Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zeky Skywalker

25. 12. 2019
0
2
647
Autor
Danny

Tento text vznikl v roce 2008 na Okounu, kde zapadl. Byl věnovaný mojí sestřenici Zeky. Tak jsem se rozhodl jej publikovat nyní na Písmáku jako dárek pro ni k Vánocům. Obsahuje různé interní okouní a ajťácké vtipy, ale snad bude čitelný i tady. I když je text parodií na Hvězné války, neobsahuje samozřejmě žádné spoilery k jejich epizodě, která nyní vyšla: vzhledem k době vzniku textu by to ani nešlo.

Princ Laidík seděl na velitelském můstku a klepal se. Ano, měl plány Systému Smrti, ale ty za chvíli přijdou vniveč, bez ohledu na to, kde takové Niveč je. Byly slyšet dunivé kroky... a už je tady! DarthSoft, pobočník císaře Darth Siviouse se objevil na scéně:
"Kde jsou ty plány? Kams je dal!"
"Já... já nevím!"
"POHOVKA-POZORKA!" vyhrkl DarthSoft. To byla temná strana Neftipnosti: zde není žádný únik, opravdu ne: princ Laidík se začal trápit trapností vtipu, dusit se a zajíkat. Přitom DarthSoft zkoumal jeho mysl. "On je nemá - omg! No nic, uvězněme ho."
V záchranném modulu lodi unikli dva roboti. Nikdo je nezastavil.

Cela byla chladná a nehostinná, ale princ Laidík se usmíval pod vousy, které neměl. Povedlo se mu zpwnovat DarthSofta: ti dva roboti unesli plán na Systém Smrti... ale co bude s ním, s princem? Temná budoucnost...

Dveře cely se rozletěly na kousky: "Jsem Zeky Skywalker a přišla jsem tě zachránit!" byl slyšet hlas mladé bojovnice ode dveří. "Jak jsi.." "Na otázky není čas!"

***

V základně Rebelů bylo plno radosti:
"Máme plány na Systém Smrti!" deklamovala Zeky Skywalker, "já a mí dva roboti vnikneme do Centra Impéria a ukončíme temnou vládu Darth Siviouse!"
Na cestu do divokého vesmíru vyrazilo několik letounů.

***

Chodby v Systému Smrti byly plné pastí, ovšem relativně jednoduchých... ale nyní se dostáváme k zamčeným dveřím.
"ZADEJTE HESLO"
Zeky zkusila několik náhodných permutací.
"PRAVE JSTE BYLI ZPWNOVANI ABSENCI DIAKRITIKY"
"No jo..." povzdechla si "...žádám heslo"
"VYZADALI JSTE SI HESLO. TO ZNI: nbusr123"
Kód naťukala do dveří, které se ihned otevřely. Ovšem... k dalším dveřím, u nichž byla obrazovka, pod níž se nacházela klávesnice s monitorem. Na zapnutí tlačítka reagovala divnými nápisy

/dev/hda1 has reached maximum mount count: check forced
Resource temporarily unavailable.
Segmentation fault.

"Kurňa, to je Linux!" procedila Zeky Skywalker mezi zuby.

"R2D2," prohlásila nad systémem, "máš všechny potřebné drivery?"
Robot zapípal. Po hodině kompilace a instalace jaderného modulu se dveře otevřely do velkého sálu, kde stál mezi spoustou obrazovek DarthSoft. Zeky Skywalker tasila světelný meč.

"Jsem tvůj bratranec, Zeky. Prohledej své pocity a zjistíš, že to je pravda."

Zeky chvíli přemýšlela... "Danakine!"

Postava v přítmí sňala svoji masku: a byl to skutečně Danakin Skywalker, rytíř řádu Jidi:
"Společně, bratranec a sestřenice, budeme vládnout Galaxii."
"A co Darth Sivious?"
"Vždyť ten vůbec neexistuje... to jméno jsem si vymyslel, protože mi připomínalo jednu postavu z Malého čtenáře."
"A rebelské hnutí?"
"Hnutí je potřeba, aby udržovalo jisté napětí za hranicemi Impéria: to jedno procento bytostí, které odmítnou program, by jako anomálie mohli způsobit zhroucení... nejlepší je nechat je být."

Toho dne byly ohňostroje na Coruscantu obzvláště vypečené.


2 názory

Prej: "To je Linux." :D :D :DHele Hvězdné války mám ráda. Obzvlášť původní trilogii. Jde o stěžejní filmové dílo mého dětství. Ale tuhle parodii jsem si užila i tak. Samozřejmě, že to chce hodně představivosti a alespoň trochu vědět o PC a tak. Ale jo, čtení jsem si užila a vypnula mozek, což je v téhle době fajn :D


lastgasp
26. 12. 2019
Dát tip

Nedivím se, že zapadl.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru