Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Povídka měsíce - Březen 2016 - Hlasování

11. 04. 2016
0
9
1063
Autor
StvN

Hlasujte do 17.4.2016 a hlasování označte jako vážnou kritiku. Nezapomeňte vyjádřit důvody pro své hlasování.

Badminton jako prevence zloděje maminek a pan StvN má soutěž ve které soutěžím Motýl Emanule 2016-03-20 0-Nominace - 016_03  
Generální zkůška Miluna Vošková 2016-03-03 0-Nominace - 016_03  
Jidáš Bohouš Krejza 2016-03-08 0-Nominace - 016_03  
Mostrich Prosecký 2016-03-22 0-Nominace - 016_03  
Sunshine Jesse H. 2016-03-11 0-Nominace - 016_03


9 názorů

StvN
25. 04. 2016
Dát tip

Tak ještě já a konec.

1. Bohouš Krejza

2. Prosecký

3. Jesse H.

Bohouš to má asi nejlíp zmáknutý jak po stránce příběhu, tak slohu. Prosecký píše moc hezky, ale vlastně už jsem si moc nepamatoval, o co šlo. Jesse H. poměrně slušné, ale ta ženská naivnost mi asi nakonec přece jenom trochu vadila.


a2a2a
19. 04. 2016
Dát tip

1. Generální zkůška - Miluna Vošková

podrobnější reflexe přímo pod povídkou, humoru není nikdy dost, svébytný jazyk, který nenudí a nápaditost včetně umně projevené nevtíravé laskavosti.

2. neuděluji

3. Jidáš - Bohouš Krejza

rovněž podrobněji se vyjadřuji pod povídkou samotnou, oceňuji především potřebu autora vyrovnat se s námětem, který koresponduje s našimi potřebami a to i přes nedostatky, které vyznění narušuje spíše formálně.

---------------------------------------------------------------------------------------

Žádný z dalších textů mne nezaujal natolik, abych ho umístil mezi tři nejlepší.

Motýl Emanuel svými texty už poněkud nudí, třebaže jsem je zpočátku vítal jako jakýsi projev naivní prózy a působil osvěžujícím dojmem.

Prosecký, pokud jde o formu, patří vedle Miluny Voškové k nejlepším, psát určitě umí, navíc mu často neschází humor, v této konkrétní povídce pro mne zůstal tak nějak ne půl cesty.

Jesse H., tady nechci hodnotit, protože jsem nedokázal přečíst celé, odrazoval mne nejistý jazyk, nutilo mne to přeskakovat odstavce a proto se hodnocení raději vzdávám.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Zjišťuji, že jdu s křížkem po funuse, tak tedy jen pro ilustraci.


K3
12. 04. 2016
Dát tip

1. Jidáš - Bohouš Krejza

    Rozhodl jsem se hlasovat pouze pro tuto povídku. Myslím že převyšuje ostatní. Obsahem, čtivostí, úpravou...


StvN
12. 04. 2016
Dát tip

Taky ti určitě maminka říkala, že máš poslouchat. Tato událost slouží k hlasování, ne k planým diskusím. Buď hlasuj, nebo mlč.


StvN
12. 04. 2016
Dát tip

Hlavně mi sem netahej politiku. 


Lakrov
11. 04. 2016
Dát tip

Písmácké próze zdar, byť mimo soutěž.

OCEŇOVANÁ POVÍDKA:

"Jidáš" autora Bohouš Krejza  Oceňuji ten drsný leč uvěřitelný (na občasných "dorozuměních" postavený)  příběh o generačním a rodinném nedorozumění.  Popis postav je veden se zvláště nenásilnou rafinovaností.

 

OSTATNÍ:

Mostrich autora Prosecký:  Líbil se mi začátek plný absurdních souvislostí, čte se to celé dobře,  Po dočtení ve mně ale nezůstalo nic víc než stín pesimizmu a rozpaky.

Generální zkůška autora Miluna Vošková: Vezmu-li v úvahu velkou dávku nadsázky, dá se to číst, takže si mohu užít  tu řadu po sobě jdoucích spontánních nápadů, vedoucích k očekávanému závěru.

Sunshine autora Jesse H. je příběh ze (zřejmě) westernového prostředí,  příběh plný lidského citu, sounáležitosti s přírodou a lásky ke zvířatům,  napsaný je však na můj vkus přiliš zdlouhavě, takže (netušená) pointa  nezasáhne čtenáře v pravý čas.

MIMO:

"Badminton jako prevence zloděje maminek a pan StvN má soutěž ve které soutěžím" autora Motýl Emanule  je změť vět a okamžitých nápadů, v nichž nelze rozpoznat žádnou (dějovou či myšlenkovou) linii.  Autorem zamýšlená(?) komičnost takto zachyceného proudu myšlenek je diskutabilní.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru