Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tma v me dusi

18. 04. 2002
0
0
737
Autor
Skalis

Tohle nema byt zadne zamerne napsane dilo. Proste jsem jen musel vyjadrit momentalni stav sve mysli. Ale kritiky klidne piste :-)

Cítím tmu. Tmu ještě ponurejší než dřív, zamlklou tmu plnou stínů. Na první pohled je zajímavá a vzrušující. Láká nás, kteří jsme oslepení svými jasnými životy. Šeptá nám do uší to, co chceme slyšet, ale nikdo nám to neříká. Tlačí se nám pod unavená víčka a pohlcuje naše tukem obalené mozky, které v ní plavou jako opilé náhlou svobodou a prostorem. Ten prostor je nekonečný a má mnoho rozměrů. Zdá se nám nádherný, opojný a tvarovatelný. Ve skutečnosti však on tvaruje nás. Deformuje nás svými deformacemi, aniž bychom si toho všimli. A v celém tom nekončícím ničem jsme sami. Tma jen milosrdně naši samotu skrývá před námi samými. Ta tma je moje duše. Je to černá linka na bílé ploše v barevném prostoru a nekonečném čase.
Chaloupka
15. 05. 2003
Dát tip
Mám na tmu recept, ale ten dneska není moc v módě. Je to víra v Ježíše. Žádná moderní splácanina, ale staromódní a náročný věření v jednoho hodně starýho Boha.

Skalis
15. 05. 2003
Dát tip
Nemyslim si, ze viru je nutne takovymto zpusobem definovat. Ja jsem clovek, ktery je spolecnosti zaskatulkovany jako neverici, presto si vsak myslin, ze cosi jako viru v sobe mam. Neco jako vira ve "vnitrniho Boha" v sobe samem, potazmo pak v kazdem cloveku. A co se tyce klasickych nabozenstvi, tak myslim, ze je jedno jestli to neco je Buh, Jahve, Allah nebo Budha... presto dik za nazor

Imagine
20. 04. 2002
Dát tip
Zajimavy pohled. Ale jde o to, jakou tmu popisujes.... Pekne

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru