Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

tak to ti fakt neumím vysvětlit

06. 02. 2020
8
19
1098

Tma je tu přece od toho

aby se nohy zaplétaly

jedna do druhé..

 

když nejde napočítat do tří.


19 názorů

blacksabbath
03. 10. 2020
Dát tip Promenlivynick

dočítám tě postupně....:-)))


Helena
13. 03. 2020
Dát tip Promenlivynick

řádky jsou přiměřeně romantické a v komentářích nervozita, proto za celkový dojem vděčím Musašimu :-)

jedna do druhé, do tří, počítejme 

taky se to učím :)


Musaši
08. 02. 2020
Dát tip Gora, Promenlivynick, Helena

Tip a čínské přísloví : lepší než nadávat na tmu je zapálit aspoň jednu malou svíčku.


trojort
07. 02. 2020
Dát tip Promenlivynick

...už nepotřebuji ani tmu...


cvrcka
06. 02. 2020
Dát tip

Promenlivynick, ano, dobry postreh k tomu. Dík, ze si ze mě nic nedelas ;) 


Promenlivynick
06. 02. 2020
Dát tip lawenderr, gabi tá istá, Katariina

tedy přátelé, tolik kritik a mezikritik.. a tolik času na vteřinový pocit ve vteřině vložený. ......... není to přece o tom vyšperkovat věc aby se leskla ze všech stran. Je to o tom vidět poeticky i to nepoetické, ale tak lidské.

Z mého pohledu je to o tom, že poezie je všude. Pro toho , kdo ji všude vidí. Vytáhnout ji z toho vidění, je věc druhá. Psát o tom kritiku pak třetí..

Tak hezký den .


Lerak12
06. 02. 2020
Dát tip

Na Tebe nemám! Seš fakt skvělá a máš ve všem samozřejmě pravdu.

Tak ať se Ti stále daří.


cvrcka
06. 02. 2020
Dát tip dazdozienka

Fajn. A ja nechtěla být hrubá. A nemám za to, ze moje dila jsou buhvijak kvalitní a nemyslím si, ze to s vyjádřením se k dílu jinému souvisí. 

To , ze neumím psát neznamená, ze neumím číst a že nemůžu říct, ze se mi nějaký tex t zamlouva nebo nezamlouva a proč. 

Promenlivynick neznám a nemám žádný důvod vůči němu vystupovat jakkoli natoz arogantně. Možná má spoustu textů, které jsou mnohem lepší než ty mé.  Nemám s tím problém.

Tento text me neoslovil, protože v nem nenacházím žádný pozoruhodný obsah a poslední vers mi přijde napsaný pouze na efekt. (Tohle by asi mohla být korektní varianta mého původního komentáře, ale fakt by mě potěšilo , kdybyste některý z vás napsali, co se vám na tomto textu líbí - protože to by byla smysluplna diskuze. )

Ale proč ne, můžu si tu s Tebou tribit své vystupování. Abych jindy opět nezranila někoho, kdo náhodou půjde kolem. Ou jee!  Hurá do toho.

Já jsem ráda, ze "riskujete stret" ale preferují bavit se o polozenem textu, než o domnenkach útoku.


Lerak12
06. 02. 2020
Dát tip

Když vidím někoho, jak arogantně argumentuje, Cvrčko, tak se ani nesnažím s takovým člověkem polemizovat. Ty bys byla vždy ta, která má pravdu a já jen byl neznalej debil. (Proto jsem nedával avízo)

Ctil jsem Tvůj názor na dílo a vyjádřil mé amaterské (tedy promiň) mínění. Nemyslím že pravda je tu od toho, abych s ní někoho mlátil po hlavě. Své názory nikomu nevnucuji.  Snažím se projevit názor s úctou k autorovi slušným způsobem. Myslím, že si to minimum zaslouží. Ty si to zřejmě s Tvojí nezpochybnitelnou tvůrčí kvalitou můžeš dovolit jinak.

Chtěl bych jen poděkovat Entropii, že si též povšimla díla, které může být  jinými čtenáři "vnímané" i jinak. Že riskovala střet a vyjádřila se. Děkuji.

 

 


lawenderr
06. 02. 2020
Dát tip

mi to taky přijde blablabla ... :) ale zatím jen tak nejsitě kroužím, jestli si v hlavě nevykroužím, na co si tu budeme hrát ... a hrála bych si, možná že umím moc do tří ... už :) ale ráda jsem četla


Entropia
06. 02. 2020
Dát tip cvrcka, Lerak12

OK, přijde mi jen škoda, když kritika vyzní arogantně od lidí, kteří sami píšou dobře. To je vše. Od věčně trollujících multinicků mi nevadí vůbec nic, jelikož si o sobě dělají tu nejvýmluvnější vizitku jen a jen sami. Můj názor na dílo není důležitý, i když se mi víc líbí jiná autorova díla. 


cvrcka
06. 02. 2020
Dát tip dazdozienka

Ano, avi neprislo od Leraka. 

Děkuji za upozornění na arogantní vyznění komentáře. To nebylo mým záměrem. 

Dovol mi vyjadrit ještě jednou mineni, ze autor vložil text za účelem získat k němu zpětnou vazbu a nikoli aby docílil toho, ze bude někdo obhajovat jeho právo na existenci. Nechť me  vyvede z omylu,  pokud bude chtít.

Tvůj názor na text je tu postradan. 


Entropia
06. 02. 2020
Dát tip

Já jsem avízo poslala. Jestli nedošlo, obrať se na admina, není to jediná závada zde. Máš svobodu projevu, stejně jako já. Takže se můžeš vyjádřit i arogantně, nikdo ti tvůj názor neupírá. Já zas mám v rámci své svobody projevu právo říct, že se dá obsah kritiky sdělit i konstruktivněji, a to mi stejně jako tobě nikdo nemůže upírat. Posílám avízo.


cvrcka
06. 02. 2020
Dát tip dazdozienka

Ale  Entropia, nikomu neupiram pravo na existenci. Bla bla bla bylo prvni, co me u textiku napadlo a nikdo nemá právo mi tento názor upřít. Někdy je to prostě takhle jednoduchý. 

Bude fajn,kdyz napíšeš o čem myslíš že dilo je podle Tebe, nebo co si o nem myslis ;)


cvrcka
06. 02. 2020
Dát tip

- pokud reakce na koment, je fajn dostat avi.

Já se nestavim nikam nad názor. Píšu jen co u mě.  Úplně v klidu někdo může napsat, ze je to to nej, co dnes četl a proč. S tím jsem v pohodě. 

Mimochodem, když napíšeš, ze tam poetika a kreativita "jiste" jsou,  vyznívá to tak, ze je tam víc tusis, než vidis. Jsou tam podle Tebe, nebo ne, Lerak12?


Entropia
06. 02. 2020
Dát tip

Cvrčka: bla bla bla - proč ten tón? Který říká: "nemáš právo na existenci". Četla jsi jiná autorova díla? Je opravdu nutné vyjádřit své zhnusení nad běláskem, že je bělásek, a ne babočka admirál? Nemá i ten bělásek právo na existenci, byť třeba bez tipů? Souhlas s Lerakem 12.


Lerak12
06. 02. 2020
Dát tip Entropia

Bla bla bla? Ctím každého názor - tedy. Můj je spíše kladným. Tohle není báseň ale Miniatura, hříčka! To bychom zdejší museli odsoudit všechny obdobné. Kousek poetiky a kreativity tam jistě je.

Asi je to na momentální čtenářovo náladě a vkusu. Já jsem zrovna ve formě...


cvrcka
06. 02. 2020
Dát tip dazdozienka

Bla bla bla. Mini rozsahem, mini obsahem. (U mě zbytečné, bez poezie, bez presahu, s rádoby odkazem v posledním versi.. )


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru