Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Začátek konce

02. 02. 2020
1
3
320
Autor
Pokazdejina

 

Láska. Zakázaná, o to víc vzácná. Vášeň, utajená, o to intenzivnější. A teď to najednou má všechno skončit. Jako mávnutím proutku, ne kvůli mě, ne kvůli tobě, prostě rozhodnutím někoho jiného.

V každé z našich posledních chvil je koktejl pocitů. Obrovská radost z toho, že tě na chvíli můžu držet v náručí, velký zoufalství z toho, co se stalo, bezmoc, že s tím nemůžu nic dělat, vztek na všechny, kdo to způsobili, zlomený srdce, že o tebe přicházím, intenzivní pocit blízkosti a lásky, vášeň, kterou nedokážu ovládat... Nikdy by mě nenapadlo, že můžu v jednu chvíli brečet, a zároveň být tak šťastná, že ten důvod toho proč brečím, můžu držet v tu chvíli blízko u sebe. 

Střih. Během pár vteřin jsme oba zpátky v realitě a musíme se tvářit, že nás nic takového nebolí. Smát se, soustředit se, a při zmínce o tom druhém nedat najevo ani náznak citu. Lež, kterou tě chráníme. Cynismus, který bolí jen nás. Kus krásného světa, co jsme spolu měli, se blíží ke konci. 

Odpočítávám dny, hodiny a minuty, které nám ještě zbývají. Namlouvám si, že to neskončí. Zdají se mi o tobě sny, krásné a mlhavé... 


3 názory

clovrdik
02. 02. 2020
Dát tip

A tak to je ... a kdo to nezažil, ať hodí kamenem ...


Pokazdejina
02. 02. 2020
Dát tip

Gora - děkuji za milou reakci. Rady beru, zapracuju na tom. Někdy je potřeba ty výbuchy emocí krotit, aby dílko netrpělo. 


Gora
02. 02. 2020
Dát tip

Moc nerozumím zdůvodnění - láska /vztah/ musí skončit z rozhodnutí někoho jiného, když byla tajná:-)

Stylisticky ta mini není špatná, často používaná slova /láska, zlomené srdce, vášeň atd./ nazývaná klišé ji "shazují", ta by se jistě dala přiblížit jinými výrazy, ale je to pracnější... např. co si představit pod slovem krásný, chtělo by přesněji vystihnout, jakou konkrétní "krásu" máš na mysli.

Do začátku ti posílám tip a jsem zvědavá na další tvorbu... lidí, kteří se zde věnují miniaturám prozaickým je zde dost, dá se počíst, jak k nim přistupují, jak je píší oni :-)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru