Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

VELIKÝ

18. 04. 2002
0
0
763
Autor
Šemík

*1*

Do našeho města měl přijet Veliký, všichni se na jeho návštěvu již dlouho připravovali. Přináší to jen výhody. Vydláždí se i ten kousek blátivého chodníku. Půjde tudy Veliký k pomníku Zakladatele. Léta nesvítící lampy začaly svítit.

 

Děti ve škole se učí oslavnou píseň na uvítání Velikého. Každý student musí znát životopis Velikého. Že ani vy jej neznáte? Jaká hanba. Za mých mladých let to nebylo možné. A dnes si klidně může kdokoliv dovolit neznat. Kam ten svět spěje?

 

Veliký je pokračovatel učení Zakladatele. Nového a jedině správného učení. Nebude to trvat dlouho a díky tomuto učení dosáhneme Rovnoprávné společnosti.

 

Rovnoprávná společnost musí být naším cílem. Cesta bude složitá. Je spousta těch co nevěří. Musí být přesvědčeni a asimilováni. Věřím, že se to podaří jen nesejít z nastoupené cesty. Veliký měl řadu odpůrců ale již je dokázal přesvědčit. Rovnoprávná společnost čeká na každého, není třeba se bát.

 

 

*2*

Již nadešel čas návštěvy Velikého. Náměstí se zaplnilo a očekávalo jeho příchod. Když se objevil na pódiu, nejeden divák zatlačil slzu dojetí. Dav byl okouzlen jeho přítomností a nadšeně tleskal.

Veliký přistoupil k mikrofonu a začal se svým projevem:

 

“Jsem rád, že jste se všichni sešli a dovolte abych vás seznámil se svým programem. Jsem pro rovnost a porozumění mezi lidmi. Každý kdo by to jen náznakem porušoval musí být tvrdě potrestán. Není možné, aby si někdo mohl dovolit být zvýhodňován před druhým jenom pro své postavení. Musí být ustaven institut ochrany rovnosti. Zde se každý bude moci dovolat svých práv. Lidé musí vést trvalý zápas o udržení rovnosti. Je to věc cti každého občana. Přimlouvám se, aby byly přijaty patřičné zákony. A Za jejich porušování aby soudy udělovaly ty nejpřísnější tresty. Ve vězení skončí každý nepřítel Rovnoprávnosti. Jistě nebude to jednoduché a bude to trvat dlouho, ale my nesejdeme z nastoupené cesty.”

 

Veliký domluvil a Dav začal  volat:

“Ať žije Veliký.”

“Veliký presidentem.”

“Veliký na Hrad.”


Sibyla
20. 04. 2002
Dát tip
divný

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru