Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Smolař

25. 04. 2016
7
7
304
Autor
PÁTER

Často zbytečně hledáme štěstí v něčem kde není a máme je tam kde to netušíme...

Je to nespravedlivé! Někdo má v životě tolik štěstí, že by je mohl rozdávat a jiní, jako třeba i já, jej nemá ani za mák.Takto v duchu smutnil pan Novák nad tím, co může pro člověka znamenat ono štěstí. Někdo našel třeba rezavou podkovu pro štěstí a další kdykoli vyšel ven, jen tak před dům, tak tam v trávě kde prorůstala nepatrně jetelinka, tam ten šťastlivec objevil čtyřlístek pro štěstí. A což teprve ti co vyhráli v loterii! Ti měli panečku štěstí. A já za celý život ani podkovičku, natož podkovu, ve sportce ani jednou pátou a o čtyřlístku si můžu tak leda nechat zdát. Přesto si lidé všimli, že si pan Novák domů pokaždé nesl z vycházky alespoň malinkatou kytičku jetele.

Pan Novák zemřel. Pozůstalí si rozebrali co dědictvím odkázal a mezi všemi věcmi bylo i jedno silné album. Když jej otevřeli, nevěřícně zírali na jeho sbírku pětilístků, šestilístků ba i sedmilístků. Nebyl v něm ani jeden čtyřlístek. No uznejte, nebyl pan Novák největší smolař? 


7 názorů

zvedavec
23. 08. 2016
Dát tip

:)


PÁTER
16. 05. 2016
Dát tip

Lakrov

Vina není ani na mé ani na tvé straně. Ona žádná není. Sto lidí, sto chutí, říká se a je to tak. Nejsou žádní horší či lepší čtenáři.

S psaním a čtením je to stejné. Co je pro jednoho čtivé, nemusí být jinému. A tak sáhne po jiném autorovi, po jiné knize. Děkuji za čtení a komentář.


Lakrov
16. 05. 2016
Dát tip

Dočteno. Nemohu sice říct, že by mě pointa nějak zvlášť oslovila,  ale četlo se to dobře. Vina mého nenadšení je ovšem nejspíš na mé straně.  Přeju lepší čtenáře.  


PÁTER
27. 04. 2016
Dát tip

agáto5, i tobě dík.


PÁTER
27. 04. 2016
Dát tip

Diano děkuji! 


agáta5
26. 04. 2016
Dát tip

:))))


Diana
25. 04. 2016
Dát tip
Velmi názorné. Výborný nápad! ***********

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru