Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Úvaha o životě (báseň)

21. 03. 2016
0
3
277
Autor
Gabby
Živ byl jsem delší dobu a po boku mé ženy zdráv, neustále v chodu práce, znal jsem spoustu lidských krás, bych byl živ delší dobu nepoznal bych krásu vzniku, dech můj už skomíral a něco přícházelo skze práh. „Co pohledáváš zde??“ Otázal jsem se té osoby jež přišla skrze dveře, pot polil čelo mé a zachvátil mne strach, však hlas té ženy v bílém rouchu uklidnil mne aspoň trochu. A dotek její ruky, tak teplý připomínajíc mi krásu nebe, a hlas jenž přicházel z jejich úst se linul k mému uchu. „Už dlouho jsi tu byl a teď odejdeš se mnou,“ řekla spanile a vztáhla ruku na mou hruď, já nebranil se ani trochu bych poznal krásu světa znovu. Poté chvíli tmu před očima a pak tu ženu spatřil jsem, ona stála celá v bílém držící mne za ruku, poté šli jsem dlouhou cestu až někam tam do hluku. A tam jedna krásná žena spící klidným spánkem, když osoba v bílém stáhla ruku a já náhle ve tmě ocitl se cítící teplo velké. Všude málo místa měl jsem a podivnou šnůru okolo, však spoustu času mi zbývalo bych nadechl se dlouze. Spostu dnů jež nepočítal jsem uběhly rychle, a já znovu zakřičel jsem v náručí toho muže hlasně. Podíval jsem se do očí matky mé a uviděl tu krásu světa, modré perly zdobily je a vítaly mne kladně. Životem plahočím se dál a dál, znovu umírat a žíti dál. Po životě žít se dá, stačí jen zkusit nebát jít se dál.

3 názory

agáta5
22. 03. 2016
Dát tip

archaická :)  ano, každý píše, jak mu vyhovuje... to byl jen můj názor na dílko.. samozřejmě piš jak chceš  ... ale určitě to dej do nějaké formy, takhle je to nepřehledné a lidi to nečtou :)

jdi do lišty - moje - díla - upravit a uprav :)


Gabby
22. 03. 2016
Dát tip
Dekuji, ja to zapomnela oddelit za to se omlouvam, ale prave me se tyto stare slova velice libi :)

agáta5
22. 03. 2016
Dát tip

já bych tomu určitě dala nějakou formu, aby to jako báseň vypadalo, když už to máš v básních :)

no a s tou inverzí bych taky něco udělala, to přehození slov jako např... dech můj už skomíral, pot polil čelo mé.... jsme v jednadvacátém století a tenhle styl ti tady bude číst jen málokdo... poeticky můžeš psát i normálně tak jak mluvíš ... zkus to  :)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru