Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tajemství starého domu

13. 11. 2016
0
1
187
Autor
Artist-Raven

http://artist-raven.blog.cz/1403/tajemstvi-stareho-domu

Nikdy nezapomenu na ten den, kdy jsem vstoupil do napůl rozbořeného domu a procházel jsem se jím. Nic zajímavého jsem nenašel, dokud jsem nedošel do jednoho pokoje. Seděla tam dívka. Schoulená v chladném koutě mezi napůl shnilou skříní a zdí. Houpala se ze strany na stranu a něco odříkávala.
"Jsi v pořádku?" zeptal jsem se jí.
 
Vzhlédla ke mě. Oči s popraskanými žilkami na mě zíraly a já jsem ucouvl. Slepené vlasy jí místy zakrývali obličej, ale viděl jsem zaschlé slzy. Potrhané šaty můj strach nezmenšily..
 
Najednou se na mě vrhla a s jekotem mi drásala obličej.
"ODEŠLI!!" křičela "NECHALI MNE TU!!"
 
Snažil jsem se chránit si obličej, ale ona nepřestávala. Přes víčka se mi snažila dostat k očím a nepřestávala zběsile vřískat. Podařilo se mi jí odstrčit, ale vzápětí jsem zjistil, že to byla chyba. Popadla nůž ze šuplíku a opět na mě skočila a bodala mě do břícha a do prsou. Neměl jsem sílu křičet. Pak jsem to ucítil... Probodla mi srdce.

1 názor

Lakrov
24. 11. 2016
Dát tip

Spíš než povídku mi to připomíná stručný záznam děsivého snu. Hororová povídka  by se z toho ale dala udělat, trochu to rozvést, vnést do toho nějaká  překvapení a navodit napětí namísto stávajícího suchého popisného tónu.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru