Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Povídka měsíce - Srpen 2016 - Vyhlášení

19. 09. 2016
2
116
1428
Autor
StvN

Hlasovali: Movsar, Gora, K3, Vigan, agáta5, Janina6, StvN

Chleba do kamene Movsar 4 body    
Dědovo tai-chi IQ nick 5 bodů    
Jedna nevyprovokovaná úvaha státního zaměstnance Vitex bodů    
Pán prasat Gora 10 bodů    
Petrklíč a Prvosenka K3 bodů    
Pohádka o princezně která měla vagínu Motýl Emanule body    
Slavkovský štít Ikarus 4 body  

116 názorů

StvN
23. 09. 2016
Dát tip

No jasně, já nic nedělám :)

Lakrov, mám štěstí, že jsem tě vyřešil a už tě řešit nemusím. Jestli si někdo myslel, že bych měl svoje rozhodnutí změnit a brát tě vážně, tak se může přesvědčit, že tebe brát vážně nemůžu. Piš si, co chceš, to já cenzurovat nebudu. Ale to je asi tak všechno.


Lakrov
23. 09. 2016
Dát tip

Pochopitelně. Spíš než řeči by se hodilo něco udělat. Jinak to totiž vypadá, že ti současný stav vyhovuje.


Janina6
23. 09. 2016
Dát tip

Jo, to je nejjistější.

Ono se, myslím, neděje nic moc. Careful pokračuje v napadání a některým se to nelíbí. Jiným je to jedno. Já už mlčím, stejně to nemá smysl. Budu teď týden na pozdní dovolené, tak se tu mějte pěkně.


StvN
23. 09. 2016
Dát tip

K tomu, co se tady teď děje, nemám co bych řekl :) 


Janina6
23. 09. 2016
Dát tip

unisex, Lakrov - díky, že se mě zastáváte, ale obávám se, že když careful ty útoky (a mnohem horší) prošly před půlrokem, nezmění se nic ani teď. Ona stejně neví, o čem mluví, konstruuje si tady, jaké máme soukromé životy a podobně, vždyť je to směšné... a smutné. Bohužel je to podobné i na jiných literárních webech. O literatuře se tam lidi hádají daleko vzácněji, než o tom, co kdo komu udělal. Urazit, ponížit, zesměšnit někoho je asi pro některé lidi daleko zajímavější, než se bavit o textech. Už jsem takových viděla tolik, že to začínám brát poměrně s klidem. Ale zamrzí to vždycky, to zas jo.


unisex
23. 09. 2016
Dát tip

careful: já to tu tipuju, protože soutěž PM miluju.. stejně jako stvna.. u tebe mi to zatím nejde, určitou slabost však pro ukřičené adolescentky bojující za domnělou spravedlnost ve virtuálním světě mám.. jen je škoda, že se u tebe nesnoubí se schopností kvalitně psát..  a že tvé kousavé kritiky pod díly směřují spíše ke korekci gramatických chyb než k hlubšímu uchopení textu.. přesto budeš v jádru partně hodná dívenka s mnoha malými tajemstvími..


Lakrov
23. 09. 2016
Dát tip

Za následující urážlivý útok:

(Ale víš co, Janino, řeknu ti malé tajemství, nás, co krvácíme...takový jako jsi ty, si nikdo nepamatuje... takový jako jsem já, si pamatuje každej... buď je nenávidí, nebo miluje... ale pamatuje si je...na tebe se jen psi ....)

 mimo jiné proto, jak významnému členu byl směrován,  by měla být jeho autorka careful důrazně napomenuta pořadatelem soutěže  nebo by mělo být pozastaveno její členství v Redakci Prózy.  Pokud k některému z těchto postihů nedojde,  pak lze na zmíněného pořadatele/redaktora pohlížet tak,  jako by s agresorčinými výroky souhlasil.


careful
23. 09. 2016
Dát tip

(jo, a malé tajemství, unisexe,..ten motýl emanuel to tu tipoval, protože je to vtipálek.. ty jsi vtipný taky, ale smutné je, že narozdíl od něj nechceš... ale jo, je třeba svtn pochválit, že neumí napočítat do desíti, chápu)


careful
23. 09. 2016
Dát tip

unisex: zas pohled jednoduchého člověka... jistě jsem osamělý chudák,. co má je tenhle server a bez něj by ani nedejchal:DD... no, někde jsem četla, že tahle hodnocení vychází z toho, že je na tom tak ten dotyčný... ale já si to nemyslím, protože je to příliš zjednodušující... no nic, už mě neavizujte, hlasujte sami pro sebe, třeba všechna tři místa a pak si napište do životopisu, že jste vyhráli soutěž na písmáku... a StvN vás zaměstná! Zdar...


unisex
22. 09. 2016
Dát tip

careful: ..a nebo s nimi soucítí.. soucítím s tebou..

prima, že máš alespoň tento server.. aby se na tebe nezapomenulo.. abys byla aspoň někde vidět.. jak krvácíš a šecko..


careful
22. 09. 2016
Dát tip

(Ale víš co, Janino, řeknu ti malé tajemství, nás, co krvácíme...takový jako jsi ty, si nikdo nepamatuje... takový jako jsem já, si pamatuje každej... buď je nenávidí, nebo miluje... ale pamatuje si je...na tebe se jen psi ....)


careful
22. 09. 2016
Dát tip

já o socializmu nic nepsala...tys psal, že dřív lidé seděli jak oukropečci a stejně práci dostali, což se zřejmě mělo vztahovat k téhle soutěži a zdejší samochvále, jako že je ok... a já ti napsala, že tvá představa je naivní...i v tom socializmu museli mít lokty, kldyž se chtěli někam dostat... a navíc pro mě minulost se nerovná socializmus, ale tisíce let různých společností, takže nevím, proč jsi vytáhl zrovna ten...když jsi ho navíc zažil asi tak mohutně jako já.... a na naivitě tvého pohledu se tím nic nemění...

Janina..ano...máš pravdu, že si ubližuju... ono bejt taková jako jsi ty, je totiž bezbolestné, ale taky bezkrevné...radši si budu ubližovat a ať mě třeba všichni nesnáší, než být to, co jsi ty...jsi přesně z těch, které nemám ráda...ale věřím, že máš moc fajn živůtek:)


StvN
22. 09. 2016
Dát tip

careful, reagoval jsem na tvůj příspěvek. Že v tom máš sama bordel, to je zase jiná věc.

Jinak připomínky, které nejsou konkrétní, mi nepomohou, a ty, které konkrétní jsou, měnit nebudu, protože by to podlě lepší nebylo a nikdo mě nepřesvědčil za prvé o tom, že by to bylo lepší a za druhé o tom, že se na tom shodne více lidí. Nechápu ani, jak jsi přišla na to, že bych měl něco měnit jenom na základě toho, že mi jeden člověk řekne. To bych to měnil pořád dokola, protože by každý chtěl vždycky nějakou věc. Nemysli si, že nikdy neproběhla diskuse. Na začátku jsme diskutovali o všech pravidlech, vzpomínám si, jak dlouho se diskutovalo o tom, jak se budou udělovat body v případě hlasování pro méně než tři díla. Nakonec jsme nalezli shodu s lidmi, kteří se k tomu tehdy vyjadřovali, takže to není nějaké moje svévolné rozhodnutí. Dobře, když sepíšeš konkrétní návrhy a získáš podporu lidí, tak to změníme.


Janina6
22. 09. 2016
Dát tip

Ani já jsem nikomu nic neslibovala - jen jsem se rozloučila a po pěti měsících se zas přišla podívat, protože jsem zjistila, že odejít odněkud, kde ti není dobře kvůli jednomu či několika málo lidem, je zbytečně radikální řešení. Zablokovanou tě mám, abys mě nechodila provokovat a urážet pod moje díla, jinde snad budu schopná tě ignorovat. Zatím se mi to nedaří úplně, ale budu se fakt snažit.

Nevím, za co bych měla pochválit StvNa - možná za to, že tě přijal do redakce prózy a dal ti prostor ukázat, co v tobě je. Nejdřív mě to trochu zarazilo, ale teď vidím, že je to dobře. Proti tobě není třeba se ohrazovat, ty si svým chováním ublížíš dostatečně sama.


careful
22. 09. 2016
Dát tip

StvN: prosím tě, já už vůbec nevím, o čem to zas žvaníš...socializmus a tahle soutěž.. .jsi zas zavedl řeč na něco, co s ničím nesouvisí, nebo souvisí tak vzdáleně, že je zbytečný nad tím přemýšlet...ale to je fuk, ty si radši ukousneš ruku, než abys někdy něco změnil, nebo přiznal, že jinak by to mohlo být lepší... prostě to necháme, jak to je... ty si tu veď své stádečko věřících jelimánků a já budu rejpat, Lakrov psát svá hodnocení, Janina ta už "odešla", Vigan bude neustále tvrdit, že co psala hodinu, psala patnáct minut a tak... zrovna o tom mám fejetonek...lidi své kreténství většinou nevidí a nemění a pokud jo, tak jen k horšímu...


careful
22. 09. 2016
Dát tip

Janina6: Já zas čekám, kdy už vypadneš, jak jsi slavnostně slibovala (já o slibech, že pro TEBE budu někdy pozitivní, nevím)a furt nic. Sranda je, jak sis mě blokla... jenže to nejsem já, ten hlásek ve tvé hlavince, co říká, jak jsi trapná... co je pro někoho negativní, může být pro jiného, nebo společnost pozitivní... už jen to, že se díky mě občas diskutuje a oni musí zapnout závity je pro mnohé přínos.

A nezapomeň pořádně pochválit StvN..za něco...ono už si něco najdeš, jak se mu vtírat, tak jako vždycky.:D


Lakrov
22. 09. 2016
Dát tip

Díky za avízo. Co se týká způsobilosti pro funkci redaktora -- položme si otázku:  Kdo je odpovědný za personální složení a stav Redakce Prózy?

Řešení:

1. Zbavit jej vlastnictví a možnosti rozhodování o redakci prózy,    neboť ji svévolně dovedl tam, kde se nyní nalézá.

2. Zrušit stávající redakci prózy    a založit novou sestavenou z těch, které próza zajímá.

Dočasné řešení: A jelikož jsou výše uvedené body technicky vzato utopií,  ponechme vše, jak je a pojďme zas psát, číst a komentovat. Redakceneredakce.


K3
21. 09. 2016
Dát tip

No, pro dnešek by to mohlo stačit. Jink bych vám rád doporučil film který vetšina určitě zná, "Rebel bez příčiny." Je to taky trochu o morálce, odvaze a pokrytectví. A nezapomeňte ani zítra na "Goyovi přízraky." Zvlášť na závěr při kterém odvážejí káru s mrtvolou. Skvělá písnička.


StvN
21. 09. 2016
Dát tip

K práci a morálce.

V dobách socialismu fungoval trh práce jinak než teď. Jedním z hlavních faktorů byl ten, že práce byla státem zaručena, což nevyvíjelo tlak na kandidáty, aby se snažili tak, jako se musí snažit nyní. Druhým faktorem byl fakt, že jedním z důležitých parametrů při posuzování kandidátů byl kádrový posudek, který měl velkou váhu, takže kolikrát ani nešlo o způsobilost k práci jako takovou. Čili careful mi přijde, že nezohledňuješ nezpochybnitelné změny ve společnosti, když si myslíš, že je všechno pořád stejné.

Morálka má více úrovní. Když něco schvaluje celá společnost, tak je to v dané společnosti považováno za morální a to se mění jak v čase, tak v prostoru. Klidně by to mohlo být upalování čarodějnic, ale to myslím tak nebylo. Ale když si vezmeme takové věci jako je například zrušení otroctví nebo zavedení volebního práva pro ženy, tak to jsou klasické příklady změny morálky v čase. Ostatně pro nějakého indiána ja zcela morální vyrvat protivníkovi srdce a napít se jeho krve. To prostě není pro všechny lidi stejné. V našem kontextu se nebavíme o plivání na zem nebo pití krve, řešíme spíše menší záležitost, kde podle mě volíme mezi svobodou a spravedlností. Třebaže oba ty termíny jsou sporné, protože mně například nepřijde spravedlivé, aby člověk měl zakázáno hlasovat sám pro sebe. To je jako kdyby byl někdo předvolán k soudu a nemohl by se hájit. 

Jinak co se týká hlasovačů, tak Lakrov hlasuje, ale není započítána (díky určitému problému z dřívěška). Zordon pokud vím, tak se nechce účastnit, ale i v dobách, kdy jsme mezi sebou neměli žádný problém, tak nehlasoval. No a pak nehlasuje careful.


unisex
21. 09. 2016
Dát tip

Janina6: teď ti patrně neodpoví, šla se  lámat smíchy


Janina6
21. 09. 2016
Dát tip

„Hlasovat podle oblíbenosti autora“, jak mi tu careful podsouvá, bych samozřejmě uměla, ale pak by přece ztratilo smysl všechny ty povídky číst a komentovat (což jsem udělala). Jinak, na webu, na který chodím kvůli literatuře, je pro mě těžké nemít v oblibě autora, který dobře, nebo aspoň nadějně, píše. Proto si ho přece všímám. Takže se celkem logicky stane, že povídka, která je pro mě v daném kole soutěže nejlepší, patří autorovi, kterého ráda čtu. To ještě nemusí znehodnocovat můj komentář ani můj hlas. Mimochodem, kdo si přečte můj komentář u Gory, zjistí, že je v něm mnohem víc připomínek, než chvály.

Ale nejdu se sem obhajovat, to jen, že jsem si všimla carefuliny „kousavé poznámky“. Takže ne, nehlasuju podle jakési oblíbenosti. A budu hlasovat dál, když se mi bude chtít, rovněž mám právo změnit názor nebo udělat chybu a přiznat ji, což se tobě, careful, asi nikdy nestane, že? Pořád čekám, jak nám všem ukážeš, jak se má ta redaktorská funkce dělat správně, a ty vlastně děláš pořád totéž, co na začátku: jsi v opozici. Kdy už od těch mínusů přejdeš k plusům a předvedeš něco pozitivního?


unisex
21. 09. 2016
Dát tip

careful: mohu požádat admina o korekci tvých projevů, při pokračující  dezinhibovanosti projevů navrhnout ban..

Stvn: prosím o posouzení, zda projevy careful pod tímto dílem jsou kongruentní s funkcí redaktora prózy, především s bodem 4. "Má slušné vystupování."

 


careful
21. 09. 2016
Dát tip

..teď mě prosím omluv, jdu se lámat smíchy:DD


careful
21. 09. 2016
Dát tip

To je krásný...já jich pár sama i navrhla... a hádej...nikdo to dělat nechtěl, takže smolík, hochu, máš tu mě a musíš se s tím smířit...minimálně prozatimně, než si to pár těch distingovaných, co něco i umí třeba i rozmyslí... to je blbý, co?


unisex
21. 09. 2016
Dát tip

careful: představoval bych si někoho, kdo dodržuje pravidla pro redaktory prózy (bod 4. Má slušné vystupování) a neporušuje pravidla serveru Písmák (Uživateli je zakázáno verbálně napadat a pomlouvat ostatní uživatele serveru, ať už v komentářích (kritikách) či v samotných dílech.). 


careful
21. 09. 2016
Dát tip

..neboj, já těm slovům rozumím (narozdíl od tebe, co zítra budeš muset zas gůglit, abys věděl, cos vůbec napsal) jen teda inkogruentní jsem neznala, to nikdo normálně nepoužívá, ale význam mi došel hned... 

.. a jakýho redaktora by sis tu předstanoval, hochu? :DD... jo, chápu, tvá krevní skupina bude spíš stVN, ten se chová na pohled distingovaně... to je fakt (distingovaně - uhlazeně... abys to nemusel hledat)


unisex
21. 09. 2016
Dát tip

careful: předvádíš přesně, co popisuji


careful
21. 09. 2016
Dát tip

Ty o zdejší redakci a o tom, jak tam kdo funguje, asi fakt hodně víš:DD... a ta rádobychytrá cizí  slovíčka jsi hledal na netu hodinu, že? Neděj se násilně chytrym, už je pozdě...

Radši zas někam zalez, než umřu smíchy.


unisex
21. 09. 2016
Dát tip

careful: neměl jsem na mysli překlepy, ale tvoje devalvující útoky a napadání ostatních uživatelů serveru, disrespekt k jejich názorům, egocentrismus.. takovéto projevy jsou pro mě inkongruentní s funkcí redaktora prózy na tomto serveru..


careful
21. 09. 2016
Dát tip

unisex: podle čeho přesně? podle překlepů?...to je spíš zbrklost...nedozrálostí bych to nezvala...podle množství postů... to je spíš vášeň, zaujetí pro boj, nebo jak to nazvat... ale co se názorů týká, tak vyzrálé jsou... jenže to bohužel pozná jen ten, kdo je na trochu vyšší mentální úrovni... to zní sice namyšleně, ale je to tak

v druhé části jsi nám řekl "novinku", což mi říká, že chytrý asi nebudeš

ve třetí části jsi obsahově rovněž novátor...gratuluju...pro tebe jsem možná "nevyzrálá"..ty jsi pro mě jednoduchej možná ještě víc než K3 a určitě jednodušší než StvN... (vidíš StvN, já tě umím ocenit)


unisex
21. 09. 2016
Dát tip

careful: na tvoji osobnostní nedozrálost soudím z tvých komentářů pod tímto dílem..

co se týče hlasování, tak podle pravidel lze hlasovat i pro jedno dílo - jen s tím rozdílem, že se sníží bodová hodnota hlasu..

pro sebe bych v podobné soutěži nehlasoval - cílem této soutěže, v mém pojetí, je zviditelnit pro ostatní kvalitní dílo na základě ohlasu čtenářů, ne autora díla..

 

 


careful
21. 09. 2016
Dát tip

..jo, ty co to sabotují on asi nepočítá, protože je zřejmě ani nebere jako lidi, ale jako podřadný poddruh:D


careful
21. 09. 2016
Dát tip

..jinak StvN zapomněl (má asi blbou paměť, mimo jiných kvalit díky kterým m,á skvělou práci:D) třeba na mě a Zordona, ten co vím, soutěžit taky nechce... což na množství zdejších stálých autorů tristní a možná o některých dalších ani nevím...jo, někteří tu soutěž i schválkně sabotují, jak je stvn svým přístupem štve... 


Lakrov
21. 09. 2016
Dát tip

Děkuji za avíza. Vidím, že se tu rozeběhla urputná diskuse, z níž vnímám  dvě základní témata.

První z nich -- hlasovat sám pro sebe -- považuji sice za nezvyklé  (jako počin i jako soutěžní pravidlo), na obhajobu K3 je ovšem třeba uvést,  že svou povídku (v jednom z minulých kol) zařadil až na třetí místo,  takže primárním cílem jeho volby nebylo vyhrát,  nýbrž hlasovat pro více povídek (k čemuž byl předtím výslovně vyzván).

K druhému tématu -- zrevidovat, zredukovat množinu členů redakce prózy --  mě napadá, že problém téhle ne-instituce tkví hlouběji, než v jeho služebně  nejmladším členovi.  


careful
21. 09. 2016
Dát tip

myslíš, že dřív se při ucházení o práci tvářili jakop oukropečci :DD..a někdo jim tu prácu dal? dost nauvní představa, kterých jsi plný:D...no nevím...myslím, že museli mít lokty vždycky...pokud nebyli nevolníci, itroci nebo tak...z toho se dostávalo dost špatně...

...morálka je pořád stejná... můžeš změnit pravidla, jak cjceš, ale svou morálku můžeš jen posouvat k tomu lepšímu, nebo horšímu... i to, že něco schvaluje celá společnost, neznamená, že je to morálně správné... top můžeš schválit třeba upalování čarodejnic a hej, je to morálně Ok:DD

...podjatost hodnocení tu bude v určité míře vždy, ale těm nejhorším zvěrstvům , nebo podezření na ně mají pravidla bránit, což neděláš a tím morálně kulháš a kulhal bys v každé době...


agáta5
21. 09. 2016
Dát tip

careful, napiš o tom soudu povídku ráda si ji přečtu! fakt

stvn, já nevím, pořád se tu něco a někdo řeší, tak jsem předpokládala, že těch lidí bude víc, co nesmí (nechtějí) hlasovat - třeba i z toho důvodu, že se jim zdá soutěž nedokonalá...

tohle se řešilo na pp taky, ale kdyby ti soutěžící nehlasovali, těžko by nějaký body vůbec měli... takže já fakt nevím, jak z toho ven.. asi nijak :))

morálka by měla být v každým z nás, ty hranice, kam už ne. jasně, že se člověk musí umět v práci nabídnout a svět se změnil a různý jiný věci, ale ten základ, na kterým já pořád doufám stojím, ten by měl zůstat.. ty kecy některých lidí mě vážně štvou, nadutost  a lhostejnost, vysmívání .. tak jsem to myslela .. celkově

 


StvN
21. 09. 2016
Dát tip

agáto, morálka je také odrazem doby, takže ano, některé hodnoty, které se třeba prosazovaly v druhé polovině dvacátého století se změnily. Já dneska když chci dobrou práci a jdu se někam ucházet, tak tam nemůžu přijít a tvářit se jako okroupeček a doufat, že si někdo všimne mých vnitřních kvalit. Ne, já tam musím přijít a říct, v čem jsem dobrý, co umím a co chci nabídnout. A když si nějaký autor myslí, že je dobrý a nabízí kvalitní četbu, tak pro sebe zahlasuje. Je to podle mě naprosto v pořádku. Určitě to není o nic méně v pořádku než nutit lidem opak.

Co se týká Lakrov a dalších lidí, tak nevím, o kom dalším mluvíš.


careful
21. 09. 2016
Dát tip

..jo a s učiteli, jejich dětmi a jedničkou...no, nás jednou soudili v jiném městě, protože jsem byla poškozená já a syn soudkyně...nemohli nás soudit ani ve stejném městě!!! aby nedošlo k podezření z podjatosti... 

učitel by neměl mít ve třídě své dítě, pokud to je možné...


careful
21. 09. 2016
Dát tip

K3: mně se má práce taky podle mých kritérií líbí často víc, než práce jiných... protože jsou to má kritéria a tak i píšu podle nich....pokud neexperimentuju

opradu ti věřím, že ti tvá popvídka přišla jako jedna z nejlepších... ale to se stává často...ty jsi upřímnej a nevidíš na tom nic zlýho...

ale už  proto, že je to snadno zneužitelný pravidlo...ještě snadněji než alpinismus a může to vést ke spekulacím ve smyslu: počkám až bude odhlasováno, sebe dám na prvníé místo (3.body) a na druhé a třetí pak hodím ty povídky, co mají nejmíň hlasů=možnost snadno vyhrát... by takové pravidlo být vůbec nemělo...protože si ostatní i můžou myslet, že se boduješ sám právě v touze neoprávněně vyhrát...i když to ve tvém případě není pravda, chápeš už, kde je problém...

 


K3
21. 09. 2016
Dát tip

Agáto, tohle přeci nemá s morálkou nic společnýho. Nejde o nic jiného než o princip.


K3
21. 09. 2016
Dát tip

Zvláštní to je, každopádně. Zvláštní je už to, když někdo hlasuje a má tam svou povídku. Ale když hlasuju, tak určitě nemyslím na vítězství, to je blbost. Na vítězství musím myslet při tréninku, v tomhle případě při psaní. Když hodnotím, mám vytyčené určitá kriteria, podle kterých se řídím. U všech soutěžících stejně. A když mi vyjde moje povídka dobře, je to na draka ale je to tak. Kdybych ji měl přeskočit jenom proto, že je moje, byla by to ůplně stejná blbost. Kdybych to měl k něčemu přirovnat, tak je to jako když má učitel ve třídě své dítě a musí mu dát jedničku. Vždycky je to na draka, protože ho budou všichni podezírat že mu nadržuje. 

Leckdo dává najevo svoji inteligenci a přitom ji nepoužívá. Vždyť je to tak prosté...


careful
21. 09. 2016
Dát tip

.... jo, počkat..on unisex asi posuzuje mou osobní vyzrálost podle cca 13 části novely, co bez návaznosti přečetl/a...kde mládenec buší hlavou do značky a znásilňuje kámoše (což je jediný, co z toho pobral/a)... tak to jo...jsem nevyzrálá:D


careful
21. 09. 2016
Dát tip

no, unisexa vůbec neznám, za to on ví, jak jsem nedozrálá:D...a taky to bude asi dobrej ....chápu, že až bude součástí pravidel a "morálního vývoje" třeba skákat z okna, skočí jako první...

..jinak ano, stvn...to pravidlo není opravdi  o nic kontroverznější...tedy můžeš číst v tomhle případě i jako debilnější, než někomu hlasování zakázat... to máš pravdu...

...a že ty se cítíš mým hodnocením tvé osobnosti a díla ukřivděně ještě  neznamená, že jsem nespravedlivá...každopádně jsem ráda, že se z tvého ledového krunýře vymáčkl aspoň viditelný pocit ukřivděnosti, co tak krásně čtu mezi řádky:)


agáta5
21. 09. 2016
Dát tip

pravidla  jsou jedno, morální kodex druhý :)) každýho vychovali jinak, některý vychovali třeba vlci... společnost se mění, samochvála už nesmrdí, všechno je možný, pravidla se mění... možná by fakt nebylo od věci změnit trochu něco - nabídnout víc, tedy jestli se dá nabídnout víc... každopádně počítat Lakrova a další lidi do hlasování... vyprdnout se na ty žabomyší války nebo co to tu fičí .. ale to je spíš fantazy z mý strany... a vlastně vo co de, že jo?  přihláší se díla, někdo to blbě odhlasuje, někdo to ještě blběji okomentuje a život jde dál... fakt docela komedie


Gora
21. 09. 2016
Dát tip

unisex: díky...a snad se ti dobře spalo i bez prasečího pomlaskávání:-)


StvN
21. 09. 2016
Dát tip

Já bych pro sebe taky asi nehlasoval, tedy v této soutěži, ale jinak se tomu vůbec nedivím, protože to je přece logické. Když něco napíšu, tak se většinou snažím, aby to bylo dobré, když se pak rozhodnu své dílo nabídnout, tak proto, že mu věřím, v jistém smyslu je nelogické a vlastně i hloupé pro sebe nehlasovat.


unisex
20. 09. 2016
Dát tip

Taky gratuluji Goře. Selektivně jsem si přečetl určité pasáže a tak nějak mě to uklidnilo a připravilo ke spánku: "Ruda pocítil obrovskou úlevu... Opřel si hlavu o záda chlupaté Janičky a poslouchal mlaskání selat."


unisex
20. 09. 2016
Dát tip

hlasovat pro sebe v této soutěži není sporné.. je v tom zjevná vůle po vítězství na základě stanovených pravidel.. tedy výraz konvenční úrovně morálního vývoje..


agáta5
20. 09. 2016
Dát tip

souhlasím výjimečně s careful :))))  kdo si dneska sám vyhodnotí povídku jako dobrou? 


unisex
20. 09. 2016
Dát tip

carefula pryč z redakce, osobnostně ještě nedozrál


StvN
20. 09. 2016
Dát tip

careful, ale ty hodnotíš díla podle oblíbenosti autora. Moje texty nejsi schopná číst objektivně.

To pravidlo není o nic víc kontroverzní, než někomu to hlasování zakázat.


K3
20. 09. 2016
Dát tip

Kdybych měl vyhubit vzácný druh careful, rozhodně bych ponechal vzorek který je podobný jinému druhu, odborníky nazývaný Carrie. Ano je to horor a v souvislosti se zneužitelnosti sci-fi.

To aby bylo o zábavu postaráno.


careful
20. 09. 2016
Dát tip

Ještě k samonominaci a samohlasování... samonominace je za mě ok...autor třeba touží po tom mít víc komentářů, pozornosti a být porovnán s ostatními (tady v porovnávání bohužel férovost kulhá, viz závady výše)

...každopádně samohlasování...,je fuk, čím to StvN okecáváš a jestli těm řečem věříš, je prostě záležitost kontroverzní...jak už jsem psala, K3 je jednoduchý kluk, takový zneužitelný...dejte mu do ruky prak, řekněte, že střílet špačky je ok a máme vyhubený druh... on to fakt zle nemyslí a fakt věřím, že se mu ta jeho povídka líbí...já svý Brány taky miluju, takže ho chápu...

...každopádně, je to prostě kontroverzní hlasovat sám pro sebe a to pravidlo je tím pádem prostě KONTROVERZNÍ... běž k zrcadlu ,StvN, podívej se sám sobě do ksichtu a přiznej si tu strašnou věc: careful v tom má pravdu a tohle pravidlo bude dělat vždycky jen zlou krev.... takže je hloupé!


careful
20. 09. 2016
Dát tip

No, právě nezlepší...  protože když příjdeš a řekneš... pravda poněkud ostřeji, že se ti tento stav (nebo cokoli jiného) hodně nelíbí, tak ti zakážou hlasovat s tím, že je to tak skvělý... jako věřím, že pro některé to skvělý opravdu je...

..jinak já se snažila... to není jen o tom, že jsem přišla a chtěla jen nadávat a nic nedělat. Se divím, že už nemá zákaz i Movsar a Bříza, že tu něco/někoho kritizují...

 


agáta5
20. 09. 2016
Dát tip

no jo, ale někdo by hlasovat měl... to je jako všude, autorů mraky, soutěživci skoro žádní a komentátorů jak šafránu... tady dvě třetiny lidí ani neodepíšou na komentář a to většinou nepíšu "líbí", "nelíbí" ... je to takový všechno sebestředný, černobílý...  nojo, počkáme, uvidíme... :) třeba se to zlepší ne? hihi, já věčnej optimista


careful
20. 09. 2016
Dát tip

... taky si ale myslím, skoro bych na to vsadila boty, že kdyby Gora například napsala Slavkonský štít a Ikarus to, co napsala ona, tak je počet bodů taky téměř totožně přehozen...


careful
20. 09. 2016
Dát tip

(tím nechci říct, že tentokrát se Goře ta povídka třeba fakt nepovedla...četla jsem tam komenty a když jí to nestrhal Zdenda, tak to zlý asi nebylo...nebo má Zdenda zas nějaký jiný krámy, páč mě posledně chválil taky:D)


careful
20. 09. 2016
Dát tip

agáta..já podle oblíbenosti autora taky nehlasuju..nebo se aspoň vážně snažím (namyslím v týhle soutěži... tady nehlasuju vůbec:D)...na to jsou tu jiný expertky, který to buď jinak neuměj, nebo se jim nedá věřit ani ahoj... a bohužel jsou přesně mezi těma šesti kusy, co hlasují... a plácají o plácání a tak


K3
20. 09. 2016
Dát tip

.


K3
20. 09. 2016
Dát tip

Já byh chtěl ještě podotknout. Když to tu někdo přirovnal k volbám. Povídky samy nemají s volbami mnoho společného. Ale něco přece. Že ti, kdo nejdou k volbám mají vždycky nejvíc připomínek. To nemyslím na břízu, myslím to z principu. Nadává se na politiku a na politiky už ze setrvačnosti a je to hrozně laciné. Jenže někdo to dělat musí a je to na nás na voličích, nenechat si zatemnit hlavu hloupejma řečma a nenechat se zmanipulovat. Proto je dobré, že jsou volby anonymní. Ale z toho důvodu sy myslím, že příchod k volbám by měl být povinný. Jenže právě toho se ti politici, kdož jsou zkorumpovaní bojí. Takže tady jistá paralela je.


StvN
20. 09. 2016
Dát tip

břízo, prosimtě, to jsou přece jenom řeči, že nemáš prostor a že to je nezodpovědné. Jsou to stejné řeči, jako vysvětlovat, proč někdo hlasoval pro sebe, proč někdo hlasoval jenom pro jednu povídku a tak podobně. Ideál je jasný - přečíst všechny povídky a hlasovat pro tři z nich. Jenže kdybychom na tomhle trvali, tak by tady nikdo nebyl. Nevím, jaké jsou tvé objektivní překážky, ale počítám, že to jsou jenom výmluvy. Proto jsou pravidla dosti volná, aby se mohl účastnit každý, kdo jenom trochu chce. Není nutné přečíst všechna díla, není nutné ani hlasovat pro tři povídky, je to zkrátka jenom o vůli, o ochotě, o tom, něco udělat. 


K3
19. 09. 2016
Dát tip

Jistěže máš pravdu, jenže když jsem chtěl hlasovat v minulým kole, právě kvůli tomu, jenom pro první povídku, ba dokonce jsem jako soutěžící hlasovat vůbec nechtěl, tak StvN chtěl, abych hlasoval pro tři. A když si myslím že by tam měla být zrovna moje, tak jsem hlasoval pro sebe. Nestydím se za to.

Nemusíme hodnotit všechny povídky, ale ty nominované by to chtělo. Právě pro tu spravedlnost. Ale vím že pokaždé to nemusí vyjít. Dobré sny.


K3
19. 09. 2016
Dát tip

Břízo bělokorám: Podívej, buď hlasuješ podle přesvědčení nebo nehlasuješ. Jak je vidět obojí je špatně. Nominoval jsem tři povídky. Někdo nenominuje žádné. Jelikož se mi zdáli nejlepší, hlasoval jsem pro ně, ó jaká to drzost. Ten na to musí mít žaludek. Troufnul si se nominovat a ještě pro sebe hlasovat. Odstřelte ho! Pravidla nepravidla.

Ptám se slušně, proč jsi nehlasovala? Mohlo to být všechno úplně jinak.


Movsar
19. 09. 2016
Dát tip

k3, to byl jen hodnotový soud, tedy nemůžu lhát. 


K3
19. 09. 2016
Dát tip

Jo a blahopřeju první dvojici. Mě dělá radost, že jsem je nominoval a že vyhráli.


K3
19. 09. 2016
Dát tip

Movsar děkuju ale lžeš: nominoval jsem se protože jsem se tím přihlásil do soutěže a hlasoval jsem protože podle pravidel hlasovat můžu, a to že jsem hlasoval pro povídky které jsem nominoval je taky podle pravidel. Nevím o co ti jde. Nejsem falešnej hráč. Zrovna tebe jsem chtěl dát na třetí, jenže ta jedna věta se mi nelíbila. Možná tam sedí, nejsem kritik. Když nominuju sebe, tak proto že tomu věřím a dostanu víc kritik. Za to se nestydím. Můžeš mě klidně urážet ale tím pádem se zařadíš k tomu ukňouranému  děvčeti, co si pod sebou uřízla sama větev. A doporučuji ostatním, nominujte se, máte na to právo a hlasujte pro sebe, na to máte taky právo. Nenechte se odradit.


agáta5
19. 09. 2016
Dát tip

careful v tom hlasování v soutěži nemáš pravdu, že jako rozhoduje popularita autora... tady hlasuje pro díla pár lidí, máš za to, že všichni, co hlasujeme, čumíme na to jak je kdo populární? Minule jsem Goře nedala hlas, protože mi dílo nesedlo, předminule taky. To uvádím jako příklad. Hlasuju podle toho, jak se mi dílo líbí, ne podle autora a myslím, že to takhle dělají všichni. že je málo hlasujících, je druhá věc.. zesměšnit a hledat furt mouchy, to umí každej trouba a že se jich tu furt rodí jak po dešti... 


StvN
19. 09. 2016
Dát tip

Zákaz nesmáznu do té doby, dokud se nezmění podmínky, které k zákazu vedly.

Hele, teď mi na druhou stranu vyčítáš, že se nesnažím něco regulovat. Takže, když zasahuji, tak je to špatně, když nezasahuji, tak je to také špatně. A o oprávněnosti kritiky by se dalo také diskutovat. 

Všude je to ale stejné. Proč myslíš, že si lidi kupují Harryho Pottera. Kvůli stylu? Nepřijde mi, že by dávalo nějaký smysl bojovat proti tomu, aby do nějakého hodnocení umění nevstupovaly vlivy jako je osobnost autora, reklama a tak dále. Od toho tu ani nejsme. To nakonec prověří čas. 

Jinak já bych sám pro sebe taky nikdy nehlasoval, ale to není důvod, abych to zakazoval. Taky by někdo mohl říct, že se autor sám nemůže nominovat...


IQ nick
19. 09. 2016
Dát tip

přidávám se se s vou hřivnou, a též gratuluju vítězům.  b:-)


Movsar
19. 09. 2016
Dát tip

já bych tu "mezeru v zákoně" nechal. ona víc než pro co jiné je proto, aby dse v ní jako v nice komičnosti zrodil staronový druh autora: blázen. je to prostor pro vtip.  


careful
19. 09. 2016
Dát tip

... jinak se podívej, jak reagoval Movsar na samohlasování K3...

..pak ti možná docvakne, že to působí divně, když někdo hlasuje sám pro sebe... 


careful
19. 09. 2016
Dát tip

No, vidíš...proč nesmázneš svůj trapnej zákaz, když to u ní/něj vidíš...

...za některé věci ohledně hlasování přímo nemůžeš... ale způsobuješ je  tím, že se to nesnažíš nijak regulovat, ale spíš je v tom ještě podporuješ a stavíš se proti oprávněné kritice situace... pak je jasný, že tu (skoro )každou soutěž nevyhrává povídka, ale spíš jen popularita autora... ti se pak v alpinismu všude jen předhánějí a je to začarovaný kruh... 


StvN
19. 09. 2016
Dát tip

No dobře, ale co je na tom nespravedlivé?

Co tak znám soutěže založené na veřejném hlasování, například volby do parlamentu, prezidentská volba... vždycky může každý kandidát hlasovat i sám pro sebe. Musela bys jít víc do hloubky a zkusit mi vysvětlit, co je na tom nespravedlivého a vůči komu vlastně.

Co se týká zákazu hlasování, tak to je výjimečný případ a jak všichni víme, výjimka potvrzuje pravidlo. Navíc nebereš v úvahu celkový obraz. Je sice pravda, že jsme měli s Lakrov rozepře, na jejichž základě nezpočítávám její body, na druhou stranu hlasování není prioritou této soutěže a Lakrov i tak dělá pro autory mnohem více, než spousta dalších čtenářů. A to je to, co je podstatné.


careful
19. 09. 2016
Dát tip

.. a taky bys si měl najít někoho, kdo to za tebe bude počítat, protože ti to nejde...  jestli tohle není konkrétní, tak už nevím, co konkrétní je...


agáta5
19. 09. 2016
Dát tip

dostala jsem avízko... ale koukám, že ani není k čemu se vyjadřovat :)))


careful
19. 09. 2016
Dát tip

Třeba pravidlo dávat si body sám, zní dost divně...a zakazovat lidem hlasování na základě toho, že něco kritizují, je divný taky...

Mé chování je mé chování (netvrdím, že se chovám vždycky správně a často mě to i mrzí) ale se sourěží a jejími chybami to  nemá nic společného... jinak chápu, že jsi cíťá, papánkův chlapeček, co když někdo řekne sprosté slovo, tak mu z toho vypadají chlupy na zadeli...

...a nikdo si mu nedovolí nic říct... a když to náhodou někdo jednou za uherák udělá, tak je děsně hloupej/zlej... 

...má slova dávájí význam těm, co jim chtějí rozumět... 


StvN
19. 09. 2016
Dát tip

careful, no ty to po mně chceš. Soudě dle tvého chování je to tak, jak jsem napsal. Ty se nechováš ani spravedlivě a ani nedává smysl to, co píšeš, takže to jsou slova, jejichž neznáš význam. Když jsem se tě ptal na konkrétní věci ohledně fungování, tak nemáš žádný konkrétní nápad.


Janina6
19. 09. 2016
Dát tip

Bezva soutěž, někteří se poplácávají vzájemně, jiní poplácávají sami sebe, a někteří holt jen plácají... ale důležité jsou ty povídky, a ty byly vesměs fajn :-)


careful
19. 09. 2016
Dát tip

Movsar: ..K3 jen využil hloupého pravidla (made by StvN) a navíc myslím, že se mu jeho dílo fakt líbilo... on K3 není moc chytrej, ale snaží se bejt čestnej.... co ho sleduju...možná byste mohli pokecat o Nedvědech a Horáčkovi...bych vsadila boty, že ho na hudbě taky berou především texty a to nejlépe kýčovité...


Movsar
19. 09. 2016
Dát tip

ovšem přátelé nezapomínejte na ještě jeden nový jev: sebeplácání. k3, po vzoru jedné kuriozní postavičky české komedie anděl na horách ("skáču dobře, skáču rád") takové sebeplácání předvedl.  


careful
19. 09. 2016
Dát tip

... ale je to tvoje soutěž a když ji chceš mít o plácání..možná příště vyhlaš rovnou Goru, ostatní nějak vylosuj a bude to skoro stejný...


careful
19. 09. 2016
Dát tip

... i když ve tvé logice je asi spravedlnost a praktičnost ponížením a kritika nadávání... 


careful
19. 09. 2016
Dát tip

StvN: On po tobě někdo chce soutěž o nadávání a ponižování? Nepovídej... 

Co soutěž o co největší spravedlnosti  s pravidly, co dávají smysl.

Ne o předvádění, kdo komu fandí a děsně gratuluje...toho je dost i v komentech...


Gora
19. 09. 2016
Dát tip

Mám radost a dojímám se:-))). Děkuju moc, a gratulace "spolubojovníkům":-)


StvN
19. 09. 2016
Dát tip

Tak jako jasně. Nechápu, proč bych měl dělat soutěž, která by byla o nadávání, ponižování a nesnášenlivosti. Já samozřejmě chci mít soutěž, kde si pogratulujeme a poplácáme se.


agáta5
19. 09. 2016
Dát tip

gratuluju vítězům :)  poplácám po zádech a utužuju vazby, soudruzi :)))) a tak

 


careful
19. 09. 2016
Dát tip

diť to je jedno... on logik počítat neumí, říkal...

tahle soutěž je přece  o poplácání, pogratulování, utužení vazeb mezi etablovanými soudruhy  a tak...


Lakrov
19. 09. 2016
Dát tip

Zohledním-li podmnožinu hlasů uznaných za platné a sečtu jimi přidělené body,  pak docházím k závěru, že vítězná povídka Pán prasat autorky Gora  získala celkem 10 bodů (3 od K3, 2 od Vigan, 2 od agáta5 a 3 od Janina6),  nikoli 9, jak je uvedeno ve vyhlášení.  Ostatní součty jsou v pořádku.  


Janina6
19. 09. 2016
Dát tip

Gratulace vítězům.


Vitex
19. 09. 2016
Dát tip

Taky děkuju :-)


StvN
19. 09. 2016
Dát tip

Děkuji všem, kteří hlasovali. Sešly se zajímavé povídky.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru