Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Po stopách knížete Sáma 2

16. 08. 2019
0
0
284
Autor
assage

Mapa s rozmístěním pětí Kubratova synů na bulharském území rodu "Dulo".
Sámovo otec byl Albury, Akdžan je matkou.
Kubrat starším Sámovo bratrem a následník trůnu (carského rodu).

Kubratovo synové
KOTRAK, BAT BAJAN, ASPARUCH, KUBER, ALCEK.
Bulharský carský rod Dulo se datuje minimálně z konce prvního tisíciletí před naším letopočtem do dnes

Mapa s rozmístěním pětí Kubratova synů na bulharském území rodu "Dulo". Sámovo otec byl Albury, Akdžan je matkou. Kubrat starším Sámovo bratrem a následník trůnu (carského rodu). Kubratovo synové KOTRAK, BAT BAJAN, ASPARUCH, KUBER, ALCEK. Bulharský carský rod Dulo se datuje minimálně z konce prvního tisíciletí před naším letopočtem do dneshttps://www.facebook.com/dejinyjinak/photos/pcb.2360302744005557/2360299064005925/?type=3&theater

 

Název státu DULOBA má velmi jednoduché vysvětlení - znamená jednoduše DULOVA (z rodu Dulova) a znovu potvrzuje to, že „Slované“ jsou Bulhaři. Název „slovanského“ kmene DULEVI se neliší: jednoduše to znamená DULEVI (Dulovi potomci) a ukazuje, jak daleko od pravdy byli Turkologové, doufali, že bulhary dostali do jejich bažiny.
Kde byl bulharský stát Duloba?
Informace o takovém bulharském státě jsou v západních análech a zmínka o tomto bulharském státě jako je Duloba, je uvedena ve Volžsko-bulharské kronice ze 13. století. Jak zde uvidíme, má autentický původ.
Proslulý vládce země na Západě od Volž-bulharska byl podle západních análů nazýván „Samo“ a ve Volžsko-bulharském rukopisu byl známý jako „Šam bat“ a byl označován za bratra Chána Kubrata.
V ruských rukopisech Nestora z 19. století je „Dulevi“ jméno slovanského kmene.
Zprávy ze západních análů o Sámovi také tvrdí, že vytvořil první stát ve kterém je většina Slovanů. Nicméně, tyto anály neuvádějí jméno Sámovo státu, ale pouze zaznamenávají “Sámovo stát”. Předpokládáme, že jméno “Duloba” je tvořeno dynastickým jménem Sámovým, tj z rodu Dulo a slovanské slovo „lob“, v bulharštině „čelo“. To znamená, že můžeme předpokládat formu „v čele s rodem Dulo“, nebo prostě Dulo-vá země.
Podívejme se na podobný příklad stavby slov. Později od starého bulharského “Burdžan” tj.malá Skytia a spojením se slavným bulharským rodem „Dulo“, vznikla Dobrudža, to je severní Bulharsko, Dunajská nížina.

Vraťme se k Sámovi. Jeho stát byl vytvořen v Karintii (teď porovnejme s ruskou legendou o Kij-ovo bratru jménem Choriv?) A Štýrsko-Rakousko (v porovnání s ruskou legendou pro Kijovo bratru jménem„Šček“).
Podle latinské kroniky „Spis o obrácení Bavorů a Karantánců“ z roku 871, porazil pouze Avary a vytvořil svůj vlastní stát, který podle Assemaniho (?V??? stol), Který citoval kroniku ve svém díle „Kalendáře círk.universa“, existoval celých 35 let.(str.129, Assemaniho's English Edition). Na západě měl také několik bitev s králem Dagoberem, „který bojoval proti Sámovi ze třech stran“, píše se v kronice od 871 roku (str. 126, podle Asemaniho).
Rozloha Karintie je 9536 km² (5.místo mezi rakouskými zeměmi). Na severu Karintie hraničí se Salzburkem a Štýrskem, na východě se Štýrskem a Slovinskem, na jihu se Slovinskem a Itálií, na západě s Tyrolskem.
Asemani poznamenává, že v odstavci 1 své práce „Svaté Německo“ (str. 103 104) obdivoval natolik Sáma, že byl přesvědčen, že nemůže nebýt frankem. Dokonce prý: „narodil se zřejmě ve vesnici Senogag, která se nachází v Belgii, poblíž Bruselu“ (Asemani, s. 129).

J. S. Asemani odvážně napsal na str. 102 svého „Svatého Německa“: „Slované nebyli ovládáni jedním člověkem, ale ve starověku žili v naprosté svobodě. Ale poté, přitisknutí Avary, přijali za krále Sáma, který prý byl frankem, přišel za nimi obchodovat. V roce 622 vypukla válka mezi Slovany a Avary, jejichž příčinou byla nesnášenlivost k nadvládě Avarů. Protože v této bitvě byla statečnost Sáma obzvláště nápadná, Slované ho zvolili králem. Sámo vládl po dobu 35 let (přesněji 36 let) vládl této zemi aktivně a šťastně s četnými porážkami Avarů a Franků. “ (str.129 Asemani).
Od osmnáctého století se tak s pomocí Henryho Hanziciho stal Sámo frankem . A to je vlastně zakladatel Kyjeva, známý ve spisech Konstantina Bagryanorodniho jako „Sambatos“ a v „Jagfar Tarikh“ jako „Šambat“.

Státník dynastie Dullo, který vládl své zemi 35 let ve Karintii, Štýrsku a na Moravě v r.622, zůstal v evropské historické vědě jako obchodník. V kronice „Spis o obrácení Bavorů a Karantánců“z roku 871 se uvádí, že „byl původem Slovanem“ (str. 126, Asemani). Jaké informace o Samu (v textu „Šambat“) poskytuje Baraj Tarikh? V roce 620 podle Baraj Tarikha poslal Organ mladšího bratra Kubrata, Šambata, aby vytvořil hraniční přechod na řece Dněpru. Pevnost, na jejímž základě vyrostlo pozdější město Kyjev a které neslo jméno „Sambatos“, uvádí pojednání z desátého století.

Baraj Tarikh zmiňuje, že Shambat obdržel „velké oddělení Bulharů, Ancianů a Saklanů“ (str.22, ve vydání 2005 Jagfar Tarih,vyd.Kama) měl k dispozici nejen Bulhary, ale i antijce (proto-Ukrajince) a Slovany. Podle kroniky vytvořil pevnost, ale nesplnil vůli svého strýce. Shambat pokračoval na západ do Panonie, porazil Avary a vytvořil svůj vlastní stav Duloba. Z kroniky Nikifora z devátého století je zřejmé, že v roce 619 „vládce Hunů“, tzn.Organ navštěvuje Constantinopol, stává se přítelem Herakleios . To znamená, že bulharský dynastický klan Dullo opoušti spojenecký svaz s Avary založený v roce 568 v Panonii.
Organ byl s celým rodem v Konstantinopoli a formálně přijaly křesťanství jako znamení přátelství. Kubrat zůstal v Konstantinopoli a - jak vidíme - Šambat v příštím roce 620 vytvořil stát v zadní části Avarů. Byzantium odpočívá a Herakleios vede válku na východě s Persií. V roce 626 Avaři provedl další útok na Byzanci. Zaútočili na Byzanci od r.568 desítky krát. V r.626 to byl jejich poslední útok, protože Sámo / Šam-bat je v týlu.
Je tedy zřejmé, že v roce 619 Organ nejen oficiálně navštívil Konstantinopol, ale stal se skutečným spojencem císaře Herakleiose. Proto, když v roce 629 Organ a Kubrat obnovili Velké Bulharsko a osvobodili ho od turkického útlaku zavedeného v roce 565, Heraclius a jeho dvorní historici poprvé přiznávají a píši o „starověkém Velkém Bulharsku“...


Bulharské státy zanechali hlubokou stopu v historickém procesu svou vysoce rozvinutou státní organizací a vnitřním rámcem pravidel s dobře organizovanou administrativní a vojenské strukturou. Bulharská myšlenka státnosti dokazuje mimořádnou životaschopnost. Kromě migrace a dokonce i po ztrátě nezávislosti jsou bulharské státy znovu obnovovány. V Evropě, Bulhaři vytvořili druhý státní systém po Římské říši, který byl zásadně odlišným od řecko-římského modelu, nebyl otroctvím.

 

Odkazy na mapy, kde jsou vidět původní názevy Sámovo (Sam bat - Kije) města Kijeva - Sambatos, později Baštu město, nakonec Kijev. Ruské Informace na Wikipedii o Kijevě jsou zavádějící a neúplně, také úmyslně překroucené jako velká část Bulharských dějin. Důkazy najdete pouze na Fejzbukovém Staronovém poznání kam vkládám všechná nová a překvapivá zjištění. Jako důkazy pak poslouží staré knihy, mapy, články a překlady z odborných přednášek kvalifikovaných učenců, v odkazech, kde se doberete až ke zdojům. Poukazuji i na veřejné uváděné lživé a zavádějící informace na Evropské Wikipedii.

Pak uvidíme rozložení státu Duloba , že zasahuje až do Čech a Velké Bulharsko, že je původním územím dnešního Ruska a Ukrajiny a středu Evropy.

https://www.facebook.com/dejinyjinak/photos/p.2360340340668464/2360340340668464/?type=3&theater

https://www.facebook.com/dejinyjinak/photos/p.2360335597335605/2360335597335605/?type=3&theater

https://www.facebook.com/dejinyjinak/photos/pcb.2360302744005557/2360299064005925/?type=3&theater

https://www.facebook.com/dejinyjinak


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru