Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zvěstování

25. 03. 2020
4
3
538
Autor
supizmus

Mám rád dnešní slavnost - Zvěstování Páně. Už když jsem si ráno četl evangelium ze mše, zaplesalo srdce mé a mysl se naplnila radostí nevýslovnou. To proto jen, že na jeho konci zazní Mariina citace: "Jsem služebnice Páně, ať se mi stane podle Tvého slova." Jedná se totiž o motto loňského Světového dne mládeže, v jehož duchovním oparu se stále ještě vyhřívám. A taky je to patrně nejzásadnějších 10 slov, která kdy člověk vyslovil, neb tímto Mariiným souhlasem se spustilo dílo Vtělení Božího Syna, které, jak si za pár dní připomeneme, vygradovalo smrtí a vzkříšením Božího Syna.

   A tož prakticky by nás dnešní slavnost mohla jednak vést k hlubší a radostnější Mariánské úctě a druhterak můžeme Pána prosit o dar takové otevřenosti a disponibility pro Jeho vůli, jakou v oné citované větě prokázala sama Bohorodice.

P.S. v čase 3:10 si písničku stopněte a zjistíte, proč jsem poslední dobou toliko fascinován španělštinou :-)


3 názory

lastgasp
25. 03. 2020
Dát tip

Dojemná připomínka. Ani si to již člověk nepřipomíná. Nějak mi to zapadlo. Znám v Praze dvě místa zasvěcená Zvěstování Panně Marii, na Smíchově v Holečkově ulici a v Praze 2 Na Slupi. Tam je ovšem dnes již pravoslavná církev. Díky za připomenutí. Snad je to i naděje, že tu pandemii přežijeme.


supizmus
25. 03. 2020
Dát tip

Tady je ta písnička. Nevím proč se nevložila do textu...

https://m.youtube.com/watch?v=QVH8xcSs8Hw


Andělka1
25. 03. 2020
Dát tip

Velká "metafora" současnoti.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru