Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Anglodchod

24. 06. 2016
1
8
536

*grabs popcorn*

postavit zeď a roztáhnout dráty

ať si to vyžerou ostatní státy

nechceme útisk a finanční ztráty

královský maminy a přičmoudlý táty


8 názorů

Josephina
28. 06. 2016
Dát tip

je fakt, že z pohledu evropskýho přátelství, to Angláni zabalili! (no, mají ještě celý velký oceánský Commonwealth, don´t they? ... si řekli staříci v pubu někde v anglické village)


Movsar
27. 06. 2016
Dát tip

to hraje velkou roli, nicméně pořád v tom bude i velký, možná zásadní, kus germánského pohledu na slovanstvo jako to nejhorší z genofondu lidstva. a, ruku na srdce, když se zahledíš na východ, neztotožňuješ se s tím taky někdy?


ano, český pohled na pojem "přistěhovalec" je zásadně odlišný od britského (ale i německého, třeba)... jsme prostě malý, vnitrozemský stát, bez zkušeností s koloniemi...


Movsar
27. 06. 2016
Dát tip

~~určitě mohou, jen jsem tím chtěl naznačit, aby se tady nikdo neutěšoval: britové považují za horší póvl slovany než orientálce. v podstatě to souzní s pangermánským názorem, hitler se taky byl s to paktovat spíše s bosenskými muslimy než se slovany. a pro zajímavost, koresponudje to i s názorem masaryka, možná znáte tu povedenou pasáž ze světové revoluce, kde mluví o tom, jak je hned poznat, když vlak přejede hranice mezi německem a českem. 


však i východoevropské maminy a tátové mohou být přičmoudlé/í


okoloidúci
25. 06. 2016
Dát tip

popravde, sympatickejší je mi autentický hlas britskej verejnosti ako zideologizované neúprimné kecy Schulza, Junckera, Merkelovej, Hollanda...


Movsar
24. 06. 2016
Dát tip

spíš na východoevropské maminy a táty mířili


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru