Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Trigonometrie - závěr

30. 03. 2002
1
0
1004
Autor
Šemík

*4*

 

Za týden nadešla očekávaná služební cesta. Naše trojice dorazila, jak se sluší, včas i na konferenci, která byla pro většinu účastníků nutnou podmínkou pro účast na večeři, nebo řečeno mluvou Milana: “na žranici.” Roman si udělal několik poznámek o:

“Nových a těch nejlepších technologiích, které v republice používá Galvanex jako jeden z mála.”

Také on vytrpěl toto nutné zlo a pak se šli všichni nocující ubytovat, aby mohlo nastat to hlavní za čím všichni přijeli.

 

Před večeří zašel Roman k Janě na pokoj. Neudržel se, objal ji a dlouze políbil. Připadalo mu však, že si udržuje odstup.

To jí asi vadí to cizí prostředí.”Pomyslel si.

“Musím na ní pomalu.”

Aby dokázal upřímnost svých činů dodal:

Hodně jsem o nás přemýšlel, když budeš chtít, rozvedu se.”

Jana ho jen lehce pohladila po tváři a řekla:

Musíme na tu večeři. Běž první, ať jsme nenápadní.

 

Večeře byla opravdu velkorysá. Po uvítacím přípitku proneseným ředitelem hostitelské společnosti následovali tři různé chody. Každý si mohl vybrat. I pití bylo, co kdo vypije. Roman využil přítomnosti pana Horce, nákupčího většího strojírenského podniku ze Slovenska. Začal mu nabízet firemní výrobky. Pojednou zjistil, že možného zákazníka zpracovával tak zaujatě a ani si nevšiml, že Jana již odešla. Snažil se proto ve vší slušnosti pana Horce zbavit.

 

Nějakou dobu to ještě trvalo, než Roman odešel z restaurace na hotel. Zastavil se u dveří č. 18, kde bydlela Jana. Lehce zaklepal, vzal za kliku, ale bylo zamčeno. Uslyšel hlasy uvnitř. No ani ne hlasy, spíš vzdechy. I největšímu tupci by bylo jasné o co jde. Rozběhl se do svého pokoje. Milan zde nebyl.

“Ten hajzl,” pomyslel si.

Proč zrovna s takovým frajerem?”

Má tam vtrhnout? Vypadal by jako šašek. Došel si do baru na panáka, pak dalšího. Seděl a urovnával si myšlenky, alkohol otupil jeho napětí. Roman uměl pít a věděl kdy je čas jít si lehnout. Sotva ulehl, přišel Milan měl dobrou náladu a usmíval se. Roman už se na něj nechtěl vrhnout. Uvědomil si dobře, že na to musí být dva. Úspěšný svůdce hned začal:

Ani bych před tím neřekl, že má naše Janička takovou postavu.”

Hele mne tvé zážitky nezajímají.” Opáčil Roman a převalil se na druhý bok ke zdi.

No jo, proč ty si také občas nehodíš nějakou bokovku, nebyl bys takový suchar.” Odpověděl ještě Milan a odešel do malé koupelny.

 

Roman předstíral spánek, ale usnout nemohl.

Ta děvka,” honilo se mu hlavou.

“To jsem kvůli ní chtěl všechno opustit.”

Věděl, že teď se vrhne do práce. Většinou problémy řešil workoholismem, někdy i předstíraným. A o víkendu vezme děti se ženou na nějaký výlet.

 

Obyvatelka pokoje č.18 také nespala. Věděla, že bude muset změnit místo. Už se jí nikdy nesmí stát, aby se zamilovala do ženatého muže.


Kerray
28. 04. 2002
Dát tip
Fakt dost dobrý! Ehm, až na pár překlepů :)

Yeziiinka
01. 04. 2002
Dát tip
Skvělý!!! Líbilo, líbilo, líbilo a za to finále máš jedničku s *!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru