Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Mokré vysvědčení

23. 02. 2016
0
2
238
Autor
w3es

Bylo krásné poledne. Prosluněné a teplé. To se jde pak ulicí jen nalehko proti aleji stoletých vzrostlých buků. Stíny střídá slunce silou sváteční. Pro zasvěcence je to pohled nevšední. Zbarvená exhibice jakou nevymyslíš. Zbohem bláto a plískanice tady je léto a věru, že tak je to. Na obloze přimaluj co si nejvíc přeješ a skryj to v tajnosti. Takové je dnes nebe a pod ním se dobře vede. Oč více slunce tím více stínu k dohledání - daň léta. Došel jsem ke konci aleje přímo v křižovatku. Tam v tom zmatku čekali chodci na zelenou. Připravit a start, už svítí. Jdeme zebrou připálenou k asfaltu tedy k cestě. Kdo nestihne, mohl by se přilepit. Naštěstí rozum takovým věcem nevěří. Právě mě hnulo páteří, že spěchám a nemusím. Jdu si pro vysvědčení z plavecké školy, protože jsem neuměl plavat. Žádné zázraky nečekám. Opožděně, ale přece. Jdu nábřežím a v řece mnoho ryb. Bude líp, když to tak zůstane. Chůze nejistá, přecházím most a vidím plavecký bazén před sebou. Hůrá, choval jsem se vzorně nad i pod vodou. To se musí přičíst k dobru. Šahám pro občanku, abych z toho byl co nejdříve venku. Okamžik čekání a přichází světlovláska jako z Pobřežní hlídky. Usměvavá milá, až z ní jde síla. Toto pěkně začíná v jejich očích sílí krajina a vše se propadá jako můj hrudník. Cítím  se nedotčen a všemi barvami hraju. To mokré vysvědčení, už cloumám v ruce a dívka se vzdaluje. Byl bych nápomocen sám sobě, ale nesmělost  s vytrvalostí neustupuje. Jsem z jiného kraje a tady se na strunu asi jinak hraje. Vše bylo tak automatické jako můj dech a výdech. Asi mám úpal. Štve mě slunce a blbost s jakou jednám teda vlastně nejednám. Pěkná baba no.


2 názory

Lakrov
21. 03. 2016
Dát tip

Je to napsané tak spontánně a baví mě to číst.  Na smysl nebo důvod, proč byl tenhle textík napsán,  ale nemohu po dočtení přijít. Tuším správně náznak erotiky?  Takže se omlouvám za svou pondělní nechápavost.  


:) se tady usmívám, protože tohle vyprávění má všechny nedostatky psaného projevu a mělo by se vystavit na nástěnku "Jak by se psát nemělo"

vím, že člověk potřebuje svému okolí sdělit své dojmy, ale měl by být také soudný, když něco sděluje :)

k dílu:

máš všude přehozený slovosled např.:  ~~Chůze nejistá, přecházím most a vidím plavecký bazén před sebou

správně: ~~Chůze nejistá, přecházím most a vidím před sebou plavecký bazén ...

a tak bych mohla pokračovat. Věty jsou někdy nelogické a většinou špatně poskládané, jediný, co se ti povedlo je poslední věta :))) ale třeba se vypíšeš, zatím je to jen jakoby odposlouchaná změť vět, která čtenáře nepřitáhne

 

doufám, že to rozchodíš a nebudeš se na mě zlobit

hodně štěstí ve psaní a držím palce, aby se zlepšovalo :)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru