Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

On celý z cínu, ona papírová...

01. 03. 2017
20
46
1276
Autor
Muamarek

 

 

 

On celý z cínu, ona papírová:

Beznohý voják, primabalerína

Neznali splínů, netřeba jim slova

Užasl – ó, jak ruce krásně vzpíná  

 

 

 Z okna se zřítil, na moře byl poslán

V žaludku leží velké mořské ryby

Ta skončí v síti nějakého osla

Je leden, sněží – že ji nepolíbí?

 

 

 

 Vrátil se vojín ke své tanečnici

v pozoru stojí, nemusí nic říci

Je plná citu tahle krátká scéna

 

 

 

 Průvan ji láme a on za ní skočí

do ohně kamen, srdce přečká zločin

Pohádka zní tu pana Andersena

 

 


46 názorů

Muamarek
06. 04. 2017
Dát tip

Rád se podívám a dám vědět :-)))


Alenakar
06. 04. 2017
Dát tip

Marku,děkuji za avízo. Jednou se tam určitě podívám,ale kdy to bude,nevím. Pořád bojuju s časem a pohrávám. - Zajímal by mě tvůj názor na moje Slaměné blues. Sonet to sice není,ale je to možná další pokus o písňový text. 


Debraket
04. 04. 2017
Dát tip

protože jsi dal tip básni, která je závadná, přičemž vysvětluji proč.


Muamarek
04. 04. 2017
Dát tip

Pro ty z Vás, které mé sonety oslovují - vyšly elektronicky - a je to sbírka sta sonetů...:

 http://www.bezvydavatele.cz/book.php?Id=1103

 

 Mějte se pěkně,

 

 Marek


proč mi posíláš avizo Debraket?


Alenakar
30. 03. 2017
Dát tip

Deb,

já ale nejsem feministka.To máš o mně velmi špatnou představu. Jsem spíš jen taková bába kořenářka.

Ty jsi ted' strašně naštvaná a máš neovladatelnou potřebu to někomu nandat,protože jsi asi čekala aplaus - a ten se  tak nějak nedostavil.-

Nejde o to,že bych se na tebe já měla dávat pozor. Co uděláš ? Vypustíš na mne některého ze svých aligátorů ? - Jen si posluž. Já se s ním nějak domluvím.

Máš svoje ego a svůj dopamin ?  Mně by to tedy nestačilo. Já jsem na tom přecejen o trošku líp. Mám tady pár svých čtenářů a taky tady mám pár oblíbených autorů. - No řekni - není to víc než ego a dopamin ?  Někdy se hádám s redaktory. To je pravda. Mně ale nakonec i ty hádky cosi pozitivního přinesly. Proto ti přeju ,aby něco pozitivního přinesly tobě i tvoje hádky.


Debraket
28. 03. 2017
Dát tip

Alenko, tak krásné a hrozivé aligátory jsi ještě neviděla. Pácháte orgie na lidskosti, protože jste slepé rameno evoluce.

A co když to dají ostatní, ale ty ne? Nerozumíš mi víc, než druzí, jinak by ses chovala jinak - nesnažila by ses mě pohltit, ale rozvinout. A doufám, že to druzí nedají. Poezie má s lidmi hýbat, a ne jim "nedávat".

Móda 21. století, lidé se bojí a uzavírají se čím dál víc - tady začíná moje práce. Vzchop se už, je to i tvůj boj. Naše práce. A dej si na mě pozor, vzájemně se totiž nepotřebujeme - mám svoje ego, svůj dopamin, a nenávidím feministky. 


Alenakar
27. 03. 2017
Dát tip

Pokud sem žačneš vypouštět aligátory,Deb,řeknu ti ,co se stane. Nikoho nekousnou,protože si jich nikdo nebude všímat.   - A proč tu pácháme orgie na lidskosti ? - V dobe Goetha byla poezie v podstatě jen záležitostí šlechty a několika vzdělanců. Jistě - i dnes by se dalo psát pro jednoho vzdělance. Pak se ale ptám,proč tedy nepíšeš jen pro nějakého universitního profesora ? Proč píšeš pro "slepé rameno poezie",ktetrým je Písmák ? - Jak jsem ti psala jinde : asi ti rozumím víc než druzí(...).Když budeš strašně naštvaná,mluv se mnou. já to "dám". Ale jestli to dají i druzí,tím bych si jistá nebyla.


Whitesnake
24. 03. 2017
Dát tip

Chtělo by to roubík :-(


Debraket
23. 03. 2017
Dát tip

whitesnake - jsi snad nervózní, že se tu něco děje? myslíš si snad, že se tě to netýká? nebo si jen přeješ, aby se tě to netýkalo? posílám ti avíza, protože se tě to týká, ty redaktore poezie (!!!) díky, že jsi vykoukl, hade

Alenko, strašlivě mě podceňuješ - 1) neujela jsem - já jedu; 2) poezie je součástí mého života, je to řeka, kterou se kochám, a písmák je jeden z jejích slepých ramen, kde se usadila kolonie, která tu páchá nevědomé orgie na lidskosti. Právě do tohoto slepého koutu začínám vypouštět aligátory - přežijí jen silnější, těm tupým sebeukájejícím se orgiím je konec; 3) Je lehké psát pro jednoho čtenáře, říká se tomu vážný vztah a praktikoval to i Goethe


Whitesnake
23. 03. 2017
Dát tip

Debraket... přestaň mi posílat avíza!!! Díky


Alenakar
23. 03. 2017
Dát tip

Debraket,

nejsem sice psycholožka,ale mám pocit,že jsi trochu ujela. Když budeš takhle útočit na mě,já se zasměju,ale málokdo je na takové útoky zvědavý. Mně třeba baví,jak jsi nervní a impulzivní,mně baví,že jsi živel,ale tobě se může stát,že jediným tvým čtenářem pak budu jenom já,a to bys asi nechtěla. Věř tomu,že není lehké psát pro jednoho jediného čtenáře. A taky mně mrzí,že útočíš na lidi,které mám ráda.


Debraket
22. 03. 2017
Dát tip

Kozu reprezentuješ ty a tvůj únavný život, vůz je tvoje tělo, které sebou neustále musíš tahat. Evidentně tě rodiče málo mlátili, takže ti doporučuju projít si znovu základku, nejlíp nějakou pomocnou, kde tě budou pořádně šikanovat, aby ses naučil mířit urážkami víc precizně. 


Debraket
22. 03. 2017
Dát tip

moment korektore, anální posun je regrese, takže bys měl říct buď "vrať se zpátky do análu / anální fáze", a nebo "posuň se genitálně", což je výzva, protože jsem si myslel, že konstruktivně sexuální jsem dost, ale evidentně bych měl ještě přitvrdit. jinak vše nasvědčuje tomu, že jste v anální fázi vy, vy "labužníci".

qíčala, přestaň mi přát krásný den, je to odporné - uvědom si, že vidím až na dno tvé černé duše, a sarkasmem a lžemi ublížíš jen sám sobě.


Oldjerry
21. 03. 2017
Dát tip

Posuň se análně, debraket


Debraket
21. 03. 2017
Dát tip

Tak jste prostě hloupější čtenáři - ale já psát nepřestanu. To, že jste nepořádně vzdělaný hovada a štvete mě k činu je jen dobře - je to vina nás, pisálků, že se o vás pořádně nestaráme - nevzdám se vás, vy tupý zlatíčka. 

Jestli pořád nechápete, proč jde náš stát do hajzlu tím, že se tu dějí věci bez vašeho přičinění... Jestli pořád nechápete příčinu vaší bezmoci a nutkání neustálého úniku od zodpovědnosti za svět... Jestli pořád nechápete, proč se tolik píše a nic se neděje... Jestli pořád nechápete, že Babiš je cínový vojáček a jeho žena je primabalerína a tahle báseň je ničivý horror...

Prej "krásný den nad jakoukoli poezií". Tady se začnou pořádně obracet žaludky a střeva, to ti garantuju.


Debraket
21. 03. 2017
Dát tip

Já miluji poezii o životě a jeho mezních situacích, ale tohle je prostě lež, zamrznutí, zapření. Posuň se? Kam? Do jiného státu? A pak si vyčítat, z čeho všeho nemusely být trosky? Nikdy.

Vy se posuňte, smrt vaše problémy nevyřeší. Já nejdu nikam.


Oldjerry
21. 03. 2017
Dát tip

Debraket - dobrý... pokud je to myšleno jako vtip... pokud  to myslíš vážně tak se někam posuň a nás nech žít naše  hloupé, mrzké životy (:-D

Ta troška sentimentu ještě z nikoho neudělala  něco opovrženíhodného.  Možná, že bys s tím uspěla mezi profíky (on se i tady někdo najde, kdo se ukývá až do spánku)... nelze opominout, že je tu většina lidí, kteří nemají vyšší ambice a chodí sem relaxovat. Podle toho naše poezie vypadá - je hlavně o životě a jeho mezních situacích...

 


Debraket
21. 03. 2017
Dát tip

ať z cínu či krve, básnička se mi líbí, líbí se mi počet tipů, ale nelíbí se mi přání krásného dne od básníka, a nelíbí se mi kladné ohlasy dojetí. sem už naděje nepatří, ani šťastný konec, takoví vojáčci a jejich primabaleríny vymřeli už za komunismu, ale pár se jich tu ještě, jak tak koukám, drží zuby nehty...


Alenakar
20. 03. 2017
Dát tip

Debraket,

kdysi dávno jsem od vojáčků slýchávala,že se takové případy dějí i těm,kteří nejsou cínoví.


Debraket
19. 03. 2017
Dát tip

Vrátil se, ale ve skutečnosti se smířila s tím, že se už nevrátí, a tak si našla nového, takže když se vrátil, svoji lásku k jinému mu zatajila, protože jí to bylo trapné. Smajlík " :) ... :/ " je na místě


Debraket
17. 03. 2017
Dát tip

Pokud někomu tato báseň přijde krásná, měli byste se velmi vážně zamyslet nad sebou a svými vztahy a udělat si v životě jasno. Báseň se mi formálně líbí, ale je silně depresivní - je to báseň o posledních článcích evoluce, a když slyším, jak vám sám básník přeje krásný den, chce se mi zvracet.

V moři je spousta ryb, vojáček neumí řídit svůj výběr, je slabý a zoufalý. Když se primabalerína dostane do přechodné dospělosti, bude chtít obměnit zahrnutého vojáčka za silného namyšleného muže, o kterého se může sexuálně postarat tím, že ho bude držet při zemi, což ji začne naplňovat.

Pokud si ale přecejen budou věrní, skončí v syndromu zahrnutého muže a zahrnující ženy, což jim dojde až v krizi středního věku kvůli slábnutí fyzické sexuality a sílící touze po smyslu, což pravděpodobně vyřeší rezignací na onen smysl, televizí, alkoholismem a dalšími způsoby úniků před realitou, protože zároveň pocítí, že své děti vychovali po vzoru feminismu, protože je jejich otec-vojáček závislý "v pozoru stojící" na slovo ženy-primabaleríny

- jejich dcera bude toužit po muži, který ji bude mlátit v posteli, protože ho bude provokovat, a pokud to přežene, bude obviněn z domácího násilí, načež se dcera díky pocitu viny dostane do cyklických depresí - stane se tím, koho vojáček doopravdy chtěl - úzkostlivou křehkou ženu, která namlouvá slabým mužům, že jsou silní, načež je zneužívá, aby si uměle zvýšila hodnotu zanedbané ženskosti - nikdy nebude matkou.

- jejich syn bude toužit buď po extrémní ženě, která ho bude zneužívat, načež z něj vysaje veškerou sílu a opustí ho - má tedy možnost být buď homosexuál, nebo A. Babiš s tak obrovskými zásobami, které žádná ku*va vysát nedokáže. Stane se tím, koho primabalerína opravdu chtěla - silným namyšleným mužem - nikdy nebude otcem.

Cítím, že bychom už měli přestat dělat, že nás fascinuje mystika 200 let starého tématu feminismu (Erben, Mácha...), který už je dávno objasněný a vyřešený, a posunout se dál.


Muamarek
06. 03. 2017
Dát tip

Aleno, díky moc :-))) A pěkný den :-)))


Alenakar
06. 03. 2017
Dát tip

Pěkný pohádkový andersenoský sonet. Tip. Jaký kontrast k tomu mému tragikomickému sonetu (Světlo v tmách) !


Muamarek
06. 03. 2017
Dát tip

Ptáčku, Kočkodane, Vesuvanko - potěšili jste mě - díky moc :-)))

 

 Hezké dny :-)))


Kočkodan
03. 03. 2017
Dát tip
Snad mně nebudeš dělat scény, že se písmenkově hlásím až teď... ;-)

vesuvanka
02. 03. 2017
Dát tip

Krásně zveršovaná Andersenova pohádka :-))) TIP


důsledně držíš formu... :)


Muamarek
02. 03. 2017
Dát tip

Fialko, Čudlo, Richarde - mám velkou radost, že se líbí :-)))

 

 Krásný den Vám všem :-)))

 

 


Jo, za mě dobrý. Jak formou ,tak i obsahem. Tip*


fialka...
01. 03. 2017
Dát tip

Krásné :-)

T**********


Čudla
01. 03. 2017
Dát tip

Moc fajn. /*


Muamarek
01. 03. 2017
Dát tip

White - díky :-))) Indiánské jméno už prošlo proměnou :-)))

 

 Hezkej den a měj se :-)))


Whitesnake
01. 03. 2017
Dát tip

a co ta "Oan" v názvu, nějaké indiánské jméno??? :--))

 


Whitesnake
01. 03. 2017
Dát tip

srdce mi zaplesalo nad vynalézavým rýmem "voják/ó, jak", leč osobně bych zvážil tvrdošíjně užívabnou formu asketického ABCDABCD, někdy z toho vychází urputnosti ve snaze naplnit rytmické i rýmové schéma. Talent na tyhlety hrátky ovšem máš, o tom žádná...


Muamarek
01. 03. 2017
Dát tip

Diano, Goro, Oldjerry, Qíčalo - díky moc Vám všem :-)))

 

 A hezký den :-)))


Gora
01. 03. 2017
Dát tip

Milý sonet:-), obsahem i formou.


Diana
01. 03. 2017
Dát tip
Copak pan Andersen! :-)***

Oldjerry
01. 03. 2017
Dát tip

Užto, že je to formou znělky mne upoutalo a obraz lásky za hrob už není dnes tak zcela běžný *


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru