Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vážná

28. 08. 2017
3
4
370

Seděla jsem v koruněh stromů a foukal vítr, tak ostrý a bodavý. Moji duši prostoupily ostny. Seděla jsem a foukala bubliny z bublifuku. Létaly kamsi k nebi, skrz oblaka, za kterými bylo vidět paprsky slunce a taky těch všech, co tu už nejsou. Jak mi chybíte.
Znovu vítr a seno po louce. Jen si tak létá, je tu a vlastně už bez života. Létá. Skromné paprsky slunce podpírají moji padající bradu a paty klouzající z větve. Listí padá do sena. Strom se chvěje pod nápory víry a emocí, pod nápory přírody a existencionalismu. Jsme tu jen jednou, křičí hnědé listy skotačící mezi senem.  To slunce. Pořád září, a přitom tak podzimně a málo. Nejspíš se loučí. Chtělo by říct, taky tu nebudu navěky, ale tomu stejně nikdo nevěří.

Vím o tobě, nemysli si, že jsem zapomněla. Vnímám tě vždy, když pohlédnu k nebi, a to se rozevře, jak studánka tisíce světů. Dáváš o sobě vědět dost ponurým způsobem, příteli. Ale mně to vlastně nevadí, hlavně, že jsi tu. Že jsi tu, kdykoliv vidím suché seno, cítím vítr ve své duši a slunce nedokáže svítit naplno. Větve se propadají, ale ty je zadržíš, do té doby, než bude i můj čas. 


4 názory

Lakrov
14. 09. 2017
Dát tip

Dosti intimní sdělení. Vyznání. Vyznání víry?

Tadye je překlep (příklep) ...v koruněh...  


Andelka2
29. 08. 2017
Dát tip

KRÁSNÝ PODZIM, BABÍ LÉTO.


agáta5
29. 08. 2017
Dát tip

hlavně vstup do miniatury.. seděla jsem v korunách stromů - ve všech? nebylo by lepší v koruně stromu? u miniatur je strašně důležitý, aby byl autor přesný a opravdu si to představoval a podle toho psal... jinak je to snůška kravin ... strašně moc se smály a košíky plné hub. to je věta, která nedává smysl třeba vůbec, je nedopsaná


Gora
29. 08. 2017
Dát tip

První a poslední odstavec se mi líbí. V prostředním několik nedostatků, třeba : aby je shodil z větve, jako mě.  Strašně moc se smály

Oni ti houbaři byli na větvích? A taky smáli s I...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru