Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Čechy krásné, Čechy mééé

16. 04. 2016
4
77
697
Autor
propan-butan

jak řekl už praotec Čech
to je ona, země zaslíbená, mlékem a strdím oplývající
měl pravdu i když nejspíš ani nebyl
to je jedno
měl prostě recht
i když toho strdí už tu moc nezbylo
ale mléka
toho máme dost
tedy mléka a krve
však už je jaro
a holky už se nebalí do kožichů

*/ Praha
(16.4.2016)
nesvázané verše (nevážu je, nechci, aby je to bolelo)


77 názorů

Prosecký
18. 04. 2016
Dát tip

ještě by to chtělo fotografii.


Je mu třeba Myrny Minkoffové nebo jak se jmenovala :-) Už je to déle, co jsem to četl :-)

rybkaH
17. 04. 2016
Dát tip

 pro MKb- připomínka díla Spolčení hlupců ve spojení s RL je nemístná..proti trempíkovi s vanou  byl Ignácius prototyp krásy a inteligence..jediný co maj ty dva společný je pylorická záklopka:)))))))


kuča
17. 04. 2016
Dát tip

To se nám to komplikuje! K :-) Kam ten svět spěje?


dovoluji si upozornit, že stejně jako nick koudokolakoukolem nemá nic společného s R.L. , tak nick Moula Kombík nemá nic společného s MKBaby.


Tak jest :-) Že bychom vyhlásili soutěž KVÁDR? :-P


kuča
17. 04. 2016
Dát tip

Politici lžou všichni, pár jich znám osobně. Jeden jako druhý. Máš pravdu - nač si kazit náladu, pojďme tvořit! :-)


Miloš bohužel velmi často lže, tj. argumentuje vymyšlenými fakty, dokonce se k tomu nedávno přiznal. Ale to sem nepatří, každý na to může mít jiný názor, nebudeme si to tu kazit politikou :-)


kuča
17. 04. 2016
Dát tip

Jak myslíte, ale já mám Miloše  docela rád. Už jen proto, že má nějaké vlastní názory. Možná ne vždy správné, ale má. To se v politice jen tak nevidí. Všichni jen papouškují naučené fráze, všude pokrytectví a korektnost. 

Miloš je svůj. Fajn. To není v politice málo.


Ale oni by si pět minut rozuměli. A pak by se pozabíjeli mezi sebou navzájem :-)


kuča
17. 04. 2016
Dát tip

MKbaby: Neurážej Miloše! :-)


Ale mně by ty knihy Mistr asi nepodepsal... co si myslíte, pane Nováku, mohl bych od R.L. chtít jeho knihy i s věnováním?


členové klubu neumětelů by si povinně měli sehnat knihy Mistra Lohnerta, aby věděli, jak se píše "skutečná" poezie.


MKbaby
17. 04. 2016
Dát tip

kuča, agáta: ReLé na Hrad!!! Tam bude mezi svými :-D


agáta5
17. 04. 2016
Dát tip

za všechno může

něčí hroší kůže ...


kuča
16. 04. 2016
Dát tip

To jsou komentáře!

Nestačím se divit!

Ale já vím, čím to je!

 

Za vše může Putin!

I za zánět dutin.


MKbaby
16. 04. 2016
Dát tip

Lépe pět kvalitních věcí za deset let než deset bezcenných blemců každý den, navíc plných chyb a nesmyslů :-)

Ostatně např. John Kennedy Toole napsal jen jednu knihu - Spolčení hlupců. A řekl bych, že tohle dílo svojí kvalitou hravě vydá za dvacet nebo klidně i padesát knih jiných autorů, kteří chrlí svá díla jako Baťa cvičky jen s jedním záměrem - aby toho bylo hodně a hodně se na tom trhlo... ostatně dav kvalitu nežádá :-)

Když už jsem zmínil tohle skvělé dílo, napadlo mne, jestli by sis nechtěl založit na Písmáku klub se stejným názvem :-D

Ale za vysvětlení geniálního autorova záměru vřele děkuji :-)


MKbaby
16. 04. 2016
Dát tip

Hele, broučínku, co je to ten prsík? Maminka tě neučila odpovídat na slušně položenou otázku? :-D


MKbaby
16. 04. 2016
Dát tip

Přátelé, nechme duševního invalidu R.L. samotného s jeho nevyřešitelnými problémy. Po vzoru Bivoje ze hry F. R. Čecha Dívčí válka volám: "Pojďme na kance!" :-)


Já si z R.L. nic nedělám a pán mu už taky říkat nebudu, on si to nezaslouží, protože je moc ošklivý nejen na mne, ale i na jiné lidi. On je opravdu asi hošíček, ale já se ho nebojím :)


Gora
16. 04. 2016
Dát tip

NENÁVIST: jednotící prvek  výkřiků nenávisti. Ke stáří, nemoci, jinakosti, talentu, úspěchu, přátelství.. Není co víc dodat. V úctě rotwajlerka Gora / a píšu se s dvojitým w/.


MKbaby
16. 04. 2016
Dát tip

Ale nechme ho spolu s jeho psychickými problémy, on sám sobě je pro sebe tím největším trestem :-D


MKbaby
16. 04. 2016
Dát tip

To by mne taky zajímalo, co je to ten prsík, propan-butane. Ale to asi ví jen ReLé :-D


Copak nazýváš prsíkem, hošíčku? :-)


MKbaby
16. 04. 2016
Dát tip

Chudinko :-D


MKbaby
16. 04. 2016
Dát tip

Milé ReLé, ty jsi ale opravdu velké hovádko. Zlé, blbé a velmi hloupé k tomu, viď? :-D

Pokud sis doposud nevšiml, hezky se tu ztrapňuješ pouze ty sám, zejména svým přiblblým seriálem z poslední doby. Máš pocit, že je to tvoje sladká pomsta, že nám tím bůhvíjak uškodíš, ale přitom tím dokazuješ jen svoji vlastní hloupost. Posluž si, když tě to baví, drahoušku, jen houšť! Ať každý, kdo vleze na Písmák, okamžitě ví, co ty jsi zač. A že k tomu dotyčný nemusí být zrovna doktor psychologie, aby poznal, s kým má tu pochybnou čest, na to vem jed :-D

Určitě sis všiml, že tvoje výkřiky a nadávky tu nějak neplatí, musíš si proto sám své pamflety chválit prostřednictvím nicku koudokolakoukolem, až je to trapné, protože nikdo jiný ti pod tak ubohé výkřiky tip nedá :-D Ale já ti to přeju, fakt, užij si to, tímhle děláš tu nejlepší službu těm, kdo tě nemusejí a kdo tě mají kvůli tvému hulvátství plné zuby. Ani ty holky, cos je nazval bábami z urnových hájů, se už na tebe nezlobí a smějí se ti. Ony si totiž taky všimly, že jsi holt pacient a že za to nemůžeš :-D

Kdyby v tobě byla alespoň malá špetka inteligence, došlo by ti, že svým hloupým chováním na Písmáku škodíš jen jednomu člověku - sám sobě. Jenže ty jsi holt úplně mimo a tohle si neuvědomuješ, a tak klidně pokračuj, máš moje požehnání. A nejen moje. Moc ti děkujeme za službu, kterou nám prokazuješ, moc ti děkujeme za osvětu, kterou za nás děláš.

Kdybych tu totiž já sám napsal, že R.L. je kreten, někdo málo tomu uvěří (ale jen ten, kdo to už sám ví z minulosti... ale na druhou stranu, že jich tu je, kdo tě už znají...) a spoustě lidí to bude jedno a jen si řeknou, že asi mám problém já, když píšu takové věci. Jeden, dva by se tě případně zastali, protože by nevěděli, co za tím je, a přečetli by si pouze moje prohlášení, ve kterém bych tvrdil, že R.L. je kreten, načež by se postavili na stranu napadeného, což je u slušného člověka logické. No, jenže takhle to všechno, všecičko děláš za nás ty, broučínku, pouze ty, milý hošíčku, aniž my bychom museli hnout prstem. Sám se ztrapňuješ a všichni si říkají, co je tohle za idiota a co to sem píše. Holt co by kdo chtěl od ožraly, jehož druhým jménem je Rudá Lebka, že, pusinko? :-D

Přeji ti mnoho dalších grafomanských úspěchů, ReLé :-)


rybkaH
16. 04. 2016
Dát tip

už mu prdla cévka.. :))))))))))) mistránkovi... :)


Gora
16. 04. 2016
Dát tip

:)))                                                                                                /T.


A ten název jste ukradl vy, ne já, ale o tom jsem už psal, neobviňujte mne, prosím, z něčeho, co jsem neudělal.


Pane R.L., já o vaše bábovičky zájem nemám, já jsem velký básník a s bábovičkami si už nehraju. Ale pokud by vám to udělalo radost, třeba bych se přišel podívat na vaše bábovičky a pochválil vám je, abyste měl lepší náladu a nepletla se vám velká a malá písmenka.

Nejlepší by bylo, kdybyste si nenechával pískoviště jen sám pro sebe a nechal si na něm hrát i ostatní. Ale jak vás tak poznávám, asi byste holčičkám rozdupával jejich bábovičky a ukazoval pindíka a to se oboje holčičkám nedělá, říkala to maminka i paní učitelka.

Pane R.L., já vám půjčím kyblíček a lopatičku, ano? Abyste byl hodnější.

Já vás mám rád, i když si to nezasloužíte.


A kdo je podle vás ten mistr, pane R.L.? Já jsem četl dost vašich textů, ale báseň asi tak jednu nebo dvě. Vy to asi nebudete, že?


Pane R.L., máte vy vůbec někoho rád, tedy kromě sebe? Vy a váš alternick koudokolakoukolem pořád jen nenávidíte a přitom vy jste přece velmi úspěšný básník, kterého tu všichni mají rádi a všichni vás tipují, hlavně váš alternick koudokolakoukolem. Já vás mám taky rád, protože já mám rád všechny lidi, a je mi vás líto, že jste tak nešťastný.


rybkaH
16. 04. 2016
Dát tip

Je to komik! Určitě by na portě vomšelých kotlíkářů vyhrál to největší camradlo:))))))))))))))))))))


To máte pravdu, pane Nováku. Ale stejně je na světě hezky.


někdo mluví slovníkem, někdo zadkem...lidé jsou různé.


Pane R.L., jak se dá mluvit slovníkem? Já jich mám v knihovně několik a žádný nic neříká, tak mluvím pusou. To mi pan Novák neřekl, že umí mluvit slovníkem, budu se ho na to muset zeptat. To jako do toho slovníku nějak zvláštně fouká?


buď rád, propanbutane, že tě neposlal do plynu...


Já totiž oči nejím, a tak je nemůžu ani vykakat, víte?


Tomu nerozumím, pane R.L., můžete mi to, prosím, přeložit?


A vám se to osvědčilo, pane R.L.? Neškrtil vás ten řetěz, když vás po těch poutích vodili? Možná jste zlý právě od té doby, protože třeba jste s tím voděním moc nesouhlasil a nechal se ukecat jen násilím a tam jste si všimnul, že násilí funguje a tak ho používáte i vy, protože máte vztek na všechny a nemáte rád nikoho než sama sebe. Zkuste čípkový čaj a pijte ho ušima, to by vám mohlo ulevit, protože to vypláchne lebku.


Ale ten název jste ukradl vy, pane R.L., teď mi to zrovna šeptal duch pana Picka. Ale taky mi šeptal, že si ho máte nechat a že na vás nemám být tak zlý, jak jste vy na mne, protože vy za to nemůžete, že to může být duševním pohnutím v šestinedělí a to jste ovlivnit nemohl. A já na vás nejsem zlý vůbec, pane R.L., já se k vám chovám láskyplně, protože i vy jste boží tvoreček a pánbůh to tak chtěl, na světě nemůžou být jen hodní a chytří.


Ten název není váš, pane R.L., ten má patentován už spoustu let pan Václav Jaromír Picek. A na ten jeho text složil hudbu pan Josef Leopold Zvonař. Takže vlastně jste název ukradl vy, ale pan Picek umřel už v roce 1869 a tak vám už nemůže vynadat. Ale myslím si, že žádný z těch pánů by se na vás nezlobil, protože to byli chytří a slušní pánové. A nepsali by vám takové ošklivé věci, jaké píšete vy. Maminka vás asi málo řezala, viďte?


Pane R.L., proč mi píšete takové ošklivé věci?

Z kterého, Jsi vole, vrhu?Vypadni už navždy z trhu...

Když už nepomůže česká facka a pořádná boule,měl by Ti někdo nakopat koule - - -

Já se na vás nezlobím, protože mám rád všechny lidi a blázen je přece taky jenom člověk, ale vaše maminka by asi nebyla ráda, že používáte taková fuj slova.


Pane R.L., vy asi opravdu nemáte moc kamarádů, viďte? Máte alespoň jednoho? Je mi vás moc líto, že jste na světě tak nešťastný, že se neumíte smát a jen pořád někoho nenávidíte. Zkuste si dát třeba inzerát na nějakou seznamku, že hledáte kamaráda, a třeba se vám nějaký přihlásí a vy budete šťastný a budete psát hezké básničky a bude svítit sluníčko a všem bude dobře.


rybkaH
16. 04. 2016
Dát tip

ale ale , pane inženýre- slovníček máte tedy přímo ukázkový! Inu- básník!!! :)))))))))

 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru