Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Sexuální orientace

Výběr: Monty_Python
02. 04. 2002
3
0
1249
Autor
kuskus

Dovolte mi úvodem citovat zprávu agentury Reuters ze dne 21.3.2002. Tým sociologů Princetonské univerzity v Kalifornii vedený profesorem Blackem prováděl rozsáhlý průzkum vlivu THC (aktivní látka v marihuaně a hašiši) na chování lidí ve věku 20 až 30 let. Na území USA bylo po dobu 5-ti let sledováno 8200 mladých lidí. Polovina (vzorek A) kouřila marihuanu nebo cigarety s hašišem nejméně třikrát týdně a druhá polovina lidí (vzorek B) drogu THC nikdy nekonzumovala. V pasáži věnované sexuální orientaci uvádí profesor Black šokující údaje. Na konci pětiletého období se k homosexuální  orientaci hlásilo 7,2% lidí z kontrolní skupiny A, zatímco v kontrolní skupině B to byla pouhá 0,8%. Konec citátu.

            Na Velikonoční pondělí se na Petříně procházelo, posedávalo i povalovalo neuvěřitelné množství mladých lidí. Nádherné počasí, nově zrekonstruovaná Petřínská rozhledna a Praha nasvícená jarním sluncem. Nebýt všudypřítomných, více či méně obtěžujících psů, jejichž majitelé byli stejně bezohlední, jako řidiči služebních aut na našich silnicích, mohla to být sváteční idylka. Místo pro malý soukromý sociologický průzkum jako stvořené.

Digitální analyzátor THC, který nám zapůjčila firma LOGITRON Praha, skvělý přístroj, který po zaměření infrapaprskem dokáže během 2 vteřin ukázat obsah THC v kouři s přesností 0,5%, jsme snad ani nepotřebovali. Kdykoliv jsme se přiblížili k párku dvou kluků, něžně se objímajících okolo ramen, vždy se za nimi vanula neodmyslitelná vůně trávy. U dívek, sedících na lavičce a hledících si do vlhkých očí to bylo úplně stejné. Profesor Black měl pravdu.

            Zpráva deníku MF Dnes z 1.4.2002 mě již nikterak nepřekvapila. OSN ve spolupráci s mezinárodní nadací „One billion is enough“ (česky: „Miliarda stačí“)  plánuje v letech 2002 až 2006 distribuovat do Číny a Indie kromě 3800 tun kondomů i 1600 tun cigaret, laboratorně obohacených  jakousi speciální látkou, která svým dlouhodobým účinkem výrazně snižuje zájem o druhé pohlaví, navíc snižuje agresivitu a hladovějícím lidem přináší pocit štěstí.

 


cherubino
07. 05. 2004
Dát tip
ouha, pozde, jiz mam zapalino...:-)))

Seregil
04. 04. 2002
Dát tip
Jo to tak nějak souvisí i s tím, co mi říkal můj kamarád. Méně předsudků - viz houmles.

Áááá, to je naprosto úžasný!!!

houmles
02. 04. 2002
Dát tip
co to je za tlachy, boga jego? Chapu ze byl vcera april, ale takovyhle medy jsem necet ani nepamatuju. BTW oni maj kuraci travy tak nejak min predsudku, takze to ze se 7,2% _prizna_ neznamena ze mezi nekurakama travy buzici nejsou. Akorat nechapu jaky souvislosti se tim kdo snazi dokazat, patrejte, kolousci..

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru