Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

On a ona

04. 01. 2020
0
3
284
Autor
Moan

Ležela tu před ním. Naprosto nehnutě a klidně. Odráželo se z ní světlo, které mu svítilo do očí, ale to mu nevadilo…ba naopak, užíval si to. Díval se přímo na ni a přemýšlel. Viděl v ní veškerou pravdu, na kterou nemohl v poslední době přijít. Jakoby mu ukazovala směr a nabízela řešení. Řešení tak prosté, až se sám sobě divil, že na něj nepřišel už dřív. Seděl tam takhle už dobrou chvíli, ale čas jakoby na chvíli zpomalil a nechal ho si tuto chvíli pořádně rozmyslet a zapamatovat. Svět se přestal točit a teď tu byli jen ona a on. V jedné místnosti, v jednom světě, v jednu rozhodující chvíli. Ona stále jen ležela na prázdném stole a opětovala každou jeho myšlenku, souhlasila s ním ve všem, a to ani nemusela promluvit. Nakonec se odhodlal, zvedl ruku a dotknul se jí. Bylo rozhodnuto. Čas se opět rozběhl na plné obrátky a celé se to stalo až příliš rychle. Bylo to jedno velké rozhodnutí pro malého člověka a jedna mikroskopická chvíle vůči životu. Vzal si ji k sobě, otevřel pusu a opatrně si ji tam vložil. Poslední, co mu v tu chvíli prolétlo hlavou byla kulka z pistole K-12.


3 názory

Lakrov
12. 05. 2020
Dát tip

Překvapivá změna tušného námětu přichází s dočítáním poslední věty. Snad to tak bylo myšleno, jako krátké nenáročné překvapení, které nijak zvlášť nenadchne, ale ani neurazí.


K3
12. 01. 2020
Dát tip

Po přečtení mě to nijak neoslovilo. Bohužel.


Gora
04. 01. 2020
Dát tip

Tady bych změnila kategorii na miniaturu prozaickou a rozčlenila textík do dvou, tří odstavečků, takhle je pro čtenáře nepříliš průchodný.

Používáš celkem dost osobních zájmen, viz v první větě a:

Odráželo se z světlo, které mu svítilo do očí, ale to mu nevadilo…ba naopak, užíval si to. Díval se přímo na ni a přemýšlel. Viděl v veškerou pravdu,

některá by se dala vynechat, je zřejmé,  že "on"pozoroval cosi rodu ženského...

Celkem dobrá stylistika, ale námětově slabší ... jsem zvědavá na ev. další prózu. Není moc dobré pro autora vložit několik děl denně, ideální nejvýš jedno, aby zbůhdarma neprolétlo bez povšimnutí :-)

 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru