovalo čtení a studium poezie jako takové, kde mezi prvními jsem narazila na sbírku Kytice od K. J. Erbena. Její děsivá atmosféra zcela souzněla s mým rozpoložením v době dospívání. Pro dospívající dívku se zálibou v temnější stránce estetiky nikdy nebyl svět plný pochopení, a proto jsem verše používala jako formu výkřiku a zastřeného sdělení nejniternějších pohnutek vlastní psyché. V současnosti se věnuji jiným formám sebevyjádření skrz oděvní tvorbu, společenské projekty a umění žít."

 

Dominika Herzána -  Dominik se narodil, tvoří, a zemře. Poesie pro něj není otázkou stylu, ale především hledání, zkoušení, objevování, ba dokonce výzkumu. Jeho dílo je tedy formálně i tématicky pestré a rozprostírá se od banálních rýmů přes filosofické meditace až po surrealismus a grafickou poesii. Nutným důsledkem takového přístupu je kolísavá kvalita tvorby. Od sbírky básní, kterou vydal vlastním nákladem, momentálně fyzicky nemá ani autorský exemplář.

 

Mareka Skotniceho Marek Skotnica je student a učitel na FIT ČVUT, ale živí se hlídáním psů v Hollandsku. Ve volném čase se věnuje olympijskému vzpírání a chodí do divadla s náhodnými lidmi. Básně začal psát aby zaujal holky, ale od té doby, co existuje Tinder už to není potřeba.

 

Tomáše Rogo Wskiho - Publikuje na serveru blazni.cz pod nickem Rogo živočišnou poesii plnou energie a radosti ze života.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Večerem budu provázet delegát zápasů v jogurtu, šílenec s nůžkami, surreáldadafutůrista Jan Härting

 

Těšíme se na Vás

 

 

 

 

 


7 názorů

Antoncek
13. 02. 2016
Dát tip

snad na bláznech nejsou Trolli jako všude jinde


jH
02. 02. 2016
Dát tip
ach stenosi, koukej dorazit, kafe máme v Crossu dobrý a rohy se taky najdou

stenos
02. 02. 2016
Dát tip

Rád bych přijel, poslechnout v koutě... s nějakým tím kafem?!


jH
29. 01. 2016
Dát tip
myslim že prát se s tebou nebudu, ve zprávě to byly jen návrhy...David mi to dnes potvrdil, tak snad se zas něco nezmění...těším se

Norsko 1
29. 01. 2016
Dát tip

vindy mi psal že dorazí. ale co budu číst, vyberu si sám, dovolíš-li


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru