Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Rozhovor

04. 05. 2002
4
0
1770
Autor
Seregil

Je kratší než moje obvyklé. Zkuste to ... /přečíst/

 

Namazal si chléb sladkým máslem, které vytíral ze džberu. Ten druhý sledoval hemžení lidí na Zemi. Padala na něho beznaděj. Viděl, jak užívají drog. Opíjí se levným vínem a vodkou. Slyšel, jak někteří zoufalci volají: „Pane, dal jsi nám plody a příkaz užívat jich – tedy užíváme a děkujeme.“ On však viděl ty ztracené existence, které zapomenuty svými blízkými a přáteli umírají pod mosty, na ulicích.

„Lidi, metadon!“ křičí na ulici potácející se postava – předávkoval se heroinem a stále nemá dost, chce skončit, ale nemůže. „Lidi, dejte mi Lithium, jsem rozdvojenej!“ pořvává po lidech muž v noční košili. Krvácí z ran na rukou. Pořezal se žiletkou. Všichni věděli, že je schizofrenik. Přesto dál hulí hašiš a marihuanu.

 

Muž s chlebem v ruce se svíjel smíchy ve slastně bolestné agónii těch všech trpících lidí. „Udělají všechno, aby měli svůj plod,“ vyrážel ze sebe trhaně. Ten druhý plakal. „Proč jste takoví? Lidé, udělal jsem vás nedokonalé, ale ne tolik přeci…“ „Už to tak bude, milý Bože,“ řekl muž s chlebem v ruce. „To tys je zlákal, Satane…“ „Já ne, jen jejich nedokonalost je k tomu dohnala a já? Já z toho pouze profituji,“ řekl muž s chlebem v ruce. Ukousl si z krajíce, který byl plný semen marihuany a máku. Pak se znovu hlasitě rozesmál.

 

Lidí závislých na psychotropních a omamných látkách je stále víc. Heroin se pašuje téměř vždy ve velkém. Opium je v Asii běžně dostupné. Marihuana a Hašiš budou velmi brzy povoleny. Kokain a Crack se také pašuje a jejich popularita stoupá. Pervitin začíná být oblíbený u studentů. Extáze je oblíbená droga na různých tanečních párty. Pak je tu nikotin a alkohol. Uniklo mi něco?

 

„Ne, Bože, myslím, že ti nic neuniklo,“ řekl Satan. Otočil se a seskočil ze skály, kde spolu seděli a debatovali. „Musíš poslat Antikrista, ať začne něco dělat.“ „Nechci lidi zničit.“ „Budeš muset, nebo to udělají sami a se světem to bude mnohem horší.“ „Dám jim znamení a podle toho jak se zachovají, tak se zařídím i já. A pokud budou dost silní, odolají i tvým svodům, milý Satane!“ „Dělej, jak myslíš, ale tvůj jediný syn je už nezachrání.“

 

„Synu, potřebují víru, jdi a …“ „Ano můj otče.“
Seregil
30. 10. 2002
Dát tip
To beru hurvinku... :-))

hurvinek
29. 10. 2002
Dát tip
svet by se mel zlepsit a kazdy by mel zacit u sebe, co zajit na panaka?

Tanaki
06. 05. 2002
Dát tip
no ja nefim....

Hauský
06. 05. 2002
Dát tip
Ty to je dobrý! jen at' žádné znamení nebo to nedopadne s lidmi dobře

inari
06. 05. 2002
Dát tip
Je to smutný, ale bohužel pravda. Jo jo, řítíme se do propasti, kterou jsme si sami vykopali...

inari
06. 05. 2002
Dát tip
Je to smutný, ale bohužel pravda. Jo jo, řítíme se do propasti, kterou jsme si sami vykopali...

Deltex
04. 05. 2002
Dát tip
Sme!

Nuitík
03. 05. 2002
Dát tip
nejsme takové trosky snad, ne? doufám...*

Deltex
02. 05. 2002
Dát tip
****!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru