Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

pán panda má temnú minulosť aj prítomnosť

03. 03. 2017
3
4
375
Autor
pán panda

 

 

 

stará legenda hovorí, že
predtým, 
než s ňou začal chodiť
mal pán panda
namiesto pravého chodidla kopýtko
ktorým udupával zahodené cigarety
a iskry lietali doďaleka
predtým,
než s ňou začal chodiť
nespával celé noci a lietal tesne nad chodníkom
(šum temných krídel) nočnými
uličkami bratislavy
po trasách od
jednej nonstopky k druhej
dokázal vycítiť slabosti
pseudoliterátov aby im ich
vzápätí vmietol do tváre
bol hrubý k ženám
až by sa zdalo, 
že lúč lásky sa
nikdy nedotkne jeho srdca

a potom ju spoznal
a začal sa konečne aspoň
lepšie obliekať

 

 

 

 

 


4 názory

pán panda
05. 03. 2017
Dát tip

ono to jasne vypovedá o tom, že sú tie veci na jedno kopyto. skúsim na to myslieť pri písaní ďalšieho dielu tohto seriálu. hoci, to so si už asi hovorila aj predtým.


Zbora
05. 03. 2017
Dát tip

Tak to se mi asi přihodilo astrální cestování, protože si naprosto zřetelně pamatuju, že jsem ho slyšel v lednu v Punctu :)


no to je celkom zaujimave lebo tento text  je novy a nikdy nazivo nemohol zazniet. --- viem teraz si to pyta povedat ze sa opakujeme a ja zasa mozem povedat ze to je net ze je normalne ze sa clovek opakuje ked pise knihu ci robi vacsi projekt a mozno by potom mohol vzniknut dlhy flejm o vhodnosti ci nevhodnosti davania vsetkeho na net -- samozrejme zakoncene  movsarovym uvahovylevom:-)) --- co sa tyka facebooku tak na tvare /ravte/ pisali ze som na rozdiel od cechov dobry na facebooku a tuto stranku uz mame aspon mesiac:-)) ---: https://www.facebook.com/manzelskapoezia/

a tu si mozes vypocut nase krasne hlasy: https://www.mixcloud.com/radiofm/nedelna-chvilka-poezie_fm-vlado-simek-a-ivona-pekarkova-simkova-1222017/

----------------------------

 


Zbora
04. 03. 2017
Dát tip

Ve vašem dialogu a naživo text vyzněl daleko výrazněji než takto samostatně. Vy dva máte prostě potenciál těžit z nových médií a možná oslovovat i širší publikum než je miniaturní Československý svět tradiční poezie. Nevím, jestli jste už zkoušeli Facebook nebo něco podobného. Asi by to chtělo širší záběr. Pro mě osobně je tento text takto zveřejněný neskonalá nuda. Přitom v kontextu vaší "performnace" se mi docela líbil a byl prodejný myslím daleko lépe.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru